Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

nerwowe dni przed wynikami

Autor: Luq • 11.06.2008 07:36 • 130 odpowiedzi

Luq

11.06.2008 07:36

Odpowiedz
Witam

moja historia zaczęła się jakieś pół roku temu , bo od tego momentu ma niewytłumaczalne swędzenie skóry, wyniki badań które robiłem 3 miechy temu były bardzo dobre, później doszło niewysypianie się w nocy, a jakieś 5 dni temu powiększył mi się pachowy węzeł chłonny.USG pokazało liczne powiększenie węzłów do 30mm o słabej echogeniczności, badania krwi wskazały na podwyższone WBC ale nadal w normie , ale OB wskoczyło na 24 mm,RTG pokazało jakieś cienie niewytłumaczalne w klatce piersiowej ze znakami zapytania. , powiem Wam że jestem bardzo wystraszony, pzdr

Morela

11.06.2008 08:04

Odpowiedz

O 09:36, dnia 2008-06-11 Luq napisał(-a):

Witam

moja historia zaczęła się jakieś pół roku temu , bo od tego momentu ma niewytłumaczalne swędzenie skóry, wyniki badań które robiłem 3 miechy temu były bardzo dobre, później doszło niewysypianie się w nocy, a jakieś 5 dni temu powiększył mi się pachowy węzeł chłonny.USG pokazało liczne powiększenie węzłów do 30mm o słabej echogeniczności, badania krwi wskazały na podwyższone WBC ale nadal w normie , ale OB wskoczyło na 24 mm,RTG pokazało jakieś cienie niewytłumaczalne w klatce piersiowej ze znakami zapytania. , powiem Wam że jestem bardzo wystraszony, pzdr

Trzymam kciuki za dlasza diagonozę

Luq

11.06.2008 09:35

Odpowiedz

Wielkie dzięki ,jutro biopsja, ale wynik znacznie później, nerwowe dni się zapowiadają.

madzia1

11.06.2008 10:36

Odpowiedz

O 11:35, dnia 2008-06-11 Luq napisał(-a):

Wielkie dzięki ,jutro biopsja, ale wynik znacznie później, nerwowe dni się zapowiadają.

poradzisz sobie :> w życiu trzeba być twardym - nie miękkim :>

luq

11.06.2008 10:42

Odpowiedz

poradzisz sobie :> w życiu trzeba być twardym - nie miękkim :>

dziękuje, dużo bym dał żeby to nie była ZZ, ale niestety wszystko może na to wskazywać.

madzia1

11.06.2008 10:58

Odpowiedz

O 12:42, dnia 2008-06-11 luq napisał(-a):

dziękuje, dużo bym dał żeby to nie była ZZ, ale niestety wszystko może na to wskazywać.

Ziarnica to i tak najlepszy z najgorszych nowotwór bo wcześnie wykryty jest uleczalny i można żyć i żyć - dowodem są nasi ozdrowieńcy ;>

luq

11.06.2008 12:13

Odpowiedz

Ziarnica to i tak najlepszy z najgorszych nowotwór bo wcześnie wykryty jest uleczalny i można żyć i żyć - dowodem są nasi ozdrowieńcy ;>

A mam pytanie. lekarz zlecił mi biopsję prze strzykawkę( czy ona już może dać jakiś obraz), nie wiecie czy lepsza by była całkowita biopsja węzła chłonnego, otwarcie i wycięcie go, pzdr?

baldi

11.06.2008 12:25

Odpowiedz

O 14:13, dnia 2008-06-11 luq napisał(-a):

czy ona już może dać jakiś obraz

moze dac.

czesto daje błędny.

luq

11.06.2008 12:40

Odpowiedz

O 14:25, dnia 2008-06-11 Baldi napisał(-a):

O 14:13, dnia 2008-06-11 luq napisał(-a):

czy ona już może dać jakiś obraz

moze dac.

czesto daje błędny.

Asica

11.06.2008 23:19

Odpowiedz

O 12:58, dnia 2008-06-11 Madzia1 napisał(-a):

nowotwór bo wcześnie wykryty jest

uleczalny

pewna jestes,ze uleczalny??? Bo z tego co dobrze pamietam i sie orientuje to ZALECZALNY,a to duza róznica :/

i można żyć i żyć - dowodem są nasi ozdrowieńcy

taaaaaaaaa, zyc i zyc ZE SWIADOMOSCIA, ze kiedys MOZE byc "ten" nawrot..

