Paulus, dobrze rozmiem - miałeś wznowę po 7 latach???
Tak. Choc jak wspominalem ten pierwszy auto to raczej byla taka deska ratunku bo po chemiach i naswietlaniach wciaz w srodpiersiu utrzymywala sie zmiana. Nie bylo wtedy u nas badan PET wiec jej charakter nie byl do konca jasny. Po ABCT wciaz tam tkwila ale nie mialem zadnych oznak choroby przez dlugi czas.
Moja choroba dosc wolno postepuje wiec wznowa mogla miec miejsce wczesniej ale po 7 latach nie bylo juz watpliwosci. Kolejnym leczeniem bylo znow ABVD i radio w duzej dawce co dalo znow blisko 5 lat.
Dzisiaj osiagnalem pelna remisje, komorki bede mial zbierane za ok. 9 dni. Za mna sporo lat leczenia w tym BGD wiec onkolodzy totalnie watpili w mozliwosc zebrania komorek ale hematolodzy sie tylko z politowaniem usmiechaja :)
Zobaczymy, w razie W mam jeszcze sporo komorek zamrozonych ale nie wiem czy nie bylbym pierwszym pacjentem na swiecie z wszczepionymi komorkami, ktore sa w zamrozeniu 15 lat. Najstarsze w Gliwicach mialy 6.
Teoretycznie komorki powinny przetrwac nawet 200lat ale najstarsze rozmrozone i przebadane mialy 25 i wygladaly pod mikroskopem na zdrowe :)