Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

OBIAWY

Autor: YOKO • 31.03.2014 07:18 • 153 odpowiedzi

moonia

12.06.2014 10:13

Odpowiedz
_z wynikami raz lepiej raz gorzej - po beacoopie nie było za ciekawie i mam zarzio- jutro pierwszy zastrzyk /wcześniej miałam neulastę i neupogen przez 7 dni/

_a jak Wasze ślinianki? mnie zaczynają boleć, macie jakieś sposoby na tą dolegliwość??

pozdrowienia:))

Yoko

15.06.2014 06:21

Odpowiedz

O 12:13, dnia 2014-06-12 moonia napisał(-a):

_z wynikami raz lepiej raz gorzej - po beacoopie nie było za ciekawie i mam zarzio- jutro pierwszy zastrzyk /wcześniej miałam neulastę i neupogen przez 7 dni/

_a jak Wasze ślinianki? mnie zaczynają boleć, macie jakieś sposoby na tą dolegliwość??

Czesc

Moonia mnie slinianki nie bola czasami bola wezelki tak mi sie wydaje ze to one. Troche bola kosci po zastrzykach zarzio.

Mazynka jak tam Pet

Eli

24.06.2014 17:06

Odpowiedz

O 08:21, dnia 2014-06-15 Yoko napisał(-a):

O 12:13, dnia 2014-06-12 moonia napisał(-a):

Czesc

Moonia mnie slinianki nie bola czasami bola wezelki tak mi sie wydaje ze to one. Troche bola kosci po zastrzykach zarzio.

Mazynka jak tam Pet

Dziewczyny napiszcie co tam u Was?

yoko

24.06.2014 18:44

Odpowiedz
Witam

Eli ja jestem po 5 wlewie za tydzień mam następną chemię. Peta mam mieć po 8 wlewie, przesunęli mi nie wiem dlaczego, jestem wściekła. Po chemii 5 dni nie wiem, co się ze mną dzieje, jest coraz gorzej a później jest tak, jak zawsze było przed chorobą. Psychicznie jest różnie. Mam małe dzieci i jak na nie patrze i pomyśle, że ... sami wiecie to łapie straszne doły. Walczę z całych sił, ale nie wiem, jak idzie leczenie i to mnie tak dołuje.

Eli a Ty jesteś po leczeniu czy w trakcie

Mazynka jak Twój PET.

ELi

25.06.2014 07:50

Odpowiedz

O 20:44, dnia 2014-06-24 yoko napisał(-a):

Witam

Eli ja jestem po 5 wlewie za tydzień mam następną chemię. Peta mam mieć po 8 wlewie, przesunęli mi nie wiem dlaczego, jestem wściekła. Po chemii 5 dni nie wiem, co się ze mną dzieje, jest coraz gorzej a później jest tak, jak zawsze było przed chorobą. Psychicznie jest różnie. Mam małe dzieci i jak na nie patrze i pomyśle, że ... sami wiecie to łapie straszne doły. Walczę z całych sił, ale nie wiem, jak idzie leczenie i to mnie tak dołuje.

Eli a Ty jesteś po leczeniu czy w trakcie

Mazynka jak Twój PET.

To moj tata jest chory i wlasnie mial 9 wlew ABVD. Opowiadam mu sporo o was o ludziach ktorzy tutaj pisza i zawsze jest razniej. On tez ciezko znosi te chemie ale najslabsze dni ma tydzien po chemii, glownie to oslabienie bole brzucha i kosci (to ostatnie po neulascie). Co do Pet to roznie to jest w roznych osrodkach z tego co widze. Tacie tez powiedzieli ze zrobia PET w polowie leczenia (po3 ablbo4 chemii) ale zrobili po 2 chemii i dali teraz skierowanie na kolejne.

Yoko dasz rade wlasnie dla rodziny i dzieci. Najwazniejsze to sie nie poddawac i byc dobrej mysli. Pozdrawiam

moonia

25.06.2014 08:27

Odpowiedz
hej

ja jestem po 2 wlewie ABVD- średnio się czuję, ale jeszcze nie wymiotowałam, włosy trochę odrastają i muszę znowu głowę ogolić.

Elli- im częściej PET tym lepiej- przynajmniej widać czy leczenie przynosi efekty, a jeżeli nie to w porę można zareagować...

Pozdrawiam Was serdecznie

Eli

26.06.2014 13:19

Odpowiedz

O 10:27, dnia 2014-06-25 moonia napisał(-a):

hej

ja jestem po 2 wlewie ABVD- średnio się czuję, ale jeszcze nie wymiotowałam, włosy trochę odrastają i muszę znowu głowę ogolić.

