Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

do osób, które nosiły peruki...

Autor: anetka_945 • 11.03.2012 18:44 • 118 odpowiedzi

Nessa

09.05.2012 17:58

Odpowiedz

O 11:23, dnia 2012-05-09 Gizmo napisał(-a):

Dzięki dziewczyny:)

super Gizmo :) wiosna i takie pozytywne wieści :) pięknie jest :)

anetka_945

28.07.2012 15:44

Odpowiedz
Hej dziewczynki :)
Jak tam u was wakacje? Jak się mają wasze włoski, rosną? Moje rosną, są na razie w miarę proste, ale mam inne pytanie: jakich kosmetyków używacie do włosów? Coś specjalnego na porost może? :D albo do pielęgnacji?

ada26

28.07.2012 17:54

Odpowiedz

O 17:44, dnia 2012-07-28 anetka_945 napisał(-a):

Jak tam u was wakacje? Jak się mają wasze włoski, rosną? Moje rosną, są na razie w miarę proste, ale mam inne pytanie: jakich kosmetyków używacie do włosów? Coś specjalnego na porost może? :D albo do pielęgnacji?

Ja od trzech dni chodze z peruka i mam wrazenie jakby kazdy na Mnie patrzyl i widzieli ,ze to peruka mam nadzieje ze przywykne bo inaczej chyba przestane z domu wychodzic:(

Nessa

28.07.2012 17:59

Odpowiedz

O 17:44, dnia 2012-07-28 anetka_945 napisał(-a):

Moje rosną, ale aktualnie są w najgorszej fazie. Już chciałabym żeby szybko urosły bardziej bo takiej dlugosci nie lubię. Ja szczerze mowiąc to nie stosuję nic, bo zapominam i czasu nie mam haha. Do niedawna jakies zwykle odzywki i filtr na sloneczne dni ;)

anetka_945

28.07.2012 18:49

Odpowiedz

Ja od trzech dni chodze z peruka i mam wrazenie jakby kazdy na Mnie patrzyl i widzieli ,ze to peruka mam nadzieje ze przywykne bo inaczej chyba przestane z domu wychodzic:(

Przywykniesz, przywykniesz, zobaczysz....później będzie Ci dziwnie ją zdjąć, bo będziesz się czuła jak byś czegoś na sobie nie miała... :D

anetka_945

28.07.2012 18:52

Odpowiedz

O 19:59, dnia 2012-07-28 Nessa napisał(-a):

Moje rosną, ale aktualnie są w najgorszej fazie. Już chciałabym żeby szybko urosły bardziej bo takiej dlugosci nie lubię. Ja szczerze mowiąc to nie stosuję nic, bo zapominam i czasu nie mam haha. Do niedawna jakies zwykle odzywki i filtr na sloneczne dni ;)

Ja też jestem w ciągłej fazie zapuszczania :)a jeśli chodzi o kosmetyki to również nic specjalistycznego nie stosuję, tylko jedwab po myciu :D Nessa, Ty już pewnie warkocza możesz zapleść? :D

ada26

29.07.2012 16:04

Odpowiedz

O 20:49, dnia 2012-07-28 Anetka_945 napisał(-a):

Przywykniesz, przywykniesz, zobaczysz....później będzie Ci dziwnie ją zdjąć, bo będziesz się czuła jak byś czegoś na sobie nie miała... :

Oj,mam nadzieje bo poki co marnie sie w Niej czuje.Pomijajac fakt,ze juz wymienialam raz na inna teraz juz Pani powiedziala,ze nie wymieni ale chyba jakiej bym nie nalozyla to caly czas mi sie bedzie wydawalo,ze zle wygladam i ze kazdy widzi ze mam nie swoje wlosy:/

CzarnaMamba

29.07.2012 17:49

Odpowiedz

O 18:04, dnia 2012-07-2

Adusia my jako Kobiety Ciebie rozumiemy..

