Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

MŚ2006 - arabowie, zidane i reszta swiata

Autor: baldi • 12.07.2006 09:27 • 85 odpowiedzi

ewu

12.07.2006 12:59

Odpowiedz

O 14:13, dnia 2006-07-12 Asica napisał(-a):

O 09:26, dnia 2006-07-12 Zoisyte napisał(-a):

Asiu, atakujesz Zidane'a. Bo co??

Gdybym podszedł do Ciebie i rzucił np.: " Jesteś dziwką", co byś zrobiła??

Zignorowalabym i poszlabym dalej :) Tak samo jak slysze najpierw grzeczne zaczepki Arabow o "pieknych oczach" zaczynajace sie od "Dzien dobry","Ładna jestes"itp(czasem sa grzeczne,czasem JUZ na poczatku bywaja bardziej chamskie),a gdy przechodze obojetnie ignorujac je,slysze epitety podobne do Twego i gorsze.Dziwny narod Ci Arabowie,prawda?

Włoch = gangster, złodziej.

Jesli chodzi Ci o Sycylijczykow,to masz racje ;)

To nie nacja czyni z nas tym kim jesteśmy, tylko wychowanie.

Mylisz sie :)

Wychowanie + mentalnosc

Zeby sie nie przemeczac,"wyrecze sie" panem Kopalinskim i wytlumacze Ci czym jest mentalnosc:

"mentalność umysłowość; swoisty, charakterystyczny dla jednostki a. grupy społ. sposób myślenia, uwarunkowanie biol. i społ."

Tak tak, racja racja.

Miast wielkiego wykładu na temat "mentalności" i różnic kulturowych, mały, przyklaskujący Asicy przykład z życia wzięty.

Spaceruje sobie dziewczę półpolskie pięknym i spokojnym, brukselskim parkiem. I tę sielankę zakłóca pewien chłop, o bardzo samczych zapędach.

Zagaduje grzecznie : "Pięknaś cała, piękne oczy, piękne nogi (ach, ach, cóż za kłamstwo

Asica

12.07.2006 13:14

Odpowiedz

O 14:38, dnia 2006-07-12 aniarg napisał(-a):

ALE NA BOGA ASICA - TO STRASZNE CO PISZESZ - ARAB - TERRORYSTA, TęPY, GłUPI ARAB ITD, ŻAŁOSNE.

O ludzieeeeeeee,kolejna osoba,ktora mi pisze,ze nazwalam Zidana terrorysta :| Pokaz mi,w ktorym momencie :> Fakt nazwalam go GLUPIM,ale DOPIERO po tym jak Wiola nazwala Materazziego "durnym makaroniarzem". Proponuje bardziej uwaznie sledzic dyskusje na forum :)

A to co mówisz Asica to jakby słowa usłyszane od panów spod budki z piwem. Coś usłyszą i powtarzają bez namysłu.

MYLISZ SIE.Wszystko co napisalam, to

znam z zycia

. Widocznie Ty mało otarlas sie o arabskie chamstwo. Nie ma za duzo Arabow w Irlandii,co? :>

Proponuje pomieszkac 1-2 miesiace w panstwach o duzym odsetku ludnosci arabskiej,np Francja,Belgia. I dla "atrakcji" proponuje wybrac dzielnice,gdzie mieszka duzo Arabow(w trosce o Twoje zycie, nie polecam Ci dzielnic/gett arabskich w tychze panstwach)

Bo całe wypoiedzi ascicy aż przesiąkają

wrogością religijną

a nie rasizmem.

Yyyyyyyyyy,w ktorym momencie to wyczytalas?:| Swego czasu pracowalam z Marokanka i bylam pelna podziwu dla niej,ze kazdego dnia o 15 przerywa prace na swoje modly.

121277

12.07.2006 13:19

Odpowiedz

O 14:59, dnia 2006-07-12 ewu napisał(-a):

O 14:13, dnia 2006-07-12 Asica napisał(-a):

O 09:26, dnia 2006-07-12 Zoisyte napisał(-a):

Asiu, atakujesz Zidane'a. Bo co??

Gdybym podszedł do Ciebie i rzucił np.: " Jesteś dziwką", co byś zrobiła??

