Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

MŚ2006 - arabowie, zidane i reszta swiata

Autor: baldi • 12.07.2006 09:27 • 85 odpowiedzi

Asica

13.07.2006 05:28

Odpowiedz

O 09:26, dnia 2006-07-12 Zoisyte napisał(-a):

Włochy - USA

"Tuż po wznowieniu gry Daniele De Rossi, znany z podobnych zachowań w Serie A, uderzył łokciem w twarz Briana McBride'a. Amerykański napastnik zalał się krwią. Po zabiegach lekarzy wrócił na boisko, na którym nie było już ukaranego czerwoną kartką De Rossiego."

Australia - Włochy:

"Od 50. minuty Włosi grali w dziesiątkę. Sędzia wyrzucił z boiska Marco Materazziego, który przed polem karnym brutalnie faulował Marco Bresciano."

Pamiętacie ten faul??

"Do regulaminowego czasu gry sędzia doliczył trzy minuty. Kiedy ostatnia dobiegała końca rajd rozpaczy przeprowadził Fabio Grosso, z którym o piłkę walczył Lucas Neill. Obaj wpadli w pole karne, ale w pewnej chwili Australijczyk upadł, a włoski obrońca przewrócił się o niego."

Włochy - Ukraina

Faktycznie, gole zdobyte z gry.

Ale jedno małe ale:

"Co gorsze, trener Oleg Błochin jeszcze do przerwy musiał dokonać dwóch zmian ze względu na kontuzje podstawowych graczy."

Włochy - Francja.

Cannavaro robi za czołg i taranuje Henry'ego.

Napastnik "Trójkolorowych" mocno oszołomiony zszedł na chwilę z boiska.

Materazzi kopie pędzącego Maloudę. Karny.

Pod koniec regulaminowych 90 minut Materazzi ponownie fauluje Maloudę. Sędziowie nawet nie zareagowali.

Krzysiu,ladnie wszystko opisales,ale chyba zapomniales,ze to jest WLASNIE pilka nozna = sport bardzo ruchliwy a nie gra w golfa czy szachy :)

Faule w grze/akcji to NORMA w pilce noznej,ale faule poza akcja

Asica

13.07.2006 05:46

Odpowiedz

O 15:14, dnia 2006-07-12 Asica napisał(-a):

O 14:38, dnia 2006-07-12 aniarg napisał(-a):

Bo całe wypoiedzi ascicy aż przesiąkają

wrogością religijną

a nie rasizmem.

O 15:14, dnia 2006-07-12 Asica napisał(-a):

Yyyyyyyyyy,w ktorym momencie to wyczytalas?:|

Swego czasu pracowalam z Marokanka i bylam pelna podziwu dla niej,ze kazdego dnia o 15 przerywa prace na swoje modly.

Nie odpowiadzialas mi na podkreslone powyzej pytanie, ale odpowiedz SAMA znalazlam :) TY MI TE SLOWA "WŁOŻYLAS SAMA W USTA"!!A wiesz dlaczego? Bo pasowal Ci w tym momencie cytat slow Bonego!! Nastepnym razem dobierz jakis cytat do wypowiedzi/nie naginaj wypowiedzi innych do cytatu,ktorym chcesz "zablysnac"

baldi

13.07.2006 06:52

Odpowiedz

glupio tak komentowac samego siebie, no ale..

O 13:17, dnia 2006-07-12 Baldi napisał(-a):

Czołowy kartkowicz ligi włoskiej, oskarżony o doping i narkotyki. Prawdziwy Azurri.

nieprawdziwy Zidane. on wcale nie walnal z bani wlocha. to byl fotomontaz widoczny na telebimach!! sedzia glowny przyznaje, ze zajscia NIE WIDZIAL.

tutaj filmik jak mozna na telebimach zmanipulowac cala akcje.. przyznajemy racje wszystkim tym, ktorzy twierdza, ze to wina Wlocha. on sie sam przewrocil albo dopomogla mu sila wyzsza:

http://www.metacafe.com/watch/179978/zidane_vs_materazzi_the_movie/

Zoisyte

13.07.2006 07:14

Odpowiedz
Moje marzenie może stanie się faktem.
FIFA rozważa odebranie Włochom pucharu :)
I dobrze. Tępić rasizm.