Elli- im częściej PET tym lepiej- przynajmniej widać czy leczenie przynosi efekty, a jeżeli nie to w porę można zareagować...

Pozdrawiam Was serdecznie

Hej,

Niby dobrze ze sprawdzaja ale mam watpliowsci czy to badanie jest do konca bezpieczne. To samo z naulasta- nikt nie mowi czy to jest do konca bezpieczne przez tyle miesiecy to wstrzykiwac. Z drugiej strony nie ma chyba innego wyjscia. Moonia a ty wiesz juz ile tych chemii jeszcze bedziesz miala? Bo wczesniej mialas BEACOP o ile sie nie myle?

Pozdrawiam cieplo

moonia

26.06.2014 17:10

Odpowiedz
Hej

tak, wcześniej miałam 2 x eskalowany BEACOOP a teraz mam zaplanowane 4 cykle ABVD - 8 wlewów i radio, ale jak będzie to się dopiero okaże...
PET napewno nie jest w 100% bezpieczny, ale wydaje mi się, że to mniejsze zło i przynajmniej wiecie co się dzieje

yoko

07.07.2014 09:25

Odpowiedz

Moonia Mazynka co u Was słychać nie odzywacie się. Ja jestem przed 7 wlewem, peta mam po 8 więc nic nie wiem jak leczenie idzie. Mam pytanie czy jak OB jest już w normie miałam 70 teraz 14 i LDH w normie to można powiedzieć, że idzie leczenie dobrze, bo nie mam jeszcze żadnych badań i się martwię.

moonia

07.07.2014 18:14

Odpowiedz

O 11:25, dnia 2014-07-07 yoko napisał(-a):

Moonia Mazynka co u Was słychać nie odzywacie się. Ja jestem przed 7 wlewem, peta mam po 8 więc nic nie wiem jak leczenie idzie. Mam pytanie czy jak OB jest już w normie miałam 70 teraz 14 i LDH w normie to można powiedzieć, że idzie leczenie dobrze, bo nie mam jeszcze żadnych badań i się martwię.

Dzisiaj miałam 3 wlewamy - średnia promocja..... Daje popalić dużo bardziej niż beacoop. Ale trzeba wytrwać...

Ostatnio mam problemy ze snem, bardzo mnie to denerwuje i chciałam dzisiaj receptę na coś nasennego, ale dostanę dopiero następnym razem jak sytuacja się powtórzy

Yoko

07.07.2014 19:50

Odpowiedz

Moonia damy rade ja tez sie kiepsko czuje po chemii. Czy lekarze mowia Ci co dalej po chemii, bedziesz miala radioterapie. Ty juz mialas peta i wyszedl czysty super ja sie ciagle denerwuje ja tylko wiem ze ob mam juz w normie i tyle.

moonia

08.07.2014 08:25

Odpowiedz
Jeszcze nie wiem nic o radio, poza tym, że jest w planach po 4 kursach abvd- ale wcześniej pet pewnie. W 2 pet po beacoopie miałam wychwyt na poziomie 2 w skali dauvilla-czyli ok

Jeżeli chodzi o ob to ja najwyższe miałam 10 jeszcze przed leczeniem. Jeżeli ci spadło na pewno jest to dobra oznaka...
Co do pet, to szkoda,że nie miałaś po 2 kursie ale jeżeli nic złego się nie dzieje /nie wyskakują węzły, poty, swędzenie ustało/, to pewnie jest wszystko w porządku

Yoko

09.07.2014 19:41

Odpowiedz
Moonia czlowiek sie nakreca bo nie wie jak to leczenie przebiega. Stresuje sie strasznie i jeszcze zaczelo mnie dzisiaj swedziwc cialo. Pet za ponad miesiac mam nadzieje ze juz bedzie wszystko dobrze.

Mazynka co u Ciebie nie odzywasz sie.

Eli

23.07.2014 19:04

Odpowiedz

O 21:41, dnia 2014-07-09 Yoko napisał(-a):

Moonia czlowiek sie nakreca bo nie wie jak to leczenie przebiega. Stresuje sie strasznie i jeszcze zaczelo mnie dzisiaj swedziwc cialo. Pet za ponad miesiac mam nadzieje ze juz bedzie wszystko dobrze.

Mazynka co u Ciebie nie odzywasz sie.

Dziewczyny napiszcie co tam u Was. Mój tata po 11stym wlewie. Słabo się czuje po tych ostatnich chemiach i zle zaczął reagować na Neulaste.