Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

OBIAWY

Autor: YOKO • 31.03.2014 07:18 • 153 odpowiedzi

moonia

07.04.2014 18:26

Odpowiedz

O 19:21, dnia 2014-04-07 Yoko napisał(-a):

Tak nie ma na co czekac ja jestem ciagle zmeczona i dostalam kaszlu. Teraz co sie ze mna dzieje to dopisuje tylko do obiawow. Znalazlam wezly nad obojczykiem twarde kulki i sie przesuwaja.

Panikuje strasznie ciagle trzeba czekac. Mam nadzieje ze to poczatki choroby. Wszyscy mowia to sie da wyleczyc nie bac sie. Nawet lekarz ktory zobaczyl moj wynik a wczesniej mnie wchodzaca do gabinetu zaplakana strasznie zobaczyl wynik i mowi nie ma tragednii wyleczymy. Ale czlowiek ktory ma postawiona diagnoze wcale mu nie jest do smiechu lekarze wiedza jakie sa rokowania przy ziarnicy. Dla nich to normalka ale dla nas nie. Mam nadzieje i modle sie o to zeby wyzdrowiec.

Wiem co czujesz, u mnie wygląda to dokładnie tak samo....

Yoko

07.04.2014 18:37

Odpowiedz

Moonia damy rade silne babeczki jestesmy. Mowia ze wylecza, to by nie klamali. Teraz wala prawde z mostu nikt nic nie ukrywa. Napisz jutro jak tam badanie czy cos mowili co wyszlo. Myslami bede z Toba trzymaj sie kochana. Pozdrawiam

Yoko

08.04.2014 06:56

Odpowiedz

Mazynka co u Ciebie slychac jak tam badania.

moonia

08.04.2014 11:09

Odpowiedz

O 20:37, dnia 2014-04-07 Yoko napisał(-a):

Moonia damy rade silne babeczki jestesmy. Mowia ze wylecza, to by nie klamali. Teraz wala prawde z mostu nikt nic nie ukrywa. Napisz jutro jak tam badanie czy cos mowili co wyszlo. Myslami bede z Toba trzymaj sie kochana. Pozdrawiam

jestem po badaniu i wizycie u lekarza... Powiedział, że nie ma dużych guzów w śródpiersiu i moje duszności raczej nie są z tym związane- mam skierowanie do pulmonologa na wt. Wyniki z PET /pełne/ w czw.

Yoko, zarejestrowałaś się już gdzieś na PET?

mazynka

08.04.2014 12:58

Odpowiedz

O 08:56, dnia 2014-04-08 Yoko napisał(-a):

Mazynka co u Ciebie slychac jak tam badania.

Ja juz po pecie, mialam wczoraj. Nie odezwalam sie dlatego ze wczoraj mialam wkoncu fajny dzien, w pore bralam przeciwbolowe i nie dopadla mnie goraczka :) Dzien pelen wrazen :)

Troszke mialam pietra z tym kontrastem ale strach ma wielkie oczy. Wynik do 10 dni, a w czwartek na oddzial na maks 2 dni, porobia wynkki i dalen bede czekac.

Yoko

08.04.2014 13:27

Odpowiedz

Dziewczyny to super ze juz macie peta zalatwionego. Teraz wyniki i bierzmy sie za leczenie. Ja mam Peta w nastepnym tygodniu czekam na telefon. Bylam dzisiaj u lekarza i dal mi takiego kopa do walki. Pozdrawiam

moonia

08.04.2014 15:23

Odpowiedz

O 15:27, dnia 2014-04-08 Yoko napisał(-a):

Dziewczyny to super ze juz macie peta zalatwionego. Teraz wyniki i bierzmy sie za leczenie. Ja mam Peta w nastepnym tygodniu czekam na telefon. Bylam dzisiaj u lekarza i dal mi takiego kopa do walki. Pozdrawiam

Mój lekarz od razu załatwił mi wyniki.... napisałam w wątku o moich wynikach...

