Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Strach,Prosze o Pomoc
Komentujesz wpis użytkownika
Dorota, matka chorego Michała.
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:06, dnia 2006-06-09 Dorota, matka chorego Michała. napisał(-a): > > O 09:34, dnia 2006-06-06 Zoisyte napisał(-a): > > > O 09:10, dnia 2006-06-06 Baldi napisał(-a): > > > > Mnie, który ma dzieci > > > cfaniak.. > > > > > Wiem, Szwagier, brzmiało okrutnie. > > Ale jak mówię, napisałem to z punktu widzenia biologii, nikogo nie piętnuję. > > > > > > > > Warto zrobić swoim potomkom badania DNA. Zawsze lepiej wiedzieć czego się można spodziewać. > > > nie ma profilaktyki przeciwnowotworowej. > > > nawet jesli wiedzialbys, ze Twoje dziecko ma ten > > > uszkodzony gen (zakladam, ze za 10 lat "naukowcy" nie >wymysla innego genu, innej przyczyny powstawania >nowotworow) to ja sobie wyobrazasz cale zycie w stresie czy >nowotwor nastapi u niego za 3 miesiace a moze za 3 lata.. a >moze WCALE.. > > > > Zgadza się, uszkodzenie p51 nie musi równać się chorobie nowotworowej. Chyba jednak ktoś czytał co wcześniej pisałem :) > > Z p51 sprawa jest bardzo trudna, W przeprowadzonych symulacjach nie udało się tak poprawić tego łańcucha żeby zagrożenie spadło do zera. Ten łańcuch jest bardzo niestabilny. Miejmy nadziję że jednak im się w końcu uda wymyślić terapię, która naprawi zbuntowany p51. > > Nie pamiętam kto, ale jakiś lekarz powiedział mniej więcej coś takiego (nie jest to dosłowny cytat): > > "p51 to taki wymyślny "zawór bezpieczeństwa" natury, służący do kontrolowania populacji ludzi na Ziemi". > > Faktycznie coś w tym jest. Złe warunki pracy, złe żywienie, dużo szkodliwych czynników zewnętrznych. Dla mnie to synonimy ubóstwa i przeludnienia. Stąd taka a nie inna sytuacja na Śląsku > > Jestem mtką piętnastolatka,u którego pięć miesięcy temu wykryto ziarnicę złośliwą. Zszokowałeś mnie. Jak możesz mówić o słabych ogniwach. Jak walczysz z chorobą z takimi poglądami. opamiętaj się, weź w garść, uwierz, że bedzie lepiej. Nie dopuszczaj do siebie myśli takich jakie zaprezentowałeś. To może zaszkodzić nie tylko Tobie, ale i innym, którzy to przeczytają. Więcej wiary.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź