Jak mają chronić orgaznizm?? A z czego min. składa się pożywienie??? chyba min. z witamin...i jak wiadomo ma ono wpływ na nasz organizm...dobre odżywianie może być bardzo pomocne...zatem jeśli w skład diety dodamy naturalne witaminy (i naprawdę bez przesady z tym obciążaniem wątroby przez naturalne witaminy i takie ilości sztuczności jakie zawierają bo są one niewielkie)mogą one chronić przed wieloma rzeczami - chociażby przed wolnymi rodnikami, wspomagać regenerację (np. nerwów), wspomagają pracę wielu układów. Nie będę tu rozpisywać pracy naukowej odnośnie witamin bo myślę że z wielu żródeł można się dowiedzieć jaka jest rola witamin....a w momencia jak trafia w nas taka bomba jaką jest chemioterapia to utrzymanie organizmu w dobrym stanie myślę że może być istotne.
Co do remisji i wpływu witamin to nie chodziło mi że dzięki witaminom ją osiągnełam, ale o to że mogło mieć to wpływ na to jak dobrze trzymał się mój organizm podczas chemii oraz po niej.
Przy tym z wątrobą nigdy nie miałam problemów, a wręcz wszyscy lekarze mówili i mówią że moja wątroba jest jak u niemowlaka.
Co do lekarzy to naprawdę są różni...wystarczy poczytać wpisy jak to niektórzy szczęśliwcy dostali leki ochronne na serce podczas leczenia, ale większość nawet się z tym nie spotkała...u nas jeszcze o wiele mniej niż na Zachodzie mówi się o zapobiganiu i ochronie podczas leczenia...nie twierdzę że to kwestia pieniędzy bo jak wspomniane pacjent sam by za to zapłacił...może kwestia chęci..?...sama nie wiem....