Yoko

08.04.2014 16:15

Odpowiedz

Moonia to super ze masz juz wynik. Teraz tylko leczenie kiedy pobieraja Ci szpik do badania. Ja sie stresuje strasznie swedzi mnie skora i mam kaszel. Mam nadzieje ze przed swietami zaczna u mnie leczenie. Czlowiek dopisuje sobie inne objawy a w cale nie jest tak zle, sama widzisz po sobie.

Mazynka

08.04.2014 16:34

Odpowiedz

O 17:23, dnia 2014-04-08 moonia napisał(-a):

O 15:27, dnia 2014-04-08 Yoko napisał(-a):

Mój lekarz od razu załatwił mi wyniki.... napisałam w wątku o moich wynikach...

To masz dobrego lekarza, u mnie niestety raczej nie przyspiesza :(

moonia

08.04.2014 17:18

Odpowiedz

O 18:15, dnia 2014-04-08 Yoko napisał(-a):

Moonia to super ze masz juz wynik. Teraz tylko leczenie kiedy pobieraja Ci szpik do badania. Ja sie stresuje strasznie swedzi mnie skora i mam kaszel. Mam nadzieje ze przed swietami zaczna u mnie leczenie. Czlowiek dopisuje sobie inne objawy a w cale nie jest tak zle, sama widzisz po sobie.

Nic nie mówił mi lekarz o szpiku. Na PET układ kostny wyszedł czysty...

teraz czekam i trzymam kciuki za Wasze wyniki!

Yoko

08.04.2014 17:39

Odpowiedz

Mi lekarz powiedział, że zrobimy peta i pozniej pobranie szpiku i leczenie. Nie znam sie może w Pecie wychodzą zmiany. Teraz dostałam gorączki i kaszel strasznie. Boję się ze dochodzą inne obiady nie wiem czy to wirus czy coś się rozwija. Kiedy zaczynasz leczenie.

moonia

08.04.2014 18:58

Odpowiedz

O 19:39, dnia 2014-04-08 Yoko napisał(-a):

Mi lekarz powiedział, że zrobimy peta i pozniej pobranie szpiku i leczenie. Nie znam sie może w Pecie wychodzą zmiany. Teraz dostałam gorączki i kaszel strasznie. Boję się ze dochodzą inne obiady nie wiem czy to wirus czy coś się rozwija. Kiedy zaczynasz leczenie.

Jeszcze muszę kilka badań z krwi zrobić (Hiv i coś jeszcze) i za ok tydzień do szpitala na kilka dni. Boję się tego beacoppa...

Mazynka

08.04.2014 19:06

Odpowiedz

O 19:39, dnia 2014-04-08 Yoko napisał(-a):

Mnie jak lapie goraczka to mam kaszel bol miesni i zawalony nos na ktory pomagaja tylko krople.. I tak juz od ponad miesiaca 3 razy dziennie lykam Ibum bo nic innego nie dziala. Poty nie wiem od czego zaleza bo 3 noce z rzedu sa 2 nie i tak na zmiane.

U mnie pewno leczenia przed swietami nie zaczna bo wyniku nie bede miala. Poza tym mam nadzieje ze nie zamkna hematologi bo znow swinska grypa na oddziale, ostatnio przy swinskiej grypie zamkneli oddzial na 3 tygodnie.

Yoko

08.04.2014 19:14

Odpowiedz

Mazynka ja tez siedze i wszystko mnie boli, miesnie mam goraczke 38 poce sie i ten cholerny kaszel, mam straszny juz od 2 tygodni ale nic mi lekarz nie dal, zeby obrazu nie zacierwc na pecie. Pije tylko syrop dla dzieci. Mam pietra z tymi objawami. Mam nadzieje ze to grypowe nie mialam tak wczesniej. Dzisiaj latalam po sklepach z 5 godzin nic mi nie bylo tylko kaszel mialam a teraz siedze pod koldra i wszystko mnie boli.

