Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

JAKIE SZANSE, ŻE TO NIE ZZ?

Autor: nusia • 20.04.2013 07:12 • 147 odpowiedzi

piotrek

28.04.2013 19:21

Odpowiedz

O 21:18, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

nie wygląda to raczej na nic strasznego, ale powiedz co z tą weryfikacją histopatologiczną? dostałeś skierowanie na chirurgię?

nic po skierowaniu miałem już dwa i mnie odsyłali, muszę szukać terminu po szpitalach bo to jest jakis obłend biopsje tez miałem miac za 1,5 mies. zrobiłem "prywatnie"

musze zadzw. za 2 tyg i pytac o termin

Karola

28.04.2013 19:27

Odpowiedz
no z biopsją to faktycznie wiem, że nie wygląda to ciekawie. gdyby nie to, że lekarz zgodził się mnie przyjąć, termin miałabym na 9 maja, a tak czekam już na wynik histo.
powiem szczerze, że jestem zdziwiona, że Cię odsyłają, skoro było takie zalecenie.. a to badanie w stu procentach wszystko wyjaśni

piotrek

28.04.2013 19:35

Odpowiedz

O 21:27, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

no z biopsją to faktycznie wiem, że nie wygląda to ciekawie. gdyby nie to, że lekarz zgodził się mnie przyjąć, termin miałabym na 9 maja, a tak czekam już na wynik histo.

powiem szczerze, że jestem zdziwiona, że Cię odsyłają, skoro było takie zalecenie.. a to badanie w stu procentach wszystko wyjaśni

bo pierwszym razem moj lekarz laryngolg napisal na skierowaniu przewlekłe zapalenia migdałow tylo ze ja angine miałem 8 lat temu dość mocną żeby pozostawiła ślady mówiłem jemu że czuję jakbym miał ciało obce w szyi szczególnie po treningu gdy pracują mięśnie

To Ciebie odrazu po biopsji przyjeli?

to ja juz nie wiem, muszę jak najszybciej załatwić wycięcie tego shitu i co i czekać na wyniki a 31 maja mam urodziny najlepszym prezentem byłbvy wynik że to zwykły torbiel i leczenie zakończone

piotrek

28.04.2013 19:39

Odpowiedz

O 21:27, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

a może powtórzyć jeszcze USG?

Karola

28.04.2013 19:46

Odpowiedz
no ja dzień po odebraniu wyniku byłam na wizycie u chirurga ustalić termin. pamiętajmy, że nie był on dobry, może stąd ten 'pośpiech'. ale u Ciebie wygląda na to, że to faktycznie nie jest nic poważnego, myślę, że możesz być spokojny. co nie zmienia faktu, że przydałoby się przebadanie tego wycinka. to najdokładniejsze badanie, po nim wszystko będzie jasne, więc na Twoim miejscu dla własnego spokoju upierałabym się przy nim :)
ja wynik biopsji odebrałam kilka dni przed swoimi urodzinami, poczucie totalnej abstrakcji ;)

piotrek

28.04.2013 19:52

Odpowiedz

O 21:46, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

no ja dzień po odebraniu wyniku byłam na wizycie u chirurga ustalić termin. pamiętajmy, że nie był on dobry, może stąd ten 'pośpiech'. ale u Ciebie wygląda na to, że to faktycznie nie jest nic poważnego, myślę, że możesz być spokojny. co nie zmienia faktu, że przydałoby się przebadanie tego wycinka. to najdokładniejsze badanie, po nim wszystko będzie jasne, więc na Twoim miejscu dla własnego spokoju upierałabym się przy nim :)

ja wynik biopsji odebrałam kilka dni przed swoimi urodzinami, poczucie totalnej abstrakcji ;)

zgada się ja chcę to wyciąć chdzby teraz jak najszybciej się da

a u Ciebe to co to oznacza? to już masz wynik histopat..

a jak u Cienbie sytuacja wyglądała wygląda jeśli można zapytać

Karola

28.04.2013 20:05

Odpowiedz

Nie mam jeszcze wyniku, tak jak pisałam wszystko miało jechać do Łodzi na konsultację więc może po majówce będę już coś wiedziała. Tak naprawdę to czekam na potwierdzenie, że to ziarnica, no i określenie stopnia itd. U mnie zaczęło się od powiększonych węzłów nadobojczykowych, na blogu mniej więcej opisałam jak wyglądała sytuacja, jeśli masz ochotę przeczytać to zapraszam :)

piotrek

28.04.2013 20:11

Odpowiedz

O 22:05, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

Nie mam jeszcze wyniku, tak jak pisałam wszystko miało jechać do Łodzi na konsultację więc może po majówce będę już coś wiedziała. Tak naprawdę to czekam na potwierdzenie, że to ziarnica, no i określenie stopnia itd. U mnie zaczęło się od powiększonych węzłów nadobojczykowych, na blogu mniej więcej opisałam jak wyglądała sytuacja, jeśli masz ochotę przeczytać to zapraszam :)

nie wiem jak to znaleźć, i chyba spróbuję położyć się spać bo jtro 5:40 do pracy a jakoś nie mam do tego głowy