Mialam to samo co TY .. przez 1 miesiac z domu nie wychodzilam:-/ale pozniej juz mi przeszlo jak tylko widzialam ze wyniki coraz lepsze to dalam sobie spokoj z peruka jestem juz rok po leczeniu i mam 18cm swoje naturalne czarne i mocne,, Zmieniam szamponetkami kolorki jak tylko mam ochote i scinam non stopa ..Aktualnie nosze na irokeza:xD i nie stosuje zadnych pierdól do wlosow :-))

Pozdrawiam..

anetka_945

29.07.2012 18:51

Odpowiedz

Oj,mam nadzieje bo poki co marnie sie w Niej czuje.Pomijajac fakt,ze juz wymienialam raz na inna teraz juz Pani powiedziala,ze nie wymieni ale chyba jakiej bym nie nalozyla to caly czas mi sie bedzie wydawalo,ze zle wygladam i ze kazdy widzi ze mam nie swoje wlosy:/

a wiecie, ja całe życie byłam blondynką i zawsze chciałam spróbować ciemnego kolorku, tylko odwagi mi brakowało i możliwość noszenia peruki dała mi to właśnie, że m.in. kupiłam sobie ciemne włosy i już tak chyba zostanie na stałe :D zwłaszcza, że odrastaja ciemniejsze ;)

ada26

30.07.2012 09:31

Odpowiedz

O 19:49, dnia 2012-07-29 CzarnaMamba napisał(-a):

O 18:04, dnia 2012-07-2

Adusia my jako Kobiety Ciebie rozumiemy..

Mialam to samo co TY .. przez 1 miesiac z domu nie wychodzilam:-/ale pozniej juz mi przeszlo jak tylko widzialam ze wyniki coraz lepsze to dalam sobie spokoj z peruka jestem juz rok po leczeniu i mam 18cm swoje naturalne czarne i mocne,, Zmieniam szamponetkami kolorki jak tylko mam ochote i scinam non stopa ..Aktualnie nosze na irokeza:xD i nie stosuje zadnych pierdól do wlosow :-))

Pozdrawiam..

Dzieki za wsparcie:)no tez teraz jestem na etapie gdzie nie chce mi sie z domu wychodzic niestety(a moze stety) musze z maluszkiem chodzic na spacerki,to Mnie moobilizuje:)a tylko dlatego czuje sie zle w tej peruce bo ma wiecej wlosow niz ja naturalnych i nie potrafie ogarnac tego (przyzwyczaic sie)

pozdrawiam:)

anetka_945

13.08.2012 19:06

Odpowiedz

dziewczyny, nie napisałam wam, jak to było kiedy ściągnęłam perukę i postanowiłam, że to koniec epoki plastiku :D nosiłam się z tym zamiarem od bardzo dawna jak wiecie i praktycznie już wszędzie chodziłam bez peruki, tylko do nieszczęsnej pracy bałam się odważyć...więc postanowiłam, że stanie sie to po urlopie, pierwszego dnia urlopu raz na zawsze pozbyłam się peruki, nie było mi aż tak ciężko, bo już mnóstwo osób mnie widziało, szczerze mówiąc czekałam na ten dzień, potem musiałam pójść do pracy, gdzie jak się okazało wszyscy wiedzieli.....tak myślałam że się domyślają tylko nikt nie chce mi przykrości sprawić. Może i coś mówili za moimi plecami, u niektórych na pewno wywołałam szok, ale postanowiłam że nie będę się tym przejmować, bo tylko ja wiem co w życiu przeszłam. Ogólnie mówiąc nie było źle, na pewno czegoś mi brakowało na głowie, ale jaka to ulga nie myśleć o peruce, że może się ktoś domyśla, lub że wystają mi gdzieś moje włosy, albo że gorąco..... Krótkie też są fajne :D ale mimo wszystko zapuszczam hihi :D

LaLoona jestem ciekawa jak tam u Ciebie włoski, jakie już są?

Lena

14.02.2013 13:51

Odpowiedz
Odświeżam wątek ponieważ jestem ciekawa Waszych doświadczeń z rodzajami peruk. Mam jedną naturalną i jedną sztuczną. Nie widzę za bardzo różnicy. Podobno latem polecane są jakieś na mikroskórze czy mikrosiateczce. Może ktoś doradzić?
Kończę chemię 16 kwietnia. Jak myślicie kiedy będzie z 10 cm? :) Jakie jest tempo odrostu? Miałam zawsze ciemne długie loki....