Yoko

10.04.2014 06:04

Odpowiedz
Czesc
Jak tam moonia i mazynka samopoczucie. Mazynka przeszly Ci juz te goraczki. Ja dzisiaj w nocy sie przebieralam tak sie poce nie wiem czy to nie przez to gardla czuje sie jakbym zlapala zapalenie pluc mam taki mokry brzydki kaszel. Boje sie, ze jak cos to nie wezma mnie do szpitala przez te przeziebienie. Zawsze pod gorke.

moonia

16.04.2014 21:05

Odpowiedz

O 08:04, dnia 2014-04-10 Yoko napisał(-a):

Czesc

Jak tam moonia i mazynka samopoczucie. Mazynka przeszly Ci juz te goraczki. Ja dzisiaj w nocy sie przebieralam tak sie poce nie wiem czy to nie przez to gardla czuje sie jakbym zlapala zapalenie pluc mam taki mokry brzydki kaszel. Boje sie, ze jak cos to nie wezma mnie do szpitala przez te przeziebienie. Zawsze pod gorke.

Czekam na przyjęcie do szpitala, chyba jednak po świętach będzie...

Yoko jak po pet?

mazynka jak się czujesz?

moonia

17.04.2014 07:38

Odpowiedz

Jednak dzisiaj szpital...

Yoko

17.04.2014 07:57

Odpowiedz

Czesc ja juz po Pecie wynik moze jutro. Jestem po pierwszej chemii. Czuje sie dobrze nie wymiotuje jak na razie nawet moge jesc. Pobieranie szpiku troche bolalo ale da rade wytrzymac. Moonia nie stresuj sie nie jest tak zle pamietaj kazdy organizm jest inny. Mazynka jak czytalam biedna strasznie to przechodzi. Ja nie wiem jak moj organizm zachowa sie nastepnym razem. Trzymaj sie bedzie dobrze.

moonia

17.04.2014 08:48

Odpowiedz

O 09:57, dnia 2014-04-17 Yoko napisał(-a):

Czesc ja juz po Pecie wynik moze jutro. Jestem po pierwszej chemii. Czuje sie dobrze nie wymiotuje jak na razie nawet moge jesc. Pobieranie szpiku troche bolalo ale da rade wytrzymac. Moonia nie stresuj sie nie jest tak zle pamietaj kazdy organizm jest inny. Mazynka jak czytalam biedna strasznie to przechodzi. Ja nie wiem jak moj organizm zachowa sie nastepnym razem. Trzymaj sie bedzie dobrze.

A dostajesz ABVD?- ja przez tego guza mam BEACOP eskalowany i trochę się boję, bo to bardzo mocna chemia, no i w szpitalu muszę leżeć...

czujesz jakąś poprawę po pierwszym wlewie? Cieszę się że chociaż Ty znosisz leczenie w miarę ok.

Mazynka pozdrawiam i mam nadzieję,że następna chemia pójdzie lepiej...

Yoko

17.04.2014 10:47

Odpowiedz

O 10:48, dnia 2014-04-17 moonia napisał(-a):

O 09:57, dnia 2014-04-17 Yoko napisał(-a):

A dostajesz ABVD?- ja przez tego guza mam BEACOP eskalowany i trochę się boję, bo to bardzo mocna chemia, no i w szpitalu muszę leżeć...

czujesz jakąś poprawę po pierwszym wlewie? Cieszę się że chociaż Ty znosisz leczenie w miarę ok.

Mazynka pozdrawiam i mam nadzieję,że następna chemia pójdzie lepiej...

Moonia tak dostalam ABVD, lekarz powiedzial ilosc chemi bedzie okreslona od wyniku Peta. Na razie jest ok nawet 2 serki zjadlam. Boje sie jesc co innego bo nie wiem czy bede sie dobrze czula. Pozdrawiam