Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

wezły chlonne na ramieniu i w okolicy szyi

Autor: ania 1986 • 27.02.2006 14:23 • 66 odpowiedzi

ania 1986

27.02.2006 14:23

Odpowiedz

mam pytanko bardzo sie boje poniewaz wyczulam na ramieniu po lewej stronie malutki guzek(kulke) i po tej samej stronie na szyi.zaznacze ze jestem po chorobie bolalo mnie gardlo i mialam kaszel i straszny katar oczywiscie leczylam to domowymi sposobami ui sie wyleczylam i wtedy wykrylam te gulki nie wiem wlasnie czy to sa powiekszone wezly chlonne vczy co bardzo sie boje i jeszcze tam gzie sa te kuli to tak dziewnie jakby mnie bolalo czy dretwialo takie dziwne wrazenie a tak pozatym czuje sie dobrze tylko do tych bolow w tym miejscu to tak jaby reka mi dretwiala ale tylko chwilami nie wiem ale wiem jedno ze jestem osoba nadwrazliwa i psychika tez robi swoje prosze o szybka odpowiedz bo juz zvzynam panikowac jak tyle sie naczyalam o ziarnicy.dzis ide do lekarza zobaczymy co on powie prosze o szybka odpowiedz!!!

baldi

27.02.2006 14:35

Odpowiedz
ja sie czepne w sumie troche.. w Twojej wypowiedzi nie bylo ani jednego znaku zapytania, wiec np. ja nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz :/

a jesli pytalas czym moga byc te kuleczki to odpowiem: tak to sa zapewne wezly chlonne ;)

Zdegustowana

27.02.2006 15:24

Odpowiedz

O 15:35, dnia 2006-02-27 Baldi napisał(-a):

ja sie czepne w sumie troche.. w Twojej wypowiedzi nie bylo ani jednego znaku zapytania, wiec np. ja nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz :/

a jesli pytalas czym moga byc te kuleczki to odpowiem: tak to sa zapewne wezly chlonne ;)

No Baldi bardzo śmieszne...Dziewczyna się obawia że jest powaznie chora, a ty...

ania1986

28.02.2006 11:11

Odpowiedz

tak jak pisalam wczesniej ze wybralam sie do lekarza oczywiscie rodzinnego i powiedzial ze on nic nie czuje co za palantka naprawde nie pisalam zadnych znakow zapytania poniewaz wyraznie zadalam pytanie co to moze byc i bardzo sie martwie i na wszystko to co napsalam oczekuje odpowiedzi bardzo martwie i boje narpawde i potrzebuje wsparcia pomozcie mi dzis zarejestrowalam sie do lekarza onkologa za tydzien mam wizyte naprawde sie boje!!!!! dodam ze ten rodzinny lekarz powiedzial ze to moga byc wlókniaki ze to zginie ale wedlug niego jest to nic bo ona nic nie wyczula jakjos wszyscy moja mama i moj chlopak jak im pokazywalam to wyczuli te dwie kuleczki one sa takie ruszajace troche i malutkie mmniejsz od grochu. Te dwie kulki mam z lewejn strony tak jak pisalam i czuje tak jaby mi dretwialo na ramieniu i reka jakby mi ta lewa dretwiala i oczywiscie tez to powiedzialam doktorce a ona na to ze te wlókniaki moga uciskac na cos i to dlatego. Kurze bardzo sie boje i prosze was o rade!! z gory dziekuje. Pozdrawiam.

ania 1986

28.02.2006 12:50

Odpowiedz

BARDZO ROSZE O ODPOWIEDZ CO O MOZE BYC PORADZCIE MI LICZE NA WAS!!!

Teresa

28.02.2006 13:02

Odpowiedz

O 13:50, dnia 2006-02-28 ania 1986 napisał(-a):

BARDZO ROSZE O ODPOWIEDZ CO O MOZE BYC PORADZCIE MI LICZE NA WAS!!!

moim zdaniem -to najlepsza jest teraz wizyta u onkologa.ja tez mam takie malenkie kuleczki po obu bokach szyji.....ale jak zauwazyłam to jest u kazdego.....),ale moze sie myle

ania 1986

28.02.2006 14:22

Odpowiedz

ja mam te kuleczkiz lewej strony miedzi szyja a ramieniem na tej granicy i na ramieniu mam dwie takie kulki. jak ktos moze wiedziec co to moze byc prosze o szybko odpowiedz wyzej napisalam wszystko co i jak!

ania1986

28.02.2006 15:06

Odpowiedz

w sumie mam tylko 2 kuleczki takie ktore ja wyczuwam!

ania1986

28.02.2006 16:59

Odpowiedz

bardzo sie denerwuje co chwile patrze na forum i czekam na odpowiedz poniewaz bardzo sie martwie i przejmuje prosze o odpowiedz!!

