Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

JESTEM NOWA ZIARNICA

Autor: ania32 • 21.02.2015 10:00 • 137 odpowiedzi

ania32

24.02.2015 04:41

Odpowiedz
powiedzcie mi czy oprócz Krakowa są gdzieś bliżej jacyś bardzo dobrzy onkolodzy hematolodzy na których można polegać i można im zaufać że mnie czy nas wyleczą z tej choroby ja jestem z bielska -białej a dokładnie z
Kozubnika bo niestety nie mamy czasem pojęci że są bardzo dobrzy lekarze i kliniki na NFZ tak jak w Krakowie

beata79

24.02.2015 08:03

Odpowiedz

O 05:41, dnia 2015-02-24 Ania32 napisał(-a):

powiedzcie mi czy oprócz Krakowa są gdzieś bliżej jacyś bardzo dobrzy onkolodzy hematolodzy na których można polegać i można im zaufać że mnie czy nas wyleczą z tej choroby ja jestem z bielska -białej a dokładnie z

Kozubnika bo niestety nie mamy czasem pojęci że są bardzo dobrzy lekarze i kliniki na NFZ tak jak w Krakowie

Aniu daj znać jak będziesz po wizycie. Nie znam lekarza, do którego idziesz w Krakowie ale mam nadzieje ze Ci pomoże rozwiać wątpliwości. Trzymam kciuki.

Ada 26

24.02.2015 15:35

Odpowiedz

O 05:41, dnia 2015-02-24 Ania32 napisał(-a):

Hej miałam ten sam typ co Ty

Leczenie moje to 8 cykli chemii czyli 16 wlewow i trzy tyg.radio na klatkę .Zajęte miałam Śródpiersie i szyję.

Ja leczylam się w Białymstoku

jestem w remisji licząc z radio w kwietniu będzie trzy lata.

pod koniec leczenie juz jechałam na hydroksyzynie bardzo mi pomagala

szłam na leczenie kiedy mój synek miał 2,5 miesiąca.Teraz mam drugiego synka który ma 3,5 miesiąc 😊 czuje się świetnie.😄

Dasz rade mocno trzymam kciuki 😉

ania32

24.02.2015 18:17

Odpowiedz
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA MIŁE SŁOWA!!!!!!!!!!!!!
Jestem po wizycie i powiedział mi pan doktor że jestem leczona starą metodą czyli naświetlanie i powinnam wziąć nie lampy tylko mocną chemie i mam iśc do lekarza i wziąć EPIKRYZE Z DOTYCHCZASOWEGO LECZENIA RODZAJ PLANOWANEGO LECZENIA RTH+OBSZAR NAŚWIETLANIA
szlak chce mnie trafić po tym co usłyszałam

ania32

24.02.2015 18:19

Odpowiedz

pani ADO 26 a miała pani progresje w trakcie leczenia tak jak ja

beata79

24.02.2015 19:14

Odpowiedz

Właśnie tego się obawiałam...że taki sposób kontynuacji leczenia troszkę mijał się z celem w momencie progresji...Aniu nie poddawaj się i walcz o swoje zdrowie. Dziel się z nami na bieżąco. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

Ewa

24.02.2015 19:46

Odpowiedz

O 20:14, dnia 2015-02-24 Beata79 napisał(-a):

Właśnie tego się obawiałam...że taki sposób kontynuacji leczenia troszkę mijał się z celem w momencie progresji...Aniu nie poddawaj się i walcz o swoje zdrowie. Dziel się z nami na bieżąco. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

Ja też czułam że powinnaś zacząć brać mocniejszą chemię zamiast naświetlań, ale nie chciałam się wypowiadać - czekałam co powie Doktor.

Ada 26

24.02.2015 20:44

Odpowiedz

O 19:19, dnia 2015-02-24 Ania32 napisał(-a):

pani ADO 26 a miała pani progresje w trakcie leczenia tak jak ja

Miałam planowane 12 chemii ale p.doktor po 12 chemiach badając mnie palpitacyjnie stwierdziła że dorzucimy jeszcze chemii bo coś słabo się chowają te węzły i miała rację po 16 wszystko znikło

po tym miałam pet i wyszła masa resztkowa wiec dodatkowo dostałam lampy

wszystko będzie dobrze podstawa ,pozytywne myślenie.

masz jeszcze jakieś pytania to pisz chętnie odpowiem 😊

rodzynka

24.02.2015 21:44

Odpowiedz

Aniu, najważniejsze, że trafiłaś do dobrego lekarza i będziesz leczona mocniejszą chemią!!!!

