GOSHA
03.05.2008 19:30
Jeszcze raz chciałam zapytac, czy pokrzywka, którą mam na rękach (teraz przeniosła sie bardziej na dłonie) i na udach ( cały czas) i która raczej mnie nie swezi jest objawem, czy tez może byc objawem zz? I czy wycięcie węzła w moim przypadku nie jest zbyt radykalne? czy nie ma innej mozliwości diagnozy? Bo mi sie wciąż wydaje, że może przesadzam...a te węzły zaraz znikną......dla uproszczenia przypomnę wyniki mojego usg..
"doły nadobojczykowe wolne, obustronnie powiekszone węzły chlółnne podzuchwowe po prawej 17,x7,5mm po lewej dwa 19, 7x6,6mm i 12x10mm. obustronnie powiekszone 3-4 węzły chłonne przyuszne do 10mm węzły o budowie zatokowej hypoechogenicznej wydłużone ze wzmożonym przepływem w zatoce o typie odczynowym, zapalne?"
Czy to duże węzły. dodam, żę mam często stan podgorączkowy....węzeł pod żuchwą (największy) mam od ponad pół roku..a na szyi nie wiem ile. Ale nie mam potó nocnych, jakiegos strasznego swędzenia itp...Lekarz powiedział, że może jeszcze poczekać i obserwować, bo ten węzeł żuchwowy może być "węzłem na straży", czy coś takiego....a później powiedziała że jak chcę , to mogę dostać skierowanie na wycięcie tego węzła i będę pewna i spokojna....A ja nie CHCĘ miec nic wycinane, chynba że to jest KONIECZNE. więc chce zasięgnąć waszej opinii...
Bardzo dziekuję. i dziekuję za to forum.