Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Oczyszczanie organizmu

Autor: alfa466 • 12.02.2010 06:27 • 63 odpowiedzi

duki

27.02.2010 22:09

Odpowiedz
Jak zauważyłaś wcześniej takie dyskusje faktycznie nie mają sensu. A tak naprawdę to sama powinnaś wyluzować, ja jestem dość wyluzowany.

asowa

28.02.2010 09:30

Odpowiedz
A tak naprawdę to sama powinnaś wyluzować, ja jestem dość wyluzowany.

Oj Duki, Duki...

zoisyte

02.03.2010 15:45

Odpowiedz

O 10:30, dnia 2010-02-28 Asowa napisał(-a):

A tak naprawdę to sama powinnaś wyluzować, ja jestem dość wyluzowany.

Oj Duki, Duki...

A tak właściwie jakie diety i jakie oczyszczanie organizmu?

Nasz organizm to bardzo złożony mechanizm, myślicie że tak po prostu da się go regulować?

Nie ma dobrych i złych diet. Wszystkie są złe.

Jedyna dieta, jaka działa, nazywa się "mniej żreć" a dodatkowo terapia "więcej ruchu" i nie potrzeba niczego innego.

Wszelkie inne metody "oczyszczania" i "diet" doprowadzają do spowalniania metabolizmu, bo nasz organizm umie się bronić, i na końcu mamy efekt jo-jo. Nie wolno odcinać dramatycznie żadnych składników żywieniowych.

Dorzućcie jeszcze homeopatię czyli "leczenie wodą" ;)

duki

02.03.2010 19:29

Odpowiedz

A tak właściwie jakie diety i jakie oczyszczanie organizmu?

Nasz organizm to bardzo złożony mechanizm, myślicie że tak po prostu da się go regulować?

Zoisyte niestety nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią.

Jaki efekt jo-jo? Żeby zdrowo się odżywiać należy zmienić złe nawyki żywieniowe, a nie przez dwa tygodnie stosowań rewelacyjną dietę cud a potem wrócić do żarcia czego popadnie.

Nie namawiam nikogo aby przeszedł na dietę wegetariańską, ale pewne rzeczy należy ograniczyć a innych unikać.

Oglądał ktoś film "Super Size me"? gdzie Morgan Spurloc przez miesiąc żywił się w McDonaldzie spożywając dziennie posiłki? Efekt? Co się stało ze zdrowego i szczupłego człowieka. Zobaczcie sami. I to wszystko przez 30 dni.

Wszelkie inne metody "oczyszczania" i "diet" doprowadzają do spowalniania metabolizmu, bo nasz organizm umie się bronić, i na końcu mamy efekt jo-jo. Nie wolno odcinać dramatycznie żadnych składników żywieniowych.

Do spowolnienia metabolizmu mogą doprowadzić głodówki a nie zdrowa żywność. Odkąd zdrowiej się odżywiam nie mam nawet najmniejszego problemu z metabolizmem i wypróżnianiem się. A odcinają się dramatycznie od składników żywieniowych ludzie "normalnie odżywiający się" nie jedząc w ogóle kasz, pełnoziarnistego pieczywa, zdrowych tłuszczów, jedząc mało warzyw itd. Jakie wartości odżywcze ma biała oczyszczona mąka? Pieczywo z niej albo makarony? Prawie żadnych.

Nie ma dobrych i złych diet. Wszystkie są złe.

Jedyna dieta, jaka działa, nazywa się "mniej żreć" a dodatkowo terapia "więcej ruchu" i nie potrzeba niczego innego.

Twierdzenie, iż wszystkie diety są złe to w ogóle jakiś absurd. I pozwolisz, że tego nie skomentuje..

Odkąd zdrowiej się odżywiam jem nawet więcej, wyglądam i czują się o wiele lepiej. Zrzuciłem przez kilka miesięcy prawie 20 kilo które udało mi się zachomikować przy dużych dawkach sterydów "normalnie się odżywiając".

Dziś waga stoi w miejscu, pomimo tego, że sterydy niestety muszę spożywać cały czas.