Joaśka Ż.

28.02.2006 17:36

Odpowiedz

O 17:59, dnia 2006-02-28 ania1986 napisał(-a):

bardzo sie denerwuje co chwile patrze na forum i czekam na odpowiedz poniewaz bardzo sie martwie i przejmuje prosze o odpowiedz!!

Witaj Aniu

I co Ci odpowiedzieć... Masz stracha, powinnaś poczekać z nim do wizyty u onkologa. Ale panikujesz solidnie - to może wydaj pare złotych i zrób płatne usg tych węzłów. Szybko i stosunkowo niedrogo pozbędziesz się stresu.

Przekaż na forum wynik usg. Z tym w ręku już można podjąć rozmowę.

Pozdrawiam ciepło

Joaśka.

PS - nikt normalny nie odpowie Ci na pytanie czy masz ziarnicę. Mało tu lekarzy, a szczególnie takich co leczą przez net :)

ania 1986

28.02.2006 18:23

Odpowiedz
Z tym w ręku już można podjąć rozmowę.
tak napisalas a tak dokladnie nie rozumiem o co zw tym chodzi.
dziwie sie ze lekarz rodzinny wogole tego nie wyczul i jak se zapytlam czy to moga byc wezly chlonne a ona ze napewno nie taki mam zamt w glowie ze szok.dlatego prosze o wasza rade bo moze mam juz jakas fobie na tym punkcie!

fantomasz

28.02.2006 23:00

Odpowiedz

O 19:23, dnia 2006-02-28 ania 1986 napisał(-a):

Z tym w ręku już można podjąć rozmowę.

tak napisalas a tak dokladnie nie rozumiem o co zw tym

Primo -zrób usg ! jak nie mozesz sie uspokoić, lub spać ?

Secundo - przypuszczam ,ze sie martwisz i to az za bardzo ja czasami tez mam z tym problem i rady w sensie "nic Ci nie jest" nie trafjaja do mnie.Wiec zrób sobie usg koszt ok 100 złotch jak sadze nie jest to wygórowana cena za Twoj spokój.No i wtedy bedziesz mogła czekając na wizyte u onkologa spokojnie poradzic sie na forum. :)

Pozdrawiam

ania 1986

02.03.2006 09:54

Odpowiedz

tylko niestety mieszkam w malej miejscowoscii narazie nie mam mozliwosc zrobienia usg musialabym dojechac ok 100km. mysle ze do wtorku juz wytrzymam w tej niepewbnosci! zastanawia mnie tylko to ze lekarz rodzinny wogole tego nie wyczol i napewno powiedzial ze ne sa to wezly chlonne! nie wiem dlaczego wszyscy czuja tylko lekarz nie. mysle ze nie wyczol dlatego bo jak przycisnie sie mocno w te miejsca to nic nie czc tylkojak delikatnie i na spokojnie sie spprawdza to mozna wyczuc te kuleczki! powiedzcie czy jest to mozliwe jak nasmaruje je mascia rozgrzewajaco i jakby bylo to to najgorsze czy by zeszlo? bardzo sie boje mam temp ok 37.1 stopni wczesniej w pazdzierniku mialam takie stany podgoraczkowe bylam u lekarza wyniki krwi wtedy byly w normie nawet mialam robiony resonans magnetyczny glowy bo przez dwa tygodnie mnie bolala. nie mam pojecia juz co to m oze byc i wogole te slowa lekarz rodzinnego ze "to nie napewno wezly chlonne ze on nic nie czuje"! i jeszcze jedno pytanko jakie badania moga wykazac na 100% czy to zz oprocz usg? prosze o pomoc dziekuje z gory!

ania1986

02.03.2006 09:56

Odpowiedz

aha jeszcze jedno pytanko wyczulam je po chorobie tak jak pisalam wyzej nie wiem czy to przypadek ze dopiero wtedy czy to moga byc powiklania po chorobie? sorki ze tyle pytam ale bs=ardzo bym chciala chociaz mniej wiecej dowiedziec sie co to jest?