Życzę Tobie oby twój wynik był najlepszym z możliwych

powodzenia i pozdrawiam

Karola

28.04.2013 20:16

Odpowiedz

pewnie, postaraj się tym wszystkim nie zadręczać, choć wiem, że to nie takie proste ;) dziękuję bardzo, daj koniecznie znać jak będziesz wiedział coś nowego!:)

piotrek

28.04.2013 20:24

Odpowiedz

O 22:16, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

pewnie, postaraj się tym wszystkim nie zadręczać, choć wiem, że to nie takie proste ;) dziękuję bardzo, daj koniecznie znać jak będziesz wiedział coś nowego!:)

ciężko nie myśleć o tym wszystkim jak nikt nic do końca nie wie ale musi być dobrze nie ma innej opcji i tego się trzymajmy

Karola

28.04.2013 20:26

Odpowiedz

DOKŁADNIE! : )))))

nusia

29.04.2013 09:11

Odpowiedz

O 22:26, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

Cześć, zaliczyłam wizytę u chirurga-potwierdził, że węzeł do wycięcia, a że jest to karkowy i z nimi zawsze jest jakiś tam problem, bo głęboko siedzą, to 18-maja idę na oddział na jeden dzień, pocieszył mnie , że to może być z jakiejś infekcji nosowo-gardłowej,po czym spojrzał na wyniki i już nic nie powiedział:) Następnego dnia poszłam do dentysty-zęby zdrowe,uszy też:) Coraz bardziej jestem przekonana, że to cos z chłoniaków, a tak wogóle to węzeł mi się powiekszył od kilku dni i ciągle tylko ten jeden, nie wiem czy to dobrze czy źle.

Karola -współczuje-bo wiem, ze najgorsze jest czekanie i ta niepewność, że człowiek nie wie o co chodzi:)

pozdrawiam

Karola

29.04.2013 10:34

Odpowiedz
Już nie panikuję ani się nie zadręczam- i tak nic tym nie zmienię, co ma być to będzie. Mogę się tylko modlić, żeby mi się ziarnica potwierdziła i tyle ;) A mam w sobie cały czas pewność, że będzie dobrze. Bo przecież musi być :))
Aniu cieszę się, że w Twojej sprawie wreszcie jakiś konkret, wszystko się po tym badaniu wyjaśni. Musisz się tylko uzbroić w cierpliwość, jak ja :)))

piotrek

30.04.2013 18:43

Odpowiedz

O 22:26, dnia 2013-04-28 Karola napisał(-a):

Byłem na 2 konsultacjach, i lekarze (otolaryngolodzy którzy na codzień zajmują się sprawami onkologicznymi operują itp) mówili że na 99% nie jest to chłonniak, a odczynowy węzeł chłonny.

Przyznam że zeło mi troche ciśnienie, ale chcę mieć to na papierze więc jak najszybciej będę próbował załatwić ten zabieg

Karola

30.04.2013 18:51

Odpowiedz

Super, bardzo się cieszę! :))) Jeśli chodzi o zabieg to pewnie, dla własnego spokoju i pewności przydałoby się to sprawdzić, ale ewidentnie możesz być spokojny :)) Pozdrawiam serdecznie!

piotrek

30.04.2013 20:38

Odpowiedz

O 20:51, dnia 2013-04-30 Karola napisał(-a):

Super, bardzo się cieszę! :))) Jeśli chodzi o zabieg to pewnie, dla własnego spokoju i pewności przydałoby się to sprawdzić, ale ewidentnie możesz być spokojny :)) Pozdrawiam serdecznie!

dzięki

lekki niepokój jeszcze jest śledząć te forum, lekarz mówił że czasami zgadza się może być ob i inne ok przy chłonniaku ale tylko na początku a po takim czasie jak u mnie 8 miesięcy obraz kliniczny jest taki sam (czyli przesówalny powiększny węzeł na szyi), wszystkie podstawowe wyniki ok i najważniejsze węzły pachowe i obojczykowe ok to dawno wystąpiłyby inne objawy

a zabieg tak czy inaczej po tym wszystkim teraz to już muszę wykonać muszę mieć to na piśmie bo inacze nie będę spał spokojnie

piotrek

07.05.2013 05:25

Odpowiedz

hej

już w tym tyg. ide do szpitala

powiedz mi ile trwa pobyt jak wygląda zabieg itp

nusia

07.05.2013 08:27

Odpowiedz

O 07:25, dnia 2013-05-07 piotrek napisał(-a):

hej

HAY, ja idę za 2 tygodnie, więc jak będziesz po zabiegu to daj znać jak to wygląda:) i czy boli, ja mam iść na 1 dzień a Ty? pozdr,Anka

piotrek

07.05.2013 08:32

Odpowiedz

HAY, ja idę za 2 tygodnie, więc jak będziesz po zabiegu to daj znać jak to wygląda:) i czy boli, ja mam iść na 1 dzień a Ty? pozdr,Anka

kurde ja niby mam byc kilka dni, zabieg pod narkozą no i niewiem już czego się bać

piotrek

07.05.2013 09:48

Odpowiedz

O 10:27, dnia 2013-05-07 nusia napisał(-a):

O 07:25, dnia 2013-05-07 piotrek napisał(-a):

hej

a jakie węzły masz miec pobierane ja już w sumie to nic już nie wiem, od września boli mnie szyja przy napiętych mięśniach wyniki krwi od tamtej pory są idealne, lekarz mnie uspokaja ale bardzo się boje nie zaqbiegu tylko żeby nie okazało się to coś poważnego