Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Analiza wynikow

Autor: _ja_ • 16.01.2012 07:58 • 261 odpowiedzi

Iga

09.03.2012 16:37

Odpowiedz

O 17:17, dnia 2012-03-09 _ja_ napisał(-a):

Witajcie dziś byłem na umówionej wizycie. Już jestem po. Lekarz poświęcił mi tyle czsu ile było trzeba.

I ?

_ja_

09.03.2012 16:42

Odpowiedz

O 17:37, dnia 2012-03-09 Iga napisał(-a):

O 17:17, dnia 2012-03-09 _ja_ napisał(-a):

Witajcie dziś byłem na umówionej wizycie. Już jestem po. Lekarz poświęcił mi tyle czsu ile było trzeba.

I ?

Hmm. Bardoz sympatyczny lekarz. Porozmawialiśmy obejrzał moje badnia krwi USG JM I węzłów. Zbadał je palpacyjne

i powiedział, że powinienem przerwać tą diagnostyke za wąłsne pieniadze udać się do lekarza rodzinnego i poprosić

o skierowanie na badania u laryngologa i stomatologa. Co do opisu węzłów powiedział, że w przypadku jakichś nieprawidłowości często zatoka tłuszcowa jest niewidoczna a w moim opisie jest wyraźnie napisane,że ja posiadam.

_ja_

09.03.2012 16:44

Odpowiedz

Zapomniałem zabrać ze soba RTG KP ale powiedziałem, że jej opis jest prawidłowy w którym nei ma mowy o jakichś nieprawidłowościach. Powiedział, że to bardzo dobrze, bo w przypadku jakich kolwiek chłoniaków w tym badaniu stwierdza się zmiany w jej obrębie

Kuba

09.03.2012 17:38

Odpowiedz

O 17:44, dnia 2012-03-09 _ja_ napisał(-a):

Zapomniałem zabrać ze soba RTG KP ale powiedziałem, że jej opis jest prawidłowy w którym nei ma mowy o jakichś nieprawidłowościach. Powiedział, że to bardzo dobrze, bo w przypadku jakich kolwiek chłoniaków w tym badaniu stwierdza się zmiany w jej obrębie

a nie boli cię szyja??

_ja_

09.03.2012 17:58

Odpowiedz

O 18:38, dnia 2012-03-09 Kuba napisał(-a):

O 17:44, dnia 2012-03-09 _ja_ napisał(-a):

a nie boli cię szyja??

Nieraz przyzanm sie szczerze boli wlasnei w ich rejonie

Asowa

09.03.2012 20:19

Odpowiedz
Zdaje się, że nic nowego lekarz nie powiedział;)
My też doradzaliśmy wizytę u stomatologa i laryngologa;)

_ja_

09.03.2012 21:32

Odpowiedz

O 21:19, dnia 2012-03-09 Asowa napisał(-a):

Wiesz pwiedzial mi ze najpierw trzeba przeprowwadzic sumienna diagnpstyke.Zakonczyc to chodzenie ze pienadze isc do lekarza rodzinnego i poprosic o skierowanie do specjalistów. Stomatologa i laryngologa. Jak sam mi powiedzial on np na zebach sie nei zna mimo iz przez jakis czas czesc studiow jest o tej samej tematyce t jednak oni sa specjalistami od tej partii ciała. To Oni po doglebnej diagnostyce beda mogli stawiac wnioski i kierowac w dalsz strone bo on sm przyznal ze nie moze mi teraz nic powiedziec.

zbych

10.03.2012 09:28

Odpowiedz

O 22:32, dnia 2012-03-09 _ja_ napisał(-a):

Wiesz pwiedzial mi ze najpierw trzeba przeprowwadzic sumienna diagnpstyke.Zakonczyc to chodzenie ze pienadze isc do lekarza rodzinnego i poprosic o skierowanie do specjalistów. Stomatologa i laryngologa. Jak sam mi powiedzial on np na zebach sie nei zna mimo iz przez jakis czas czesc studiow jest o tej samej tematyce t jednak oni sa specjalistami od tej partii ciała. To Oni po doglebnej diagnostyce beda mogli stawiac wnioski i kierowac w dalsz strone bo on sm przyznal ze nie moze mi teraz nic powiedziec.

jak wstaniesz rano nie boli cie pod rzuchwą ? albo przy dziwnych ruchach szyii? rozumiem że lekarz powiedział że nie widzi nic niepokojącego od strony onkologicznej? dobry jest ten lekarz ?co mòwią o nim ludzie a nie strony internetowe? dużo przypadków chłoniaka leczył u ludzi? pytał się ciebie o objawy typu B czy Sam mu zasugerowałeś? odpowiedz na te pytania a będzie łatwiej w diagnostyce.

_ja_

10.03.2012 13:01

Odpowiedz

O 10:28, dnia 2012-03-10 zbych napisał(-a):

O 22:32, dnia 2012-03-09 _ja_ napisał(-a):

jak wstaniesz rano nie boli cie pod rzuchwą ? albo przy dziwnych ruchach szyii? rozumiem że lekarz powiedział że nie widzi nic niepokojącego od strony onkologicznej? dobry jest ten lekarz ?co mòwią o nim ludzie a nie strony internetowe? dużo przypadków chłoniaka leczył u ludzi? pytał się ciebie o objawy typu B czy Sam mu zasugerowałeś? odpowiedz na te pytania a będzie łatwiej w diagnostyce.

Hej. Te bóle pojawiaja sie róznie wieczorem rano. Tak powiedzial ze nim pojawilem sie u neigo powiniem rczej wziasc skierowanei do dentysty i laryngologa bo przy schorzeniach ich specjalnosci wezl tez moga reagowac powiekszeniem. Tym bardziej ze moje maja zatoke i prawidlowy stosunek L/W. SZkolil sie i studiowal w Stanach oraz jest specjalista onkologiem glowy i szyi. Co do leczenia chloniakow tego nie wiem. Nie nie pytal.

