Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

OBIAWY

Autor: YOKO • 31.03.2014 07:18 • 153 odpowiedzi

Syringa

06.05.2014 16:10

Odpowiedz

O 20:49, dnia 2014-05-02 Yoko napisał(-a):

Ja pojade w poniedzialek najpierw kupie chuste i popatrze na wloski zabiore mame zeby doradzila samemu ciezko. Jeszcze musze porozmawiac z dzieckiem ze mama moze sie zmienic na jakis czas. Nie chce wtajemniczac dziecka w swoja chorobe bo to i tak bedzie szok. Na meza tez moge liczyc ale wybieranie nowych wlosow bedzie dla mnie stresujace i wole isc z mama jemu jak mowi i tak bede podobac sie bez wlosow. On tez moze zgolic sie dla mnie na lyso jak poczuje sie lepiej. Wlosy beda dopiero chyba po chemii odrastac ciekawe w jakim tepie.

Dziewczyny, fajne turbany i chusty można jeszcze znaleźć tutaj:

http://www.ewaostrowski.pl/

Yoko, przy ABVD włosy mogą zacząć odrastać jeszcze w trakcie chemii :)

Yoko

07.05.2014 18:43

Odpowiedz

Dziewczyny fajne te turbany. Jestem juz po 2 chemii i tylko obserwuje jak tam moje wlosy. Mam juz okreslony typ ziarnicy NSI II B. Mazynka jak tam Twoje wyniki masz juz wynik szpiku. Moonia co tam u Ciebie nie piszesz. Pozdrawiam

YOKO

08.05.2014 14:36

Odpowiedz

Witam mam pytanie czy ktoś z Was dostał zastrzyki o nazwie Zarzio, nie wiem czego się po nich spodziewać.

marta91

08.05.2014 15:24

Odpowiedz

O 16:36, dnia 2014-05-08 YOKO napisał(-a):

Witam mam pytanie czy ktoś z Was dostał zastrzyki o nazwie Zarzio, nie wiem czego się po nich spodziewać.

Po zarzio nie bolały mnie kości tak jak po neulaście, ale trzeba więcej razu kłuć :)

Yoko

08.05.2014 18:32

Odpowiedz

Marta91 ja dostalam 5 zastrzykow mam podawac je przez 5 dni po chemii. Mam nadzieje ze dobrze zrozumialam swojego lekarza bo jak mam wizyte to moj mozg malo rzeczy chlonie. Wychodze z gabinetu o nic nie pamietam. A Ty jak dawalas sobie zastrzyki to wyniki byly w normie. Nie wiem czy dobrze zrozumialam lekarza ale mowil cos takiego jak wynik leci w dol to chemia dziala ? Nie wiem czy mam sie juz martwic jak po 1 chemii mialam takie wyniki.

marta91

08.05.2014 19:00

Odpowiedz

O 20:32, dnia 2014-05-08 Yoko napisał(-a):

Marta91 ja dostalam 5 zastrzykow mam podawac je przez 5 dni po chemii. Mam nadzieje ze dobrze zrozumialam swojego lekarza bo jak mam wizyte to moj mozg malo rzeczy chlonie. Wychodze z gabinetu o nic nie pamietam. A Ty jak dawalas sobie zastrzyki to wyniki byly w normie. Nie wiem czy dobrze zrozumialam lekarza ale mowil cos takiego jak wynik leci w dol to chemia dziala ? Nie wiem czy mam sie juz martwic jak po 1 chemii mialam takie wyniki.

Tak skoro Ci dał 5 to tak ma być, różnie dają. Neulaste np. jedną.U mnie bywało tak przy beacoppie, ze mimo zastrzyków miałam przesuwaną chemię. Jest to mocniejsza chamia od abvd i mocniej idą wyniki w dół. Nie wiem jaki ty masz schemat ale to, że wyniki idą w dół to całkowicie normalne i nie ma się czym przejmować.

Yoko

08.05.2014 19:18

Odpowiedz

Ja mam ABVD i juz po pierwszej chemi wyniki mi spadly a ile bede miala chemii nie wiem zrobia mi w polowie peta i powiedza. Marta a Ty jestes juz po leczeniu.

marta91

08.05.2014 20:41

Odpowiedz

O 21:18, dnia 2014-05-08 Yoko napisał(-a):

Ja mam ABVD i juz po pierwszej chemi wyniki mi spadly a ile bede miala chemii nie wiem zrobia mi w polowie peta i powiedza. Marta a Ty jestes juz po leczeniu.