ania32

25.02.2015 04:55

Odpowiedz
na razie musze skończyć naświetlania i miejmy nadzieje że się na tym skończy ale jak bym wiedziała o tym lekarzu wcześniej i tej klinice na nfz w Krakowie to na pewno bym się nie leczyła w B-B
ALEMAM NADZIEJE ŻESIĘ SKOŃCZY NA LAMPACH!!!!!
powiedzcie mi dziewczyny kochane działo wam się coś po lampach a jadłyście coś specjalnego -dieta czy normalnie bo je się boje jeść wędlin i wogule a powiedzcie mi czy pytałyście się lekarza skąd bierze się ta choroba

Ada26

25.02.2015 06:04

Odpowiedz

O 05:55, dnia 2015-02-25 Ania32 napisał(-a):

na razie musze skończyć naświetlania i miejmy nadzieje że się na tym skończy ale jak bym wiedziała o tym lekarzu wcześniej i tej klinice na nfz w Krakowie to na pewno bym się nie leczyła w B-B

ALEMAM NADZIEJE ŻESIĘ SKOŃCZY NA LAMPACH!!!!!

powiedzcie mi dziewczyny kochane działo wam się coś po lampach a jadłyście coś specjalnego -dieta czy normalnie bo je się boje jeść wędlin i wogule a powiedzcie mi czy pytałyście się lekarza skąd bierze się ta choroba

Czułam się jak na wczasach w porównaniu do chemii ,naprawdę żadnych skutków ubocznych bynajmniej u Mnie .A!przepraszam jedyne co to miałam w gardle taka jakby gule i skóra była wysuszona a tak to naprawdę wszystko ok.

ania32

25.02.2015 10:36

Odpowiedz
dzięki dziewczynki
no właśnie strasznie mi się chce pić i mam momentami sucho
mam nadzieje że będzie okej

ania32

25.02.2015 10:49

Odpowiedz

powiedzcie mi czy ja się leczyłyście w klinice hematologii w Krakowie to sa jakieś opłaty czy na nfz

beata79

25.02.2015 12:52

Odpowiedz

Mówisz o klinice na Kopernika? Jeżeli tak, to na pewno na NFZ 😊

ania32

25.02.2015 13:42

Odpowiedz
wy się leczyłyście na Kopernika w Krakowie od początku choroby
bo ja dostałam namiar na lekarza hematologa w Krakowie M.R.
os. Złotej Jesieni 1,

ania32

25.02.2015 14:28

Odpowiedz
mam pytanko
jest tu ktoś z bielska-białej lub z okolic

Janek

25.02.2015 19:01

Odpowiedz

O 15:28, dnia 2015-02-25 Ania32 napisał(-a):

mam pytanko

jest tu ktoś z bielska-białej lub z okolic

Ja jestem z Suchej Beskidzkiej.

rodzynka

25.02.2015 19:48

Odpowiedz

O 11:49, dnia 2015-02-25 Ania32 napisał(-a):

powiedzcie mi czy ja się leczyłyście w klinice hematologii w Krakowie to sa jakieś opłaty czy na nfz

Aniu, ja się tutaj leczyłam - oczywiście to jest NFZ, zero opłat, dobra opieka. A na os. Złotej jesieni 1 jest szpital Rydygiera, gdzie też mają oddział hematologiczny, ale nie polecam Ci tamtego miejsca. Klinika Hematologii to najlepsze miejsce w Krakowie, ewentualnie Centrum Onkologii na Garncarskiej, gdzie jest oddział nowotworów układowych i tam też leczą chłoniaki. Jeśli już masz zmieniać lekarza z BB na Kraków, to najlepiej (moim zdaniem) na WJ z Kliniki!

beata79

25.02.2015 19:59

Odpowiedz

O 20:48, dnia 2015-02-25 rodzynka napisał(-a):

O 11:49, dnia 2015-02-25 Ania32 napisał(-a):

Aniu, ja się tutaj leczyłam - oczywiście to jest NFZ, zero opłat, dobra opieka. A na os. Złotej jesieni 1 jest szpital Rydygiera, gdzie też mają oddział hematologiczny, ale nie polecam Ci tamtego miejsca. Klinika Hematologii to najlepsze miejsce w Krakowie, ewentualnie Centrum Onkologii na Garncarskiej, gdzie jest oddział nowotworów układowych i tam też leczą chłoniaki. Jeśli już masz zmieniać lekarza z BB na Kraków, to najlepiej (moim zdaniem) na WJ z Kliniki!

Jestem tego samego zdania. Jak Kraków to u docenta W.J. w klinice przy ul.Kopernika!

ania32

25.02.2015 20:14

Odpowiedz
do doktora W.J. jestem zarejestrowana na 10 marca ale zobaczę na kiedy będzie do M.J., czyli najlepsze leczenie będzie w klinice w Krakowie na Kopernika bo na Garncarską nie mogę iść bo to musi być hematologia
MAM NADZIEJE ŻE TO NIE BĘDZIE POTRZEBNE
a pan Janek może napisze coś osobie w skrócie a jest tu gdzieś opisana pana historia
dzisiaj mam straszne wahania nastroju masakra