Zignorowalabym i poszlabym dalej :) Tak samo jak slysze najpierw grzeczne zaczepki Arabow o "pieknych oczach" zaczynajace sie od "Dzien dobry","Ładna jestes"itp(czasem sa grzeczne,czasem JUZ na poczatku bywaja bardziej chamskie),a gdy przechodze obojetnie ignorujac je,slysze epitety podobne do Twego i gorsze.Dziwny narod Ci Arabowie,prawda?

Włoch = gangster, złodziej.

Jesli chodzi Ci o Sycylijczykow,to masz racje ;)

To nie nacja czyni z nas tym kim jesteśmy, tylko wychowanie.

Mylisz sie :)

Wychowanie + mentalnosc

Zeby sie nie przemeczac,"wyrecze sie" panem Kopalinskim i wytlumacze Ci czym jest mentalnosc:

"mentalność umysłowość; swoisty, charakterystyczny dla jednostki a. grupy społ. sposób myślenia, uwarunkowanie biol. i społ."

Tak tak, racja racja.

Miast wielkiego wykładu na temat "mentalności" i różnic kulturowych, mały, przyklaskujący Asicy przykład z życia wzięty.

Spaceruje sobie dziewczę półpolskie pięknym i spokojnym, brukselskim parkiem. I tę sielankę zakłóca pewien chłop, o bardzo samczych zapędach.

Zagaduje grzecznie : "Pięknaś cała, piękne oczy, piękne nogi (ach, ach, cóż za kłamstwo

aniarg

12.07.2006 13:28

Odpowiedz

O ludzieeeeeeee,kolejna osoba,ktora mi pisze,ze nazwalam Zidana terrorysta

ja tak nie napisałam , nie napisałam że nazwałaś zidana terrorystą -napisałam islamista - terrorysta.

Widocznie Ty mało otarlas sie o arabskie chamstwo. Nie ma za duzo Arabow w Irlandii,co? :>

Uszczypliwa uwaga - W irlandii jest masa arabów, stałam codziennie na przystanku w dzielnicy gdzie mjieszkało ich najwięcej, nigdy mnie nie zaczepiali.

ja już więcej nie piszę, bo to do niczego nie prowadzi. NIe chcę nikogo bronić ani oskarżać ale to kółko zamknięte , my nienawidzimy arabów, oni nas i to sie nigdy nie skończy a wręcz będzie coraz gorzej..........

Asica

12.07.2006 13:33

Odpowiedz

O 14:59, dnia 2006-07-12 ewu napisał(-a):

Tak tak, racja racja.

Spaceruje sobie dziewczę półpolskie pięknym i spokojnym, brukselskim parkiem. I tę sielankę zakłóca pewien chłop, o bardzo samczych zapędach.<.........>

Ewu ja te historie slyszalam/znam ;) ale zapominalas zes dodac dla wiadomosci innych,ze to byl samiec pochodzenia arabskiego ;)

Asica

12.07.2006 13:49

Odpowiedz

O 15:28, dnia 2006-07-12 aniarg napisał(-a):

ja tak nie napisałam , nie napisałam że nazwałaś zidana terrorystą -napisałam islamista - terrorysta.

To albo ja mam problem z czytaniem albo Ty masz problem z wyrazaniem swoich mysli w pismie? :| Bo co to mialo znaczyc?

ALE NA BOGA ASICA -

TO STRASZNE CO PISZESZ - ARAB - TERRORYSTA,

TęPY, GłUPI ARAB ITD, ŻAŁOSNE.

Uszczypliwa uwaga - W irlandii jest masa arabów, stałam codziennie na przystanku w dzielnicy gdzie mjieszkało ich najwięcej, nigdy mnie nie zaczepiali.

To gratuluje i powinnas sie cieszyc,ze Cie nie zaczepiali.Jednak dalej obstaje przy propozycji pomieszkania 1-2 miesiace we Francji, Belgii, bo chyba dobrze wiesz,ze sa to kraje bardziej liberalne niz Irlandia czy Anglia. Liberalne takze dla Arabow, ktorzy owa liberalnosc wykorzystuja do szerzenia CHAMSTWA i przemocy.

my nienawidzimy arabów, oni nas i to sie nigdy nie skończy a wręcz będzie coraz gorzej..........

MYLISZ SIE ,tu nie chodzi o nienawisc do Arabow(sama mam kilku kolegow Syryjczykow)TU CHODZI O NIENAWISC do CHAMSTWA, a Arabowie IMO "serwuja" chamstwo najlepiej.

Asica

12.07.2006 14:27

Odpowiedz

O 15:19, dnia 2006-07-12 121277 napisał(-a):

Znam z prasy/literatury tragedie dziewczyn, co zadały się z islamistami na powaznie.

No to ciesz sie,ze TYLKO z prasy/literatury.

Ciesz sie,ze nie musialas nigdy patrzec jak Twoja bliska kolezanka(bedaca z Arabem)chodzi co jakis czas poobijana,a do tego na Twoje pytanie"Co Ci sie stalo?",klamie/wymysla (ze strachu)co raz jakas inna historyjke o upadku/uderzeniu sie niechcacy.

Ciesz sie,ze nigdy nie widzialas jadac tramwajem,jak wsiada do niego Arab z zona ciezarna(twarz oczywiscie dokladnie chustka zakrecona)..Arab kupuje u kierowcy bilet,a w tym czasie zona siada na wolne miejsce obok jakiegos mezczyzny.Ma do tego prawo,prawda?Jest ciezarna przeciez.Ale NIE, wg arabskiego meza nie miala i DOSTALA w twarz z liscia..i to nie tak lekko,skoro tak nia zarzucilo,ze o malo na podlodze sie nie znalazla.

Co nie znaczy, ze nie mozna podziwiać talentu, urody i egzotyki.

Mozna,mozna,oczywiscie,ze mozna.Tyle,ze pierwsza opisana powyzej historyjka(PRAWDZIWA)pokazuje jak taki podziw dla urody i egzotyki MOZE sie skonczyc.

I jeszcze jedno - jednak trochę inaczej zachowują się ci, którzy urodzili się na Bliskim Wschodzie i wyemigrowali do Europy, a inaczej ci, którzy zostali wychowani po europejsku. To moje osobiste zdanie.

OCZYWISCIE,ze inaczej sie zachowuja,bo i inne kary ponosza za przewinienia.Np taki Marokan w swoim kraju za kradziez zostalby pozbawiony reki,a w kraju europejskim idzie na pare latek do ekskluzywnego wiezienia.

Tobie takze proponuje pomieszkac 1-2 miesiace w kraju europejskim o wysokim odsetku ludnosci arabskiej..

"Najlepsze" pod tym wzgledem beda Francja,Belgia,bo:

1.Sa to kraje liberalne DLA WSZYSTKICH

2.Charakteryzuje je (jako kraje europejskie) najwiekszy odsetek ludnosci arabskiej

Na koniec tylko dodam,ze PRAWDZIWI Francuzi i PRAWDZIWI Belgowie juz od paru lat pluja sobie w twarz,ze zgodzili sie kiedys-kiedys na naplyw emigrantow arabskich.

Asica

12.07.2006 14:52

Odpowiedz

O 13:40, dnia 2006-07-12 Zoisyte napisał(-a):

Brzydzę się ludźmi, którzy prześladują innych za kolor skóry, nację czy wiarę.

A Murzynem,ktory po wygranej Italii w niedziele,stoi i opluwa auta jadace na klaksonach z powiewajacymi wloskimi flagami,to bys gardzil? Czy bys raczej bronil jego chamstwa jak starales sie w tym watku bronic brutalnego chamstwa Zidane?

Ps.Pominelam juz epitety i gesty wykonywane przez tegoz Murzyna :>

aniarg

12.07.2006 14:59

Odpowiedz

:

O 15:28, dnia 2006-07-12 aniarg napisał(-a):

To albo ja mam problem z czytaniem albo Ty masz problem z wyrazaniem swoich mysli w pismie? :| Bo co to mialo znaczyc?

ALE NA BOGA ASICA -

cytowałam tylko twoje opisy arabów nie zidana

baldi

12.07.2006 15:24

Odpowiedz

O 13:40, dnia 2006-07-12 Zoisyte napisał(-a):

O 13:17, dnia 2006-07-12 Baldi napisał(-a):

Włosi prowokowali go tekstami typu "brudny arabus", "arabski terrorysta".

nie tylko wlosi. wszuyscy wokol. w piaskownicy jest dokladnie tak samo - jestes gruby to beda za Toba krzyczec "GRUBAS!! GRUBAS!!".