Jestem w połowie... Miałam beacoppy i teraz będe miała 4

abvd :)

moonia

09.05.2014 07:24

Odpowiedz

O 20:43, dnia 2014-05-07 Yoko napisał(-a):

Dziewczyny fajne te turbany. Jestem juz po 2 chemii i tylko obserwuje jak tam moje wlosy. Mam juz okreslony typ ziarnicy NSI II B. Mazynka jak tam Twoje wyniki masz juz wynik szpiku. Moonia co tam u Ciebie nie piszesz. Pozdrawiam

hej

u mnie teraz w miarę ok, trochę zmiażdżyła mnie neulasta:( okropny ból kości przez 2 dni a później odstawienie sterydów i masakra psychiczna (syndrom odstawienia z 80 mg do 0 )ale od kilku dni jest znośnie i w pn do szpitala na kolejny cykl...

robiłam 2 dni temu morfologię i jest idealna.... /wbc po neulaście 27- ale przez te bóle poproszę o zmianę czynnika wzrostu, może będzie lepiej/

pozdrawiam:)

Yoko

09.05.2014 08:52

Odpowiedz

hej

u mnie teraz w miarę ok, trochę zmiażdżyła mnie neulasta:( okropny ból kości przez 2 dni a później odstawienie sterydów i masakra psychiczna (syndrom odstawienia z 80 mg do 0 )ale od kilku dni jest znośnie i w pn do szpitala na kolejny cykl...

robiłam 2 dni temu morfologię i jest idealna.... /wbc po neulaście 27- ale przez te bóle poproszę o zmianę czynnika wzrostu, może będzie lepiej/

pozdrawiam:)

Moonia To super ze wyniki sa dobre tylko sie cieszyc. Ja dzisiaj mam kryzys muli mnie strasznie i jestem strasznie zmeczona. Na sama mysl o nastepnej chemii robi mi sie niedobrze psychika robi swoje. Ja tez dostalam zastrzyki na wzmocnienie ciekawe kiedy te bole kosci sie zaczna.

mazynka

09.05.2014 15:43

Odpowiedz

Hej dziewczyny :) ja po 3 chemii i noc byla masakryczna :/ teraz mnie muli strasznie, ale dzieki bogu jem i nie wymiotuje. Puki co wyniku z trepanu nie ma :( reszta wynikow na razie ok.
Wloski nowe juz sa :) zrobilam w srode marsz po miescie i znajomi nie mogli uwierzyc ze to swiezo kupione ;)to wlasnie jeden z plusow choroby :). Z krotkich czarnych mam dlugie blond :)
A drugi Plus to postanowilam wiecej zwiedzac :) wkoncu mam na to czas :)
Trzymajcie sie Kochane :*

Yoko

09.05.2014 17:50

Odpowiedz

Hej dziewczyny :) ja po 3 chemii i noc byla masakryczna :/ teraz mnie muli strasznie, ale dzieki bogu jem i nie wymiotuje. Puki co wyniku z trepanu nie ma :( reszta wynikow na razie ok.

Wloski nowe juz sa :) zrobilam w srode marsz po miescie i znajomi nie mogli uwierzyc ze to swiezo kupione ;)to wlasnie jeden z plusow choroby :). Z krotkich czarnych mam dlugie blond :)

A drugi Plus to postanowilam wiecej zwiedzac :) wkoncu mam na to czas :)

Trzymajcie sie Kochane :*

Mazynka mnie tez strasznie muli. Pije wode gazowana bo mi tylko to pomaga. Ja jeszcze nie bylam po nowe wlosy ale widze ze coraz bardziej wychodza, czesze sie raz dziennie zeby nie wychodzily. Jutro je podetne moze jeszcze calkiem nie wyjda. Mi wyniki troche spadly dostalam zastrzyki mam je robic przez 5 dni. Super ze wyszlas z domu z nowymi wloskami ale zmiane zrobilas duza z czarnych na blad i jeszcze dlugie Super. Ja jeszcze mam cicha nadzieje ze troszke zostana na mojej glowie wlosy. Pozdrawiam

Yoko

18.05.2014 07:49

Odpowiedz

Mazynka i moonia co tam u Was slychac jak tam samopoczucie nie odzywacie sie. U mnie po staremu w tym tygodniu 3 chemia juz na sama mysl mnie trzesie. Pozdrawiam

mazynka

18.05.2014 17:16

Odpowiedz

O 09:49, dnia 2014-05-18 Yoko napisał(-a):

Mazynka i moonia co tam u Was slychac jak tam samopoczucie nie odzywacie sie. U mnie po staremu w tym tygodniu 3 chemia juz na sama mysl mnie trzesie. Pozdrawiam

Ja w czwartek 4 chemia, trzecia przeszła już łagodnie, we wtorek praktycznie już byłam sobą. Niestety psychika zrobiła teraz swoje bo wymiotowałam już od rana a chemię miałam dopiero o 16:00 :/.

