Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Strach,Prosze o Pomoc

Autor: Marek • 05.06.2006 13:41 • 27 odpowiedzi

Zoisyte

08.06.2006 05:10

Odpowiedz

O 13:08, dnia 2006-06-07 rybka zwana Wandalem napisał(-a):

I jeszcze jeden:

"A small number of cancers are hereditary. This means they are related to a specific gene that is passed down in a family.

People who inherit specific gene mutations have a higher risk of developing certain forms of cancer as compared to the general population.

Inherited gene mutations help to explain why in some families we see more people than expected with certain kinds of cancer. These mutations are rare however and account for only a very small proportion (5-10%) of all cancers."

Myślę że wystarczy.

Może ja powinienem zostać profesorem??

Może jednak mój doktorat z biochemii wystarczy :)

Specific gene mutations may be passed down in a family from parent to child. Each child has a 50-50 chance of inheriting the gene mutation.

Inheriting the gene mutation does not mean the child inherits cancer. It means that the child inherits a higher risk of developing cancer sometime during his or her life.

baldi

08.06.2006 06:37

Odpowiedz

O 07:10, dnia 2006-06-08 Zoisyte napisał(-a):

Może jednak mój doktorat z biochemii wystarczy :)

a masz taki? :/

i prosba.. NIE WKLEJAC TEKSTOW PO ANGIELSKU DO POSTOW (bylo juz o tym wielokrotnie - po to powstala ta strona po polsku, zeby informacje na niej byly latwodostepne). jesli sie Wam chce to tlumaczcie na polski, jesli sie nie chce to dajcie po prostu link do strony.

Marek

08.06.2006 07:39

Odpowiedz
Baldi nie reklamuje tej firmy z ten sposób ze przez nią mój wujek zachorowałm a ty wyciełeś z mojego tekstu kawałek ktory najbardziej CI odpowiadał do obalenia tego co napisałem.Napisalem ze to z pewnoscia był jeden z czynników,nie jestem jakims lekarzem ale chyba nie trudo sie domyślec ze wdychanie chemikaliów przez 12 godzin zdrowiu nie pomaga jesli sie bierze antybiotyki przez lata na uszy.Mu sie wszystko tam spaprało miał wszystko rozsypane,w ciagu miesiaca zakażony cały organizm,ja sie nigdy z tym nie pogodze.

Druga sprawa to taka że żałuje ze pozno przeczytalem fakt aby omijac mniejsze szpitale,no ja przepraszam ale wkladali mu rurke sprawdzali płuca i lekarz swtwierdzil ze nic nie widzi,tomografia po miesiacu leżenia to jest chyba skandal??ale co ja moge zrobic sądzic sie z lekarzami??Przez to wszystko tak sie mu spaprało ze szok.

Trzecia sprawa w tym poscie chcialem napisac czy mam powód do strachu ze moze i to mnie spotka i widze ze zdania sa podzielone.Mimo wszystko jakies badania porobie tak dla swietego spokoju co nie znaczy ze na sile juz nagle doszukuje w sobie tej choorby bo pewnie na te objawy bym wczesniej uwagi nie zwracal,ciagly kaszel, z bolami w plucach,ostatnio mialem zapalenie oskrzeli, i zasłabłem, nie wysypiam sie ,ostatnio mialem takie bole stawów ze chodzic nie moglem, mam troche wezy powiekszone ale chyba zawsze mialem,nie wiem porobie badania dla swietego spokoju.

baldi

08.06.2006 08:12

Odpowiedz

O 09:39, dnia 2006-06-08 Marek napisał(-a):

Baldi nie reklamuje tej firmy z ten sposób ze przez nią mój wujek zachorował. Napisalem ze to z pewnoscia był jeden z czynników

o tym pewnie mozna by bylo napisac gdyby jeszcze ktos zachorowal tam na ZZ. jak sam napisales - nie jestes lekarzem i nie mozesz wnioskowac. ja tez nie. ale jak dla mnie to lekkie naginanie rzeczywistosci i w dodatku nie reklamowanie, a pietnowanie firmy, w ktorej pracowal Twoj wujek (mogles napisac "pracowal przy chemikaliach" zamiast "pracowal w [nazwa firmy]").

