Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

prosze o radę 3

Autor: GOSHA • 03.05.2008 19:30 • 65 odpowiedzi

Tomasz

11.06.2008 12:51

Odpowiedz

O 14:23, dnia 2008-06-11 Baldi napisał(-a):

olga

11.06.2008 13:11

Odpowiedz
Dodam jeszcze: od 8 lat mężatka, dwoje dzieci, po trzydziestce. Jezu... groźnie to zabrzmiało!!! Patrzę w lusterko ale chyba jeszcze bardzo źle nie jest!!!

baldi

11.06.2008 13:21

Odpowiedz

O 15:11, dnia 2008-06-11 olga napisał(-a):

A tak swoją drogą: Baldi może organizujesz jakieś spotkania (raz na jakiś czas oczywiście) dla uczestników tego forum?

nie ma zadnych ani regularnych ani bardzo zorganizowanych spotkan.

skrzykuje sie ekipa, spotykaja sie i tyle :)

zeby tylko to zle nie zabrzmialo: nie slyszalem nigdy o grupowych "spotkaniach osob, ktorym sie wydaje, ze maja ziarnice". takie spotkania odbywaja sie w gronie 'zainteresowanych': pacjentow/ozdrowiencow/rodzin/przyjaciol.

Tomasz

11.06.2008 13:23

Odpowiedz
Czesc,

Baldi pewnie organizuje spotkania w Warszawie, a ja z Krakowa...

Olga, zrobili mi BAC, myslalem tez czy nie lepiej wyciecie, ale lekarz powiedzial ze dobrze wykonana i oceniona cienkoiglowa ma wysoka wartosc diagnostyczna. To bylo w CO i naprawde nie mialem juz sily walczyc o wiecej tym bardziej ze on powiedzial ze majac OB=2 to w ogola szansa niewielka no i ze costam costam, a inni (liczni)lekarze to w ogole na zadna mnie nie chcieli wyslac, a reszte badan zrobilem za wlasna kase, a od 2,5 miesiaca biegam i biegam i od tych morfologii jestem pokluty jak narkoman:)

Pozdrowienia

baldi

11.06.2008 13:26

Odpowiedz

O 15:23, dnia 2008-06-11 Tomasz napisał(-a):

Baldi pewnie organizuje spotkania w Warszawie

NIE ORGANIZUJE.

a ja z Krakowa...

kto pamieta tegoroczny ZZlot_krakOFFski w "Drukarni"?

olga

11.06.2008 14:04

Odpowiedz
Fajnie, że dobrze wyszło!!!
Ja jutro idę do onkologa, która pracuje w CO w Wa-wie (Klinika nowotworów układu chłonnego). Byłam już u niej w styczniu i powiedziała, że jak PET ok, hist-pat pachowego ok, krew ok to nie ma mowy o zz. Zapytam ją co teraz myśli (hypoecho podżuchwowy - 25mm/7).
W zależności od tego co powie ta kobieta to w przyszłym tygodniu zrobię BAC lub wytnę tego podżuchwowego. Mam już dosyć i jestem zmęczona psychicznie całą sytuacją. Mój mąż patrzy na mnie jak na wariatkę - czy ja naprawdę zwariowałam???

Tomasz

11.06.2008 14:17

Odpowiedz
Olga, na mnie tez wszyscy patrza jak na wariata. Bylem u psychiatry (bo juz mnie to psychicznie wykanczalo) i stwierdzono u mnie zaburzenia obsesyjno-kompulsywne o wysokim stopniu nasilenia...:) Jak sie okaze ze cos mam to bede przypadkiem do Superexpressu albo zurnala medycznego.

Te wezly, ktore u mnie nakluli (w sumie dwa) tez mialy po 23 i 20 mm. Gosha tez miala podobne i wszystkie powychodzily dobrze. Lekarz w CO powiedzial ze w okolicy podzuchwowej takie sa mozliwe i czesto sie zdarzaja, zreszta od razu jak juz kierowal na biopsje to powiedzial ze pewnie nic nie bedzie, ale skoro wyszly powiekszone to mnie posle dla pewnosci. Ja w ogole nie wiedzialem ze mam z obu stron, bo wyraznie wyczuwam z jednej a z drugiej nic a na USG wyszlo.

Tomasz

11.06.2008 14:25

Odpowiedz

O 15:26, dnia 2008-06-11 Baldi napisał(-a):

O 15:23, dnia 2008-06-11 Tomasz napisał(-a):

Baldi pewnie organizuje spotkania w Warszawie

NIE ORGANIZUJE.

a ja z Krakowa...

baldi

11.06.2008 14:40

Odpowiedz

O 16:25, dnia 2008-06-11 Tomasz napisał(-a):

Baldi, czyzbys wystraszyl sie, ze wszyscy przyjedziemy do Ciebie do domu?:)

tak :)

ze w tancu mi parkiet podepcza w nowym mieszkaniu :)

ewelka

11.06.2008 15:45

Odpowiedz

olga

12.06.2008 18:27

Odpowiedz

Witam. Zrobiłam dzisiaj kolejną morfologię i ob - wszystko w środkach norm, ob = 1. Potem usg - hypoechogeniczne węzły podżuchwowe do 23mm/7mm. Węzły takiej wielkości mam już ponad 6 miesięcy - ciągle są hypoecho i nie rosną. Z wynikami pojechałam do Pani onkolog, która od kilkunastu lat pracuje w CO w Wa-wie w Klinice Nowotworów Układu Chłonnego z prośbą o opinię o ewentualnym wycięciu węzła spod żuchwy. Pani doktor obmacała szyję i powiedziała, że to nie są węzły ziarnicze, że są mięciutkie, przesuwają się, są podłużne. I wiecie co dodała - ABSOLUTNIE NIE WYCINAĆ!!! ZROBI SOBIE PANI TYLKO BLIZNĘ. PANI JEST ZDROWA. Z TAKĄ MORFOLOGIĄ, OB, OBRAZEM WĘZŁOW W USG I W BADANIU PALPACYJNYM NIE MA MOWY O ZZ. Co o tym myślą Wielcy tego formu - w końcu mam hypoecho węzły ponad 2 cm!!! No i boli mnie gardło od dłuższego czasu! Co robić???