Asica

13.07.2006 07:14

Odpowiedz

Bo całe wypoiedzi ascicy aż przesiąkają wrogością religijną a nie rasizmem. Może warto to przemysleć.

I cos jeszcze napisze :> nie dosc,ze wkladasz mi w usta jakies slowa,to wydajesz opinie o mnie,pomimo,ze mnie nie znasz :|

1.Zajrzyj do galerii ozdrowiencow i spojrz skad pochodze.Doczytalas?:>

BIALYSTOK

Wiesz co to znaczy?

- ze mam "na codzien" do czynienia z prawoslawnymi,

- ze mam wielu znajomych wyznania prawoslawnego,z ktorymi nieraz swietowalam TAKZE ich swieta, ba - nawet Sylwestra wg kalendarza prawoslawnego,

- ze nieraz bylam w cerkwiach na jakis uroczystosciach religijnych,slubach itp (pomimo,ze NIE JESTEM prawoslawna),

- ze to "u nas", w Bialym, NIE w Poznaniu, przerwy swiateczne w szkolach/na uczelniach sa przedluzane ze wzgledu na wyznawcow prawoslawia = przez to sesje koncza sie o wiele pozniej niz w innych miastach calej Polski.

2.Bylam kilka razy na Woodstoku i wiele razy siedzialam pod namiotem Krisznowcow,biorac udzial w ich ceremoniach slubnych,w ich modlitwach itp

3.Juz w innym poscie wspomnialam o Marokance,z ktora kiedys pracowalam i podziwialam,ze CODZIENNIE o 15 przerywa prace na swoje modly

4.Kolejny podziw (polaczony z lekkim szokiem) DLA ISLAMU, gdy pierwszy raz jestem swiadkiem obchodzonego przez kolege Ramadanu = 1.wstaje o wschodzie,zeby zjesc 2.caly dzien gloduje 3.kolejny posilek,ktory moze zjesc w Ramadanie jest po zachodzie slonca. Niezle,jesli facet pracuje przy tym fizycznie,prawda?

Chyba tyle starczy,co?:> NIE WYRAZAJ wiec o mnie pochopnych opini,bo nie wynikaja one ani z moich wypowiedzi, ani z mojego postepowania.

i zdanie, które ciągle powtarzał z wymowną opaską na oczach(jest na niej napis COEXIST - C jako księżyc - znak islamistów, X - gwiazda Dawida, T- krzyż)

Przepraszam,nie jestem fanka Bono i nie mam zamiaru sluchac calego zacytowanego przez Ciebie kawalka,wiec po prostu spytam: Czy w tej piosence śpiewa TYLKO o trzech religiach swiata = wymienia TYLKO trzech Bogow? Na linku,ktory podalas slychac,ze spiewa TYLKO o trzech, opaske zinterpretowalas tez TYLKO do trzech religii.

baldi

13.07.2006 07:18

Odpowiedz

O 09:14, dnia 2006-07-13 Zoisyte napisał(-a):

umknelo Ci, ze rozwaza tez odebranie jakiegostam tytulu zlotego pilkarza (bylo o tym w watku) dla Zidane'a ;-)

jak dla mnie - luzik. ani mnie to ziebi, ani grzeje :>

baldi

13.07.2006 07:19

Odpowiedz

zeby troche "oslodzic" dyskusje ;-)

O 22:27, dnia 2006-07-11 małgo napisał(-a):

kazdy włoch to ogier

tutaj niestety nieprawda.. i "kazda" [wiem, generalizuje, dlatego wzialem w cudzyslow] to powie, ktora miala w lozku Wlocha

121277

13.07.2006 07:25

Odpowiedz

O 09:18, dnia 2006-07-13 Baldi napisał(-a):

umknelo Ci, ze rozwaza tez odebranie jakiegostam tytulu zlotego pilkarza (bylo o tym w watku) dla Zidane'a ;-)

jak dla mnie - luzik. ani mnie to ziebi, ani grzeje :>

FIFA odbierze Włochom tytuł, jesli okaże się, że Materazzi obraził uczucia patriotyczne Zidana i mu to udowodnią. Bo odebrac mogą tylko za rasizm.