Madzia

15.02.2013 08:50

Odpowiedz

O 14:51, dnia 2013-02-14 Lena napisał(-a):

Odświeżam wątek ponieważ jestem ciekawa Waszych doświadczeń z rodzajami peruk. Mam jedną naturalną i jedną sztuczną. Nie widzę za bardzo różnicy. Podobno latem polecane są jakieś na mikroskórze czy mikrosiateczce. Może ktoś doradzić?

Kończę chemię 16 kwietnia. Jak myślicie kiedy będzie z 10 cm? :) Jakie jest tempo odrostu? Miałam zawsze ciemne długie loki....

To wypadły już Ci czy jeszcze nie ?

Lena

15.02.2013 09:38

Odpowiedz

O 09:50, dnia 2013-02-15 Madzia napisał(-a):

Wypadły, mam kilka piórek i wyglądam jakby myszy mnie wyskubały.

Madzia

15.02.2013 13:58

Odpowiedz

O 10:38, dnia 2013-02-15 Lena napisał(-a):

O 09:50, dnia 2013-02-15 Madzia napisał(-a):

Wypadły, mam kilka piórek i wyglądam jakby myszy mnie wyskubały.

A po ilu jestes chemiach??ja jestem po 16 wlewach po 7 zaczely juz odrastac nawet nie zdazylam zauwazyc kiedy lyse kolo na srodku i zakola pokryly sie wlosami:)teraz juz mam sporo na glowie a skonczylam 4 dni temu ost.chemie.Co do peruk jak kupywalam to oczywiscie chcialam z prawdziwych wlosow ale pani sprzdajaca pokazala Mi z prawdziwych i sztucznych i faktycznie nie bylo roznicy:)Kiedy bedziesz miala 10cm???na te pytanie to chyba nikt Ci nie odpowie bo to indywidualnosc;)

Pozdrawiam

anetka_945

15.02.2013 15:52

Odpowiedz

Mogę Ci powiedzieć tak: na zdjęciu, które mam (czas kiedy ledwo pozbyłam się peruki) miałam jakies 5 cm, coś takiego, to był lipiec/sierpień, aktualnie noszę już "ładnego" kucyka, oczywiście regularnie podcinałam, żeby się wyrównały. Ogólnie teraz rosną szybciej niż kiedyś, takie mam wrażenie, chociaż i tak zawsze w miarę szybko rosły. ;D

Lena

16.02.2013 12:30

Odpowiedz

O 16:52, dnia 2013-02-15 anetka_945 napisał(-a):

Mogę Ci powiedzieć tak: na zdjęciu, które mam (czas kiedy ledwo pozbyłam się peruki) miałam jakies 5 cm, coś takiego, to był lipiec/sierpień, aktualnie noszę już "ładnego" kucyka, oczywiście regularnie podcinałam, żeby się wyrównały. Ogólnie teraz rosną szybciej niż kiedyś, takie mam wrażenie, chociaż i tak zawsze w miarę szybko rosły. ;D

Anetka, a te 5 cm to urosło ile miesięcy po ostatniej chemii? Mam ostatnią 16 kwietnia i zastanawiam się kiedy będzie można zrzucić perukę:)

Madziu, odrastanie włosów w czasie chemii to chyba bardzo rzadka sprawa. Zazdroszczę, ale u mnie po 7 wlewach łyso:(

anetka_945

17.02.2013 18:45

Odpowiedz

Anetka, a te 5 cm to urosło ile miesięcy po ostatniej chemii? Mam ostatnią 16 kwietnia i zastanawiam się kiedy będzie można zrzucić perukę:)

wiesz co, u mnie to odrastanie włosów nastąpiło od razu po zakończeniu ABVD, ładnie rosły i dosłownie po 3 miesiącach miałam 5cm, tylko że potem miałam wyznaczony przeszczep - czyli znów wypadły - doszczętnie... a po przeszczepie czekałam długo....aż organizm coś zareaguje na plus dla mnie, dopiero po 3, może 3,5 miesiącach miałam maleńki meszek. Te 5cm po przeszczepie miałam jakieś 7m-cy po, dla mnie były to całe wieki

d6RhtFGab0eD

18.05.2016 01:34

Odpowiedz

kemalangan maut melibatkan bas.baru betul.penulis fokus pada kemalangan maut yang melibatkan bas.tapi benar bas dalam kes ni adalah bas penlocnag,bukan ekspres.