Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

MŚ2006 - arabowie, zidane i reszta swiata

Autor: baldi • 12.07.2006 09:27 • 85 odpowiedzi

121277

14.07.2006 07:18

Odpowiedz

O 08:58, dnia 2006-07-14 Baldi napisał(-a):

O 08:13, dnia 2006-07-14 121277 napisał(-a):

Jeszcze w temacie temperamentu i tego, ze jak Zidane przyłożył Materrazziemu to bije zonę:

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355873,wiadomosc.html

chęć bicica słabszego i wyładowania się świadczy o tym, że Materazzi bije swoją żonę?

IMO nie, raczej to, ze zidane kopiuje pomysly wlocha. tyle, ze tamten zrobil to w szatni, a ten na oczach kilkudziesieciu milionow osob

Asica

28.07.2006 05:02

Odpowiedz
A tak dzis mi cos wpadlo w raczki,wiec odswieze ten watek :)
To do wszystkich "krzykaczy forumowych" zarzucajacych mi w tym watku rasizm,uprzedzenia narodowosciowe itp..Do tych wszystkich,ktorzy uwazali,ze pisze cos co uslyszalam "pod budka z piwem i powtarzam",a rowniez do tych,ktorzy zamiast doswiadczen zyciowych preferuja informacje z telewizornii oraz gazet..
A wiec do rzeczy.Oto cytat z kwietniowego "Wprost":
"Od czasu wyborow prezydenckich zagraniczne media przedstawiaja Polske jako nacjonalistyczny skansen w Europie.Tymczasem nasz kraj jest jedynym europejskim panstwem,w ktorym w ostatnich latach poprawilo sie nastawienie do obcokrajowcow,w tym czarnoskorych i Azjatow.Liczba przestepstw zmniejszyla sie o 15%.Z kolei-jak wynika z badan przeprowadzonych przez biuro komisarza ds.socjalnych UE - co piaty Belg nienawidzi cudzoziemcow. We Francji niechcec do cudzoziemcow okazuje 15% badanych, a w Austrii - 14%.Czy na tym tle mozna mowic o polskim nacjonalizmie?"

Wiec powtorze raz jeszcze to,co "uslyszalam gdzies pod jakas budka z piwem";co raz juz pisalam w tym watku w innym poscie..Rodowici Belgowie i Francuzi juz od wielu lat pluja sobie w brode,ze kiedys-kiedys pozwolili na naplyw emigrantow arabskich..

Ps.No i jakos slabo widac,AniuRG,Twoje frazesy w stylu "Caly swiat walczy ze sterotypami,rasizmem" itp..

Asica

04.09.2006 23:12

Odpowiedz
No to w srode "Trojkolorowi" maja szanse na rewanz :-)
Choc przesladuje mnie jakies zle przeczucie, to lojalnie jestem i bede za italianskimi chlopakami ze "Squadra Azzurri" :-)

baldi

06.09.2006 22:02

Odpowiedz
minely dwa miesiace prawie od postow w tym watku. wychodzi na to, ze dialog miedzy materazzim a zidanem wygladal tak (podczas pociagania za koszulke):
Z: jesli chcesz moj trykot to go sobie wez
M: wolalbym Twoja siostre

i ch*j w du*e tym za*ebistym tlumaczom, ktorzy czytajac z ruchu warg doszukiwali sie tekstow o matce Z.

Wlochy dostaja w tylek od "niebieskich"

Asica

19.04.2007 21:25

Odpowiedz
Ciekawa jestem czy watek zostanie odkopany za kilka lat,gdy beda w naszym kraju Mistrzostwa Europy?

Asica

17.06.2008 22:26

Odpowiedz

O 07:43, dnia 2006-07-11 Zoisyte napisał(-a):

Włosi wygrali mundial w stylu włoskim. Czyli po prostu oszukując. I na to nie ma dwóch zdań. Pokażcie mi taki mecz w którym zasłużyli na wygrana.

Dzisiejszy mecz Francja-Włochy