Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

podejrzenie zz

Autor: tom00 • 26.03.2016 11:30 • 88 odpowiedzi

waluszka

11.10.2016 06:15

Odpowiedz
Tom00 witam,
Co u ciebie? Miałeś PETa?
Ja już po wynikach. Regresja we wszystkich dotychczasowych zmianach. Do końca nie jestem zadowolona ponieważ wyskoczyło dyskretne pobudzenie obszaru w lokalizacji cieśni tarczycy. We wniosku - Obraz PET cieśni tarczycy sugeruje czynnościowy charakter pobudzenia - do konsultacji endokrynologicznej. Poza tym badanie PET potwierdza brak cech aktywnej proliferacji - mCR. Ocena skuteczności leczenia Deauville 2.
W czwartej idę na wizytę do radiologa i zaczynam radioterapię.

tom00

11.10.2016 21:41

Odpowiedz

no właśnie badania PET nie mialem - tylko to co po 2 cyklu :) jutro idę na wizytę do radiologa i wtedy mam się wszystkiego dowiedzieć. gratuluję pełnej regresji :) teraz tylko dobić. mam nadzieje, że u mnie rowniez biedzie dobrze. jak sie czujesz?

walusza

12.10.2016 14:58

Odpowiedz

O 23:41, dnia 2016-10-11 Tom00 napisał(-a):

no właśnie badania PET nie mialem - tylko to co po 2 cyklu :) jutro idę na wizytę do radiologa i wtedy mam się wszystkiego dowiedzieć. gratuluję pełnej regresji :) teraz tylko dobić. mam nadzieje, że u mnie rowniez biedzie dobrze. jak sie czujesz?

Cześć,

generalnie czuję się bardzo dobrze. Muszę tylko sprawdzić co jest z tą tarczycą. O chemii powoli zapominam. Ciekawa jestem w jaki sposób twój radiolog ma podjąć się leczenia bez wyników PET?

waluszka

13.11.2016 18:34

Odpowiedz
Tom00 witam
Co u ciebie ciekawego?
Ja jestem w trakcie radioterapii. Zaplanowanych mam 18 frakcji na pole poszerzone i 4 na zmniejszone (pojęcia nie mam dlaczego, może za dużo pytam ;). Razem 22. Mam za sobą już 12. Poza dyskomfortem z przełykiem nic mi nie dolega. Płytki trochę spadają ale tym nie przyjmuję się.
Mam nadzieję, że u ciebie wszystko idzie do przodu i czujesz się dobrze.

waluszka

14.12.2016 13:11

Odpowiedz

O 19:34, dnia 2016-11-13 waluszka napisał(-a):

Tom00 witam

Co u ciebie ciekawego?

Ja jestem w trakcie radioterapii. Zaplanowanych mam 18 frakcji na pole poszerzone i 4 na zmniejszone (pojęcia nie mam dlaczego, może za dużo pytam ;). Razem 22. Mam za sobą już 12. Poza dyskomfortem z przełykiem nic mi nie dolega. Płytki trochę spadają ale tym nie przyjmuję się.

Tom00 witam

Co u ciebie? Jak się czujesz?

waluszka

28.01.2017 07:13

Odpowiedz

O 14:11, dnia 2016-12-14 waluszka napisał(-a):

O 19:34, dnia 2016-11-13 waluszka napisał(-a):

Tom00 witam

Co u ciebie ciekawego?

Tom00 witam

Co u ciebie? Jak się czujesz?

Tom00 cześć. Odezwij się. Czy wszystko w porządku?

tom00

03.02.2017 15:49

Odpowiedz

witam po dłuższej przerwie :) dzięki Waluszka za kontakt. wszystko jest chyba w porządku. skończyłem chemie i za tydzień jade na badanie PET. wtedy zobaczymy co i jak. czuje sie bardzo dobrze. moze czasem jestem troche bardziej zmeczony bez powodu. od kilku tygodni chodzę na siłownie, waga idzie w górę :) raczej jestem zadowolony. a jak u Ciebie? jak leczenie, jak wyniki? opowiadaj!

Janek

03.02.2017 20:08

Odpowiedz

Ja z siłownią bym się wstrzymał, zbyt duży wysiłek nie jest wskazany po leczeniu, spacery lekki truchcik dobre odżywianie co najmniej przez rok, tak mnie informowali lekarze starej daty, co prawda może to stare i nie modne ale ja trzymałem się tych rad i jakoś ciągnę, pozdrawiam

tom00

03.02.2017 22:17

Odpowiedz
no wlasnie zdania sa podzielone z tego co czytalem. sam nie wiem. robie trening typowo siłowy, ktory trwa okolo godziny 3x w tygodniu. i czuje sie zdecydowanie lepiej. fizycznie ale przede wszystkim psychicznie. wiatr ma coraz wiekszy problem zeby mną targać :)
pozdrawiam