Ziarnica to i tak najlepszy z najgorszych nowotwór

Dziwna teoria :/

Pamietam jak na samym poczatku leczenia, w swej niewiedzy i naiwnosci, próbowalam wyciagnac od lekarki porownanie nowotworów,a raczej bardziej potwierdzenie,ze ZZ jest mniej grozna np od raka piersi.Usłyszalam wtedy,ze nie mozna/nie da sie tak porownac,ze ten lepszy a tamten gorszy,bo wszystko zalezy od DANEGO organizmu = jak na takowy "nowy twór" zareaguje/bedzie reagowac

luq

12.06.2008 11:42

Odpowiedz

O 01:19, dnia 2008-06-12 Asica napisał(-a):

nowotwór bo wcześnie wykryty jest

uleczalny

pewna jestes,ze uleczalny??? Bo z tego co dobrze pamietam i sie orientuje to ZALECZALNY,a to duza róznica :/

i można żyć i żyć - dowodem są nasi ozdrowieńcy

taaaaaaaaa, zyc i zyc ZE SWIADOMOSCIA, ze kiedys MOZE byc "ten" nawrot..

Ziarnica to i tak najlepszy z najgorszych nowotwór

Dziwna teoria :/

Pamietam jak na samym poczatku leczenia, w swej niewiedzy i naiwnosci, próbowalam wyciagnac od lekarki porownanie nowotworów,a raczej bardziej potwierdzenie,ze ZZ jest mniej grozna np od raka piersi.Usłyszalam wtedy,ze nie mozna/nie da sie tak porownac,ze ten lepszy a tamten gorszy,bo wszystko zalezy od DANEGO organizmu = jak na takowy "nowy twór" zareaguje/bedzie reagowac

sorki że jeszcze raz, ale ten takst dodałem wczesniej nie do tego komentarza:

Właśnie wróciłem z biopsji cienko igłowej, lekarz powiedział że w przypadku wyniku ujemnego i tak powinno się zrobić biopsję całego węzła - nic z tego i tak nie kumam , mogli zerknąć od razu ja bym się nie gniewał. Na USG widziałem zbiorowisko powiększonych węzłów czyli jest ich kilka.Szczerze to liczyłem na to, że jak lekarz ukuje te węzły to wyleci jakaś ropa czy coś tam - a tu nic .Za kilka dni wyniki strach zagląda mi w oczy cały czas, jeszcze w dodatku każdy lekarz ma jakąś dziwną minę jak na mnie patrzy , ale to może tylko mi się tak wydaje

luq

13.06.2008 15:56

Odpowiedz

O 13:42, dnia 2008-06-12 luq napisał(-a):

O 01:19, dnia 2008-06-12 Asica napisał(-a):

Mam pytanie , czy przy zz mieliście jakiś zmiany skórne typu, zaczerwienienia, chodzi mi o okres przed podjęciem leczenia?pzdr

Kaśku

13.06.2008 17:04

Odpowiedz
Jakieś dwa miesiące przed rozpoznaniem dostałam wysypki szczególnie na górnych częściach ciała (brzuch, plecy, ręce). Były to takie czerwone, liszajowate, swędzące placki. Gdzieniegdzi malutkie, a gdzieniegdzie mające około 3 czy 4 cm. Nigdy nie byłam na nic uczulona i raczej nie mam tendencji do wrażliwej skóry także jak najbardziej łączę te zmiany z zz choć wiem czy raczej nie jest to typowy objaw.
pozdr.

luq

13.06.2008 18:42

Odpowiedz

O 19:04, dnia 2008-06-13 Kaśku napisał(-a):

u mnie jest coś innego, mam kilka plam o nieregularnych kształtach , dość dużych skóra ma tam inną strukturę jest zaczerwieniona, nie wiem czy to można wiązać z zz , a co do swędzenia, dopóki nie zacznę się drapać "od tak" lub o tym nie myślę to jest oki, a najczęściej swędzi mnie brzuch , uda, płatki usz, zgięcia stawowe, dolna cześć pleców - szczególnie ja się zapocę- mówię wam korba na maxa z tym drapaniem i przed tymi wynikami, pzdr

luq

16.06.2008 13:36

Odpowiedz

O 20:42, dnia 2008-06-13 luq napisał(-a):

Dziś zaczyna się tydzień w którym odbieram wyniki. pierwszy był tomograf, w którym wykazano powiększone pakiety węzłów chłonnych do 4,5 cm, reszta czysta.Rano leciałem po wynik biopsji(dostałem info że są gotowe do odbioru) , ale na miejscu okazało się ze jeszcze ich nie ma - ale się ........., 26 czerwca idą mi wyciąć węzeł pachowy, ale póki co mam wrażenie jakby węzeł się zmniejszał i robił się bardziej miękki, to wszystko jest mega nerwowe.PZDR

kelis

17.06.2008 17:00

Odpowiedz

O 15:36, dnia 2008-06-16 luq napisał(-a):

Dziś zaczyna się tydzień w którym odbieram wyniki. pierwszy był tomograf, w którym wykazano powiększone pakiety węzłów chłonnych do 4,5 cm, reszta czysta.Rano leciałem po wynik biopsji(dostałem info że są gotowe do odbioru) , ale na miejscu okazało się ze jeszcze ich nie ma - ale się ........., 26 czerwca idą mi wyciąć węzeł pachowy, ale póki co mam wrażenie jakby węzeł się zmniejszał i robił się bardziej miękki, to wszystko jest mega nerwowe.PZDR

AAA!Ale sie nakręciłam, wylazły mi ostatnio jakies dziwne łuszczące sie plamy w okolicy karku, myslałam moze alergia?! teraz mysle ze 10000 razy wole zeby to była jakas uciązliwa grzybica niz ZZ :-(

luq

17.06.2008 18:20

Odpowiedz

O 19:00, dnia 2008-06-17 kelis napisał(-a):

O 15:36, dnia 2008-06-16 luq napisał(-a):

odebrałem biopsję cienkoigłową węzła - nie wykazała żadnych niepokojących komórek, pokazuje typowe dla powiększonych węzłów rzeczy - opinia onkologa, cieszę się chociaż z tego, ale czeka mnie jeszcze biopsja pełna węzła pachowego,mam 2 pytania:

1)czy przy pełnej biopsji trzeba aż zostać 3 dni w szpitalu

2)czy może ktoś miał podobne objawy i nie wykazało zz

pzdr

olga

17.06.2008 19:29

Odpowiedz

Strasznie się cieszę!!! Kibicuje Ci od początku. W jakim ośrodku robiłeś BAC? Jutro moja kolej - idę na BAC - jakoś pozytywnie mnie nastroiłeś!!! Życzę Ci aby biopsja pełna potwierdziła wynik a jak spojrzysz na informacje od Tomka w innym wątku poruszanym dzisiaj to zobaczysz, że szanse są ogromne, przynajmniej tak wynika ze statystyki...

Tomasz

17.06.2008 19:35

Odpowiedz
No wlasnie, ja tez ci kibicuje i mam nadzieje ze statystyki sie potwierdza na naszym polskim gruncie. Ja na razie pozostalem na cienkoiglowej, nikt nie chce nam pobrac wyciac calego wezla, wiec oby to bylo wystarczajace.

Pozdrawiam wszystkich

luq

17.06.2008 22:03

Odpowiedz

O 21:35, dnia 2008-06-17 Tomasz napisał(-a):

No wlasnie, ja tez ci kibicuje i mam nadzieje ze statystyki sie potwierdza na naszym polskim gruncie. Ja na razie pozostalem na cienkoiglowej, nikt nie chce nam pobrac wyciac calego wezla, wiec oby to bylo wystarczajace.

Pozdrawiam wszystkich

To co napisaliście bardzo mnie i moją dziewczynę wzruszyło(Olga ,Tomasz - wielki mega dzięki za wsparcie), mam nadzieję że nie zawiodę jak polska reprezentacja, a będę raczej jak Artur Boruc,biopsję robiłem w Łodzi w Medicoverze, po wynikach "cienkiej" lekarz poprosił o zrobienie pełnej wersji biopsji - a szczerze powiedziawszy jestem za , bo muszę zobaczyć co powoduje te zmiany w węzłach, pozdrawiamy Was serdecznie, również trzymam kciuki, napiszcie co tam dalej.