Tomasz

13.06.2008 06:29

Odpowiedz
Olga,

ja tez to samo uslyszalem kiedys od jakiegos lekarza, ktory jest szefem kliniki i prof. CM UJ. Moja rada: ciesz sie zyciem i nie doprowadz sie do takiego stanu jak ja:)

Tomek

madzia1

13.06.2008 09:00

Odpowiedz

olga

15.06.2008 09:42

Odpowiedz
Tomek,

To Ty śledzisz wątek Dagmary (inne forum)? Jeśli tak to co o tym myślisz? Ona ma węzły "takie jak nasze" i też tylko pod żuchwą a wszystko wskazuje, że to jednak jakiś chłoniak!!!

Tomasz

15.06.2008 09:47

Odpowiedz

O 11:42, dnia 2008-06-15 olga napisał(-a):

Tomek,

To Ty śledzisz wątek Dagmary (inne forum)? Jeśli tak to co o tym myślisz? Ona ma węzły "takie jak nasze" i też tylko pod żuchwą a wszystko wskazuje, że to jednak jakiś chłoniak!!!

Tak, to ja:) A Dagmara ma jeszcze wezly nad obojczykami i pod pachami i mase innych objawow, wlacznie z bolami poalkoholowymi, zmeczeniem, ktore nie daje jej normalnie funkcjonowac, podwyzszonym OB i WBC.

Pozdr

olga

15.06.2008 10:04

Odpowiedz

Tak, teraz ma zajęte też inne węzły ale jak spojrzysz na jej pierwsze USG to zobaczysz, że powiększone i to ODCZYNOWO ma tylko węzły podzuchwowe, podobnych kształtów do naszych (jej pierwszy post)!!! Ja już mam dosyć, nigdy tak się nie bałam - chciałam zrobić BAC tak jak Ty ale w CO powiedziano mi, że to zupełnie bez sensu. Co o tym wszystkim myśleć? Wyciąć nie chcą, w prywatnej klinice też nie (wysyłają do CO), a BAC bez sensu! Co myślą o tym doświadczeni w boju z zz???

Robik

17.06.2008 19:38

Odpowiedz

O 12:04, dnia 2008-06-15 olga napisał(-a):

Tak, teraz ma zajęte też inne węzły ale jak spojrzysz na jej pierwsze USG to zobaczysz, że powiększone i to ODCZYNOWO ma tylko węzły podzuchwowe, podobnych kształtów do naszych (jej pierwszy post)!!! Ja już mam dosyć, nigdy tak się nie bałam - chciałam zrobić BAC tak jak Ty ale w CO powiedziano mi, że to zupełnie bez sensu. Co o tym wszystkim myśleć? Wyciąć nie chcą, w prywatnej klinice też nie (wysyłają do CO), a BAC bez sensu! Co myślą o tym doświadczeni w boju z zz???

Cześć olga, mam podobny problem z węzłami i potrzebuje namiar na onkologa z kliniki leczenie nowotworów ukłądu chłonnego CO w Warszawie. Pisałaś wcześniej, że byłaś u takiego lekarza, czy mogłabyś przesłać mi na @ namiary? Z góry dziękuję. Robik

Robik

17.06.2008 19:40

Odpowiedz

O 21:38, dnia 2008-06-17 Robik napisał(-a):

O 12:04, dnia 2008-06-15 olga napisał(-a):

Cześć olga, mam podobny problem z węzłami i potrzebuje namiar na onkologa z kliniki leczenie nowotworów ukłądu chłonnego CO w Warszawie. Pisałaś wcześniej, że byłaś u takiego lekarza, czy mogłabyś przesłać mi na @ namiary? Z góry dziękuję. Robik

Aha, zapomniałem podać maila :). Proszę o info na: heshe76@gmail.com. Dzięki i pozdrawiam, Robik

Tomasz

17.06.2008 19:47

Odpowiedz
Olga,

zauwazylem ze ta cala sytuacja odbija sie podobnie mocnym echem na twojej psychice jak u mnie. Powiedz ty mi czy my juz calkiem zwariowalismy z ta ziarnica? Rodzina i lekarze patrza na mnie jak na wariata. Mimo wszystko nie wychodzi mi to z glowy, ta biopsja cienkoiglowa nie uspokoila mnie w 100% (tak jak pozostale 1000 badan). Psychiatra stwierdzil ze mam zaburzenia obsesyjno-kompulsywne i zapisala mi antydepresanty... Przeczytalem juz mase literatury na temat ziarnicy...
Ja zawsze bylem osoba twardo stapajaca po ziemi i nie zdarzaly mi sie takie sytuacje, a teraz mam wrazenie ze calkiem sie sypie.

Pozdrowienia

olga

17.06.2008 19:59

Odpowiedz

Wysłałam. Jeżeli mogę spytać - też podżuchwowe? Pozdrawiam.