_ja_

12.03.2012 11:07

Odpowiedz

Hej. Czy uważacie ze teraz dalsza diagnostyke powinienem prowadzic juz za "publiczne pieniadze" czy dalej isc droga prywatnych wizyt?

_ja_

15.03.2012 08:30

Odpowiedz
Witajcie. Własnie umówiłem wizyte u rodzinnej na przsyzly tydzień bo w tym ma urlop. Zgłosze jej to co dowiedziałem się po piątkowej wizycie i poprosze o te skierowania. Ale czy do stomatologa też jest wymaganane skierownanie?
Do laryngologa chyba raczej tak??

Asowa

15.03.2012 10:28

Odpowiedz

O 09:30, dnia 2012-03-15 _ja_ napisał(-a):

Witajcie. Własnie umówiłem wizyte u rodzinnej na przsyzly tydzień bo w tym ma urlop. Zgłosze jej to co dowiedziałem się po piątkowej wizycie i poprosze o te skierowania. Ale czy do stomatologa też jest wymaganane skierownanie?

Do laryngologa skierowanie potrzebne, do stomatologa nie.

_ja_

15.03.2012 10:32

Odpowiedz

O 11:28, dnia 2012-03-15 Asowa napisał(-a):

O 09:30, dnia 2012-03-15 _ja_ napisał(-a):

Do laryngologa skierowanie potrzebne, do stomatologa nie.

Dzięki. Lekarz po wizycie u niego stwierdził, że w tą stronę powinien zrobić diagnostykę ze względu na to,że jak to powiedział to oni są spcecjalistami tej okolicy naszego ciała bo co prawda na początku studia medyczne idą tym samym tokiem ale jednak to zupełnie inne specjalności( miał tu na myśli swoją i ich specjalność )

_ja_

15.03.2012 21:41

Odpowiedz

A własnie ten onkolog stwierdzil ze w czasie wizyt u stomatologa i laryngologa moze pasc zalecenie antybitykotrapii ukierunkowanej na dwa rozne antybotyki bo czasem jeden nie daje efektow oraz powtwierdzil mozliwosc ewentualnego BAC-u badz wyciecia calego wezla na his-pat.

_ja_

19.03.2012 15:30

Odpowiedz
Czesc. Jutro mam wizyte u rodzinnej zeby wystawiła mi skierowanie do specjalisty laryngologa. W związku z tym mam do Was pytanie.
Czy lekarz laryngolog majac taka mozliwosc moze sam przeprowadzic badanie usg wezlow, oprocz badan, ktore podlegaja pod jego specjalonosc. I jesli tak to na ile moze to byc miarodajne badanie. To znaczy na ile jest on wstanie
zanalizowac otrzymane wyniki. Aha czy bronchoskospia jest zabiegiem bolesnym? Gdyz rozne wypowiedzi juz znalazlem na ten temat.

Belka

19.03.2012 15:52

Odpowiedz

O 16:30, dnia 2012-03-19 _ja_ napisał(-a):

Czesc. Jutro mam wizyte u rodzinnej zeby wystawiła mi skierowanie do specjalisty laryngologa. W związku z tym mam do Was pytanie.

Czy lekarz laryngolog majac taka mozliwosc moze sam przeprowadzic badanie usg wezlow, oprocz badan, ktore podlegaja pod jego specjalonosc. I jesli tak to na ile moze to byc miarodajne badanie. To znaczy na ile jest on wstanie

zanalizowac otrzymane wyniki. Aha czy bronchoskospia jest zabiegiem bolesnym? Gdyz rozne wypowiedzi juz znalazlem na ten temat.

Wątpię, żeby laryngolog miał u siebie aparat do USG. Poza tym na USG zna się tylko radiolog. Pozdr

_ja_

19.03.2012 15:57

Odpowiedz

O 16:52, dnia 2012-03-19 Belka napisał(-a):

O 16:30, dnia 2012-03-19 _ja_ napisał(-a):

Wątpię, żeby laryngolog miał u siebie aparat do USG. Poza tym na USG zna się tylko radiolog. Pozdr

Hej. No właśnie też tak sobie pomyślałem. On pewnie raczej będzie się kierował w stronę swojej specjalności raczej i ocenę stanu ciała w tym kierunku. Dzieki Belka

_ja_

19.03.2012 16:53

Odpowiedz

A macie moze doswiadczenie z wizyty u laryngologa i przeprowadzanej przez niego bronchoskopii?? To badanie bolecne czy jedynie powodujace dyskomfort??

paupas

20.03.2012 11:41

Odpowiedz

O 17:53, dnia 2012-03-19 _ja_ napisał(-a):

A macie moze doswiadczenie z wizyty u laryngologa i przeprowadzanej przez niego bronchoskopii?? To badanie bolecne czy jedynie powodujace dyskomfort??

Mialam to badanie tydzien temu, bardzo nieprzyjemne. Wsadzaja ci kamere przez nos do gardla... mimo iz mialam znieczulenie miejscowe poplakalam sie jak dziecko.

Belka

20.03.2012 13:08

Odpowiedz

O 12:41, dnia 2012-03-20 paupas napisał(-a):

O 17:53, dnia 2012-03-19 _ja_ napisał(-a):

Mialam to badanie tydzien temu, bardzo nieprzyjemne. Wsadzaja ci kamere przez nos do gardla... mimo iz mialam znieczulenie miejscowe poplakalam sie jak dziecko.

A to to jest bronchoskopia. To napiszę od siebie. Miałam badanie z 3 razy - dla nie to pikuś. Nic nie czułam.