Teresa

02.03.2006 10:30

Odpowiedz

O 10:54, dnia 2006-03-02 ania 1986 napisał(-a):

jeszcze jedno pytanko jakie badania moga wykazac na 100% czy to zz oprocz usg? prosze o pomoc dziekuje z gory!

przede wszystkim :to nie panikuj tak mocno:stres szkodzi

ania1986

02.03.2006 10:46

Odpowiedz

jezeli ma siezz to jak wielkie powinny byc te wezly hlonne? a do lekarza onkologa jestem zapisana na wtorek wiec co nieco owinnam sie dowiedziec ale nie wim czy wprost sie zapytac czy to moe byc ziarnic! kiedy bylam chora czylki jakies dwa tygodnie temu to podczas choroby mialam takie pocenia ale nie takie az nbardzo tze pizama cala mokra ale byly i pare dni po chrobie ale mysle ze to normalne gdyz bylam chora teraz tak juz nie mam a leczylam sie na wlasna reke czyli tylko usparinem c i potem wyczulam te wezly jezeli to wogole sa wezly bo jak pisalam z daniem lekarza rodzinnego to moze byc wlokniak rodzinny heh ale niepojoi mnie ten stan podgoraczkowy ktory mialam wczesniej i wkoncu przestalam mierzyc temp bo myslalam ze ten termomopetr do dupy heh i teraz tez mam zawsze cos kolo 37-37.3 ale jak bylam kiedys na yo u lekarza to stwierdzil ze to nic ze moze tak mam bo badania krwi czyli morfologia z wymazem wporzadku byla! nie mam pojecia moze cos z paniki sobie dodoaje bo roznie to z psychika jak czlowiek naczyta sie objawow to dopasowywuje

ania1986

02.03.2006 13:00

Odpowiedz

dodam jeszcze ze zauwazylam juz dluzszy czas mam zaczerwienienia na skorze i w tym miejscu jest skora sucha nie wiem cZy to ma jakis wplyw tych plamek jest kilka z ktorych pare juz zniklo

baldi

02.03.2006 13:03

Odpowiedz

O 10:54, dnia 2006-03-02 ania 1986 napisał(-a):

lekarz rodzinny wogole tego nie wyczol! nie wiem dlaczego wszyscy czuja tylko lekarz nie.

dlaczego upierasz się, że to co Ci wyskoczylo to sa wezly chlonne?

ania 1986

02.03.2006 13:13

Odpowiedz

nie wiem nie mam pojecia ale jak sobie dodam moje objawy to mysle ze to moze byc to najgorsze! czytales to co pisalam wczesniej i co dopisalam powiedz czy to moze wskazywac na ta chorobe! przeczytalam na tej stronie w rozpoznaniu choroby o tych zaczerwienieniach i mam takie ale nie wiem czego moga byc przyczyna. wy mi tylko pozostaliscie i z wami moge porozmawiac na ten temat duzo wiecej wiecie odemnie dlatego naprawde bardzo wam dziekuje za odpisywanie.

baldi

02.03.2006 13:42

Odpowiedz
tak, czytałem co pisałas wczesniej i jednak sklanialbym sie ku zdaniu Twojego lekarza rodzinnego. jesli on twierdzi ze to nie sa wezly chlonne to znaczy, ze nie sa. nikt mam nadzieje Cie nei pogonil do onkologa, wystarczylo pojsc na konsultacje do innego lekarza rodzinnego.

lekarz mowi, ze to wlokniaki. Ty mowisz, ze masz wezly na ramieniu (przepraszam, ale tam wezlow nie ma).. wszystko zakrawa na jakas farse. doskonale zdaje sobie sprawe, ze mozesz martwic sie o swoje zdrowie, ja chcialbym Cie uspokoic. jesli rzeczywiscie okaze sie, ze jestes chora na nowotwor - bedziesz miala prawo oskarzyc konowala.