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355202,wiadomosc.html

Zidanowi zaś rozważają odebranie tytułu dla najlepszego gracza mundialu za niesportowe zachowanie. Mimo, ze nagrode przyznają akredytowani dziennikarze, to w drastycznych przypadkach FIFA może interweniować.

Jak wiemy z oświadczenia Zidana, materazzi czepiał się jego rodziny a nie pochodzenia..wiec Zoi - płonne nadzieje.

aniarg

13.07.2006 07:35

Odpowiedz
!!A wiesz dlaczego? Bo pasowal Ci w tym momencie cytat slow Bonego!!

Bono się nie odmienia.

aniarg

13.07.2006 07:37

Odpowiedz

O 09:14, dnia 2006-07-13 Asica napisał(-a):

Bo całe wypoiedzi ascicy aż przesiąkają wrogością religijną a nie rasizmem. Może warto to przemysleć.

I cos jeszcze napisze :> nie dosc,ze wkladasz mi w usta jakies slowa,to wydajesz opinie o mnie,pomimo,ze mnie nie znasz :|

1.Zajrzyj do galerii ozdrowiencow i spojrz skad pochodze.Doczytalas?:>

BIALYSTOK

Wiesz co to znaczy?

- ze mam "na codzien" do czynienia z prawoslawnymi,

- ze mam wielu znajomych wyznania prawoslawnego,z ktorymi nieraz swietowalam TAKZE ich swieta, ba - nawet Sylwestra wg kalendarza prawoslawnego,

- ze nieraz bylam w cerkwiach na jakis uroczystosciach religijnych,slubach itp (pomimo,ze NIE JESTEM prawoslawna),

- ze to "u nas", w Bialym, NIE w Poznaniu, przerwy swiateczne w szkolach/na uczelniach sa przedluzane ze wzgledu na wyznawcow prawoslawia = przez to sesje koncza sie o wiele pozniej niz w innych miastach calej Polski.

2.Bylam kilka razy na Woodstoku i wiele razy siedzialam pod namiotem Krisznowcow,biorac udzial w ich ceremoniach slubnych,w ich modlitwach itp

3.Juz w innym poscie wspomnialam o Marokance,z ktora kiedys pracowalam i podziwialam,ze CODZIENNIE o 15 przerywa prace na swoje modly

4.Kolejny podziw (polaczony z lekkim szokiem) DLA ISLAMU, gdy pierwszy raz jestem swiadkiem obchodzonego przez kolege Ramadanu = 1.wstaje o wschodzie,zeby zjesc 2.caly dzien gloduje 3.kolejny posilek,ktory moze zjesc w Ramadanie jest po zachodzie slonca. Niezle,jesli facet pracuje przy tym fizycznie,prawda?

Chyba tyle starczy,co?:> NIE WYRAZAJ wiec o mnie pochopnych opini,bo nie wynikaja one ani z moich wypowiedzi, ani z mojego postepowania.

i zdanie, które ciągle powtarzał z wymowną opaską na oczach(jest na niej napis COEXIST - C jako księżyc - znak islamistów, X - gwiazda Dawida, T- krzyż)

Przepraszam,nie jestem fanka Bono i nie mam zamiaru sluchac calego zacytowanego przez Ciebie kawalka,wiec po prostu spytam: Czy w tej piosence śpiewa TYLKO o trzech religiach swiata = wymienia TYLKO trzech Bogow? Na linku,ktory podalas slychac,ze spiewa TYLKO o trzech, opaske zinterpretowalas tez TYLKO do trzech religii.

ale cię to wkurzyło, że już nie chcę mi się z Tobą gadać co???? Ciskasz się niesamowicie.

