Może byc i kolonia, ja nie generalizuję. W zasadzie żadna z drużyn nie jest typowo "narodowa",
"Trojkolorowi" pobijaja rekord w typowo "NIEnarodowej" reprezentacji kraju.Na zespól 23-osobowy dwunastu czarnych(pomijajac juz tych jasniejszych-Arabow) w druzynie kraju EUROPEJSKIEGO to juz jest doprawdy cos nie tak,co?"Przeciez" kazdy,choc troche wyksztalcony czlowiek wie,ze Europa to rasa biala :>
A we włoskiej reprezentacji tez masz bodajze Argentyńczyka - Camoranesi:P
Zapomnialas jeszcze o Angolu - Simone Perrotta;)
NIBY Francja ma tylko o jednego obcokrajowca wiecej w druzynie.Ale jak dla mnie Zidane czy Henry nie jest PRAWDZIWYM Francuzem..moze to byc francuski Arab czy francuski Murzyn, ale to nie to samo..
A to tacy piłkarze jak
Terry Henry, Zidane, Makelele, Trezeguet pokazują jak wygląda prawdziwa piłka.
Przeciez ja nie twierdze,ze to zli pilkarze.Po prostu graja nie w tej reprezentacji co trzeba ;)
A poza tym chyba sie zapominasz, bo jest jeszcze np Ronaldinho,Kaka,Roberto Carlos - Brazylijczycy,tyle,ze graja w odpowiedniej druzynie :-)
Nie za piękne oczy (naprawdę piękne) to właśnie Zidane został piłkarzem mundialu, mimo tego, ze go nerwy poniosły.
Jest kilka opcji czemu dostal złoto wlasnie Zidane:
1.Dali mu na odchodne ;)
2.Dali mu na pocieszenie ;)
3.Dali mu,coby we Francji ZNOWU zamieszki arabskie nie wybuchly ;)
4.Dali mu,aby nie narazic sie dla Dżihadu ;)
No a poza tym srebrnym pilkarzem zostal Włoch,brązowym piłkarzem zostal Włoch,no i złotym bramkarzem rowniez zostal Italiano