Teraz sobie powiedziałam że więcej będę jezdzić, byłam 3 dni u koleżanki w odwiedziny a jutro zmykam na 3 dni do drugiej koleżanki.

Niestety mam zbyt duży apetyt :/ cholerka na śniadanie jem chipsy masakra, wszystko co nie zdrowe i czuję że przybyło ze 3 kilo :/ .... jak tak dalej będzie to będę szczersza niż wyższa ;)

Yoko

18.05.2014 17:58

Odpowiedz

Ja w czwartek 4 chemia, trzecia przeszła już łagodnie, we wtorek praktycznie już byłam sobą. Niestety psychika zrobiła teraz swoje bo wymiotowałam już od rana a chemię miałam dopiero o 16:00 :/.

Teraz sobie powiedziałam że więcej będę jezdzić, byłam 3 dni u koleżanki w odwiedziny a jutro zmykam na 3 dni do drugiej koleżanki.

Niestety mam zbyt duży apetyt :/ cholerka na śniadanie jem chipsy masakra, wszystko co nie zdrowe i czuję że przybyło ze 3 kilo :/ .... jak tak dalej będzie to będę szczersza niż wyższa ;)

Mazynka u mnie jest to samo z jedzeniem. Po chemii tydzień mało jem a na następny pochłaniam wszystko, najgorsze że słodycze tak bardzo lubię a nie powinnam ich jeść. Ja już do przodu mam 5 kg. A jak Twój wynik dostałaś już. Ja też jakoś oswoiłam się z chorobą trzeba wyzdrowieć i żyć pełnią życia. Żyje tak jak dawniej już nie myślę ciągle o chorobie. Pozdrawiam

moonia

11.06.2014 09:09

Odpowiedz
hej
Yoko, Mazynka co u Was słychć?? nic nie piszecie...

Po 2 PET zmienili mi chemię na lżejszą i teraz mam ABVD jak Wy:)

Na jakim jesteście etapie i jak zdrówko u Was??

Pozdrawiam
m

Yoko

11.06.2014 10:11

Odpowiedz

O 11:09, dnia 2014-06-11 moonia napisał(-a):

hej

Pozdrawiam

m

Witaj Moonia dawno sie nie odzywalas. Super ze masz juz lzejsza chemie i choroba sie cofnela. Ja jestem po 4 wlewie jakos idzie ale przez 5 dni chodze zakrecona a pozniej jest ok. Peta bede miala po 5 wlewie mam nadzieje ze juz choroby nie bedzie. A jak wynik peta czy cos pokazal jeszcze u Ciebie czy czysto. Ile planuja chemii jeszcze u Ciebie. Pozdrawiam

moonia

11.06.2014 10:26

Odpowiedz

O 12:11, dnia 2014-06-11 Yoko napisał(-a):

hej

Pozdrawiam

m

Witaj Moonia dawno sie nie odzywalas. Super ze masz juz lzejsza chemie i choroba sie cofnela. Ja jestem po 4 wlewie jakos idzie ale przez 5 dni chodze zakrecona a pozniej jest ok. Peta bede miala po 5 wlewie mam nadzieje ze juz choroby nie bedzie. A jak wynik peta czy cos pokazal jeszcze u Ciebie czy czysto. Ile planuja chemii jeszcze u Ciebie. Pozdrawiam

PET pokazał, że guzy są nieaktywne- w śródpiersiu się dość mocno zmniejszył. Planowo mam mieć 4 cykle- 8 wlewów abvd i radio, ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie...

Yoko

11.06.2014 17:11

Odpowiedz

PET pokazał, że guzy są nieaktywne- w śródpiersiu się dość mocno zmniejszył. Planowo mam mieć 4 cykle- 8 wlewów abvd i radio, ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie...

Moonia to super wiadomosc mam nadzieje, ze u mnie tez tak bedzie.

A jak Twoje wyniki przed kazda chemia bo moje na granicy dostaje zastrzyki ale i tak sa kiepskie.

mazynka

11.06.2014 19:42

Odpowiedz

hej

Pozdrawiam

m

Hej dziewczyny :)

Ja jestem po 5 wlewie i czekam na peta... w piątek mam mieć wynik. W sumie po chemii dochodzę szybko do siebie bo na 4 dzień już jest ok ale sama chemia i 2 pierwsze dni to masakra :/ Psychika robi swoje chcąc nie chcąc i wymiotuje na każdym kroku ! Już przed chemią. Byłam u psychiatry i przepisał mi jakieś lekkie psychotropy i na ostatniej chemii byłam jak naćpana ... pamiętam tylko jak się budziłam na zmianę kroplówki, zwymiotować i dalej spałam.

Co do wyników to odpukać mam dobre ...