Szwagier, czyżbyś popierał rasizm??

retoryka Leppera "panie Balcerowicz, czy dnia [data] wzial pan [suma] gotowki od [imie i nazwisko]?" a potem tlumaczenie sie, "ja nic nie sugerowalem, ja sie tylko pytalem".

ja "tylko" napisalem JAKA JEST SYTUACJA. od dziecinstwa juz stykamy sie z nienawiscia/zazdroscia/brakiem poszanowania czlowieczenstwa. NIGDZIE NIE NAPISALEM, ze to popieram!

Asica

12.07.2006 15:28

Odpowiedz

O 16:59, dnia 2006-07-12 aniarg napisał(-a):

cytowałam tylko twoje opisy arabów nie zidana

NIE.Ty WYRAZNIE to sama napisalas.Nie cytowalas "forumowo" =podswietlajac/ucinajac odpowiednio moje posty ANI stylistycznie = biorac poprawnie w cudzyslow,to co napisalas i wg Ciebie bylo/jest moja wypowiedzia.

ALE NA BOGA ASICA -

Wiec teraz zacytuj poprawnie(i najlepiej "forumowo" = na podstawie jakiegos MOJEGO posta) MOJA wypowiedz,w ktorej jakiegokolwiek Araba nazwalam terrorysta.

W kazdej swej wypowiedzi podkreslalam CHAMSTWO arabskie i przemoc do jakiej sa zdolni.

baldi

12.07.2006 15:37

Odpowiedz

ALE NA BOGA ASICA - TO STRASZNE CO PISZESZ - ARAB - TERRORYSTA

przeczytaj dokladniej caly watek.. o arabach terrorystach pisali inni. nie wierzysz? wyszukaj na stronie slowo "terror" i czytaj wypowiedzi, w ktorych ono sie pojawilo. wkladasz w usta Asicy cos, co wlozyla jej Malgo i co zaciekle forsowal w swoich postach Zoisyte.

sprawdz

aniarg

12.07.2006 15:39

Odpowiedz

nie chcę mi się z wami gadać, zmęczyłam się , see you

Asica

12.07.2006 15:48

Odpowiedz

O 17:39, dnia 2006-07-12 aniarg napisał(-a):

nie chcę mi się z wami gadać, zmęczyłam się ,

"Bo kultura TU podobno jest,

swiadczy o tym nasz wspanialy dom kultury" ;)

Zoisyte

12.07.2006 17:57

Odpowiedz
ENOUGH!!!!

Kobity, dosyć.
Dosyć, zanim napiszecie coś, czego będziecie żałować.
Baldi, wywal ten temat, pliz.
Ze swojej strony przepraszam za swoje posty. Chciałem Was uspokoić i nie wyszło.

SKOŃCZCIE już ten temat, bo będzie źle.
PROSZĘ...

P.S. Mój nick to ZOISYTE.

baldi

12.07.2006 18:44

Odpowiedz

O 19:57, dnia 2006-07-12 Zoisyte napisał(-a):

Kobity, dosyć.

kobiety do garow, kobiety dosyc. DOBRE.

dlaczego? :/ zobacz ile postow sie napisalo o uprzedzeniach, pilce noznej (i pisaly w 90% kobiety), a gdy dziewczyna zapytala jak wyglada radioterapia nie odpisal jej nikt.

Ze swojej strony przepraszam za swoje posty. Chciałem Was uspokoić i nie wyszło.

w ktorym momencie? wtedy, gdy punktowales mecze wlochow? ;-)

mozemy porozmawiac o innych stereotypach. na przyklad o tym - KTORYCH ZLODZIEI-OBCOKRAJOWCOW JEST W POLSCE NAJWIECEJ (w/g statystyk)? od razu odpowiem - NIEMCOW, nastepne miejsca to (bodajze) Holandia i Szwecja. [i, zeby nie bylo - wcale nie uwazam, ze niemiec to zlodziej] Rosjanie, Cyganie, Rumuni wcale nie sa tak wysoko w tej statystyce - jakby sie nam zdawalo.

z braku ciekawych tematow ZZtowych i ten dobry. moze w koncu dzial hydepark sie rozbuja? bo z tego co pamietam - Ty pierwszy dales propozycje jego powstania ;-)

dopoki nie ma ucieczek osobistych - mozna spokojnie pisac i czytac. z tego watku mozna sie naprawde duzo dowiedziec.

121277

12.07.2006 21:32

Odpowiedz

O 20:44, dnia 2006-07-12 Baldi napisał(-a):

O 19:57, dnia 2006-07-12 Zoisyte napisał(-a):

Kobity, dosyć.

kobiety do garow, kobiety dosyc. DOBRE.