wkladali mu rurke sprawdzali płuca i lekarz swtwierdzil ze nic nie widzi

jesli masz na to papier to idz do prokuratury.

tomografia po miesiacu leżenia to jest chyba skandal??

to norma w Polsce. miesiac to i tak IMO szybko :/

ale co ja moge zrobic sądzic sie z lekarzami??

mozesz. dzieki temu kazdy nastepny zastanowi sie nad opisem po badaniu.

Mimo wszystko jakies badania porobie tak dla swietego spokoju

rob, rob.

Dorota, matka chorego Michała.

09.06.2006 18:06

Odpowiedz

O 09:34, dnia 2006-06-06 Zoisyte napisał(-a):

O 09:10, dnia 2006-06-06 Baldi napisał(-a):

Mnie, który ma dzieci

cfaniak..

Dorota, matka chorego Michała

09.06.2006 18:18

Odpowiedz

O 10:12, dnia 2006-06-08 Baldi napisał(-a):

O 09:39, dnia 2006-06-08 Marek napisał(-a):

Baldi nie reklamuje tej firmy z ten sposób ze przez nią mój wujek zachorował. Napisalem ze to z pewnoscia był jeden z czynników

o tym pewnie mozna by bylo napisac gdyby jeszcze ktos zachorowal tam na ZZ. jak sam napisales - nie jestes lekarzem i nie mozesz wnioskowac. ja tez nie. ale jak dla mnie to lekkie naginanie rzeczywistosci i w dodatku nie reklamowanie, a pietnowanie firmy, w ktorej pracowal Twoj wujek (mogles napisac "pracowal przy chemikaliach" zamiast "pracowal w [nazwa firmy]").

wkladali mu rurke sprawdzali płuca i lekarz swtwierdzil ze nic nie widzi

jesli masz na to papier to idz do prokuratury.

tomografia po miesiacu leżenia to jest chyba skandal??

to norma w Polsce. miesiac to i tak IMO szybko :/

ale co ja moge zrobic sądzic sie z lekarzami??

mozesz. dzieki temu kazdy nastepny zastanowi sie nad opisem po badaniu.

Mimo wszystko jakies badania porobie tak dla swietego spokoju

rob, rob.

Jeśli ktoś sądzi, że warunki w jakich się przebywa mają wpływ na zz to co mają powiedzieć tacy rodzice jak ja. Mieszkam w samym centrum Łodzi, pod moimi oknami przejeżdża tysiące samochodów, tramwaje, autobusy. Moje dzieci codziennie to wdychają. Czy mam z tego tytułu mieć wyrzuty sumienia, że nie zapewnilam im lepszych warunków?

cieszę się, że wogóle mam gdzie mieszkać bo uciekałam z dziećmi od męża alkoholika. Czy to moja wina, że Michał jest chory.

Izabelinka

09.06.2006 21:52

Odpowiedz

Robisz tak bo wiesz co łączy sie z ziarnicą...ogarnął cie strach,ze ciebie tez to moze spotkac.To normalne!! Ja tez szalałam jak moja przyjaciolka zachorowla!!Odrazu wizialam u siebie powiekszone wezly i inne objawy ktore mogly by wskazywac na ziarnice.Moja rada jst taka jezeli naprawde tak panicznie sie tego boisz zglos sie do lekarza i powiedz o co chodzi...idz tak profilaktycznie-dla swietego spokoju

Zoisyte

23.06.2006 11:15

Odpowiedz
Postanowiłem jeszcze na chwilę wrócić do tematu.
Link do ciekawego opracowania w języku polskim:

http://tinyurl.com/nry9l