Magga

13.07.2006 08:11

Odpowiedz
Pls po prostu skonczcie ta dyskusje, slabo mi sie robi.....

Magga - corka Araba

baldi

13.07.2006 08:41

Odpowiedz

O 09:35, dnia 2006-07-13 aniarg napisał(-a):

Bono się nie odmienia.

serio? :/

od paru lat w jezyku polskim dopuszcza sie odmiane slow konczacych sie na "o", np. studio, radio. chyba, ze bono to rzeczywiscie jakis wyjatek.

121277

13.07.2006 09:07

Odpowiedz

O 10:41, dnia 2006-07-13 Baldi napisał(-a):

Bono się nie odmienia.

od paru lat w jezyku polskim dopuszcza sie odmiane slow konczacych sie na "o", np. studio, radio. chyba, ze bono to rzeczywiscie jakis wyjatek.

serio. Bono to pseudonim a nie rzeczownik pospolity:)

Zoisyte

13.07.2006 09:25

Odpowiedz
Tu widać dokładnie dlaczego Zidane zaatakował Materazziego
http://tinyurl.com/s8vly

aniarg

13.07.2006 11:39

Odpowiedz

O 10:41, dnia 2006-07-13 Baldi napisał(-a):

Bono się nie odmienia.

serio , serio

Asica

13.07.2006 14:07

Odpowiedz

O 09:37, dnia 2006-07-13 aniarg napisał(-a):

ale cię to wkurzyło, że już nie chcę mi się z Tobą gadać co????

Nie chce Ci sie gadac?Bo co?Argumentow nie mozesz znalezc i zacytowac ZADNEJ mojej wypowiedzi na potwierdzenie swojej opini o MEJ "wrogosci religijnej"?:>

Ciskasz się niesamowicie.

Jesli przedstawienie argumentow obalajacych Twoja teze/opinie,jest dla Ciebie "ciskaniem sie" to sorryy..Ja CI TYLKO PRZYPOMNE,ze TY nadal nie podalas przykladow/argumentow potwierdzajacych Twoja opinie :>

Asica

13.07.2006 14:20

Odpowiedz

Bono się nie odmienia.

Nie rozumiem czemu zamiast podac argumenty i odpowiedziec na moje pytania,zainteresowala Cie bardziej odmiana slowo Bono? Wiesz gdybys sama poprawnie pisala w swych wypowiedziach nicki uzytkownikow tego forum,to jeszcze ok,ale w tym miejscu jakos nie przywiazywalas do tego uwagi:

Zgadzam się z

zoiste

absolutnie,

Bo całe wypoiedzi

ascicy

Zoisyte juz Ci napisal w innym poscie jak sie pisze poprawnie jego nick,a moj nick to ASICA

121277

14.07.2006 06:13

Odpowiedz
Jeszcze w temacie temperamentu i tego, ze jak Zidane przyłożył Materrazziemu to bije zonę:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355873,wiadomosc.html

Czy poprzez analogie mam wnioskowac, ze agresja na boisku - chęć bicica słabszego i wyładowania się świadczy o tym, że Materazzi bije swoją żonę?

121277

14.07.2006 06:18

Odpowiedz

Moje marzenie może stanie się faktem.

I dobrze. Tępić rasizm.

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355893,wiadomosc.html

Czyli jak wspomniałam - Włosi nie zostaną pozbawieni wygranej.

baldi

14.07.2006 06:58

Odpowiedz

O 08:13, dnia 2006-07-14 121277 napisał(-a):

Jeszcze w temacie temperamentu i tego, ze jak Zidane przyłożył Materrazziemu to bije zonę:

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1355873,wiadomosc.html

chęć bicica słabszego i wyładowania się świadczy o tym, że Materazzi bije swoją żonę?

IMO nie, raczej to, ze zidane kopiuje pomysly wlocha. tyle, ze tamten zrobil to w szatni, a ten na oczach kilkudziesieciu milionow osob