Asia pytala czy sie zle wywiazuje z obowiazkow.

Dla jej wiadomosci - garami zajmuje sie u nas Misiek, ja mam inne obowiazki malzenskie:P

dlaczego? :/ zobacz ile postow sie napisalo o uprzedzeniach, pilce noznej (i pisaly w 90% kobiety), a gdy dziewczyna zapytala jak wyglada radioterapia nie odpisal jej nikt.

Bo ile mozna. Jest dzial forum, jest nawet kilka a nie jeden temat zalozony o radio, jest opowiadanie Marty... Nawet w googlach nie trzeba szukac - wszystko jest tu.

Ja tam pisac moge, naprawde, tylko po co?

Narzad nieuzywany zanika - oczka sa do czytania, paluszki do stukania w klawiaturke i klikania a mozg do myslenia. Liki przeciez po lewej widac.

w ktorym momencie? wtedy, gdy punktowales mecze wlochow? ;-)

mozemy porozmawiac o innych stereotypach. na przyklad o tym - KTORYCH ZLODZIEI-OBCOKRAJOWCOW JEST W POLSCE NAJWIECEJ (w/g statystyk)? od razu odpowiem - NIEMCOW, nastepne miejsca to (bodajze) Holandia i Szwecja. [i, zeby nie bylo - wcale nie uwazam, ze niemiec to zlodziej] Rosjanie, Cyganie, Rumuni wcale nie sa tak wysoko w tej statystyce - jakby sie nam zdawalo.

z braku ciekawych tematow ZZtowych i ten dobry. moze w koncu dzial hydepark sie rozbuja? bo z tego co pamietam - Ty pierwszy dales propozycje jego powstania ;-)

dopoki nie ma ucieczek osobistych - mozna spokojnie pisac i czytac. z tego watku mozna sie naprawde duzo dowiedziec.

Asica

12.07.2006 22:05

Odpowiedz

O 23:32, dnia 2006-07-12 121277 napisał(-a):

Dla jej wiadomosci - garami zajmuje sie u nas Misiek,

ja to wiem i pamietam ;)i pamietam jego narzekanie na zmywanie;)

Asica

13.07.2006 03:01

Odpowiedz

O 12:10, dnia 2006-07-12 małgo napisał(-a):

O 03:09, dnia 2006-07-12 Asica napisał(-a):

Proponuje zalozyc nowy watek (np na podforum hyde park) i tam mozemy podyskutowac na temat mentalnosci arabskiej/o moim (wg Ciebie)"mentalnym problemie arab = terrorysta , uosobienie zła"

Wojtus Cie wyreczyl i zalozyl za Ciebie nowy watek ;)wiec "pozwalam" ;) podyskutowac na "proponowany" przez Ciebie temat :-)

O 03:09, dnia 2006-07-12 Asica napisał(-a):

Zboczylas z tematu,dziewczynko :)

O 12:10, dnia 2006-07-12 małgo napisał(-a):

Powiedziała ta zawsze merytoryczna która dyskusję dot.uprawiania sportu w remisji poprowadziła w kierunku mundialowych ekscytacji

Proponuje UWAZNIEJ sledzic forum i wtedy wydawac opinie:-)

W watku o sporcie w remisji zadalam nastepujace pytanie:

O 18:22, dnia 2006-07-04 Asica napisał(-a):

A czy mecze mozna ogladac? ;) No wiecie, czlowiek sie wtedy stresuje.. a niby stres nam niewskazany...

Na poczatku biezacego watku jest kolejna moja wypowiedz:

O 19:20, dnia 2006-07-07 Asica napisał(-a):

A Ty nie kombinuj :> Nie wymigasz sie od sobotniego i niedzielnego meczu :>

W sobote Portugale dokopuja Szwabom, a w niedziele Wlosi Zabojadom

121277

13.07.2006 04:49

Odpowiedz

O 00:05, dnia 2006-07-13 Asica napisał(-a):

O 23:32, dnia 2006-07-12 121277 napisał(-a):

Dla jej wiadomosci - garami zajmuje sie u nas Misiek,

ja to wiem i pamietam ;)i pamietam jego narzekanie na zmywanie;)

Zmywarke sobie kupilismy. Teraz po prostu wklada do niej naczynia:)