niefarmaceuta
30.01.2007 12:04
O 13:02, dnia 2007-01-30 Baldi napisał(-a):
O 12:47, dnia 2007-01-30 niefarmaceuta napisał(-a):
'Kaśka', którą tu widzę znacie
"ja" znam, "oni" nie znaja ;-)
tym bardziej nie znam ja ;)
Autor: Aga79 • 21.01.2007 23:21 • 43 odpowiedzi
niefarmaceuta
30.01.2007 12:04
O 13:02, dnia 2007-01-30 Baldi napisał(-a):
O 12:47, dnia 2007-01-30 niefarmaceuta napisał(-a):
'Kaśka', którą tu widzę znacie
"ja" znam, "oni" nie znaja ;-)
tym bardziej nie znam ja ;)
niefarmaceuta
30.01.2007 15:57
O 09:33, dnia 2007-01-29 Zoisyte napisał(-a):
O 19:23, dnia 2007-01-27 farmaceuta o pułapce homeopatii... napisał(-a):
bioenergioterapia, reiki, i ta nieszczęsna homeopatia....są NIEBEZPIECZNE.
Są niebezpieczne od strony psychicznej i duchowej. Uzależniają. Każde uzależnienie jest niebezpieczne.
O rany, ale fachowiec się znalazł.
Bredzisz, tyle Ci powiem.
Co wiesz o reiki, albo o bioenergoterapii??
Nie słyszałem o żadnym przypadku śmiertelnym po nich, jak również nie znam takiego po podaniu homeopatii.
One nie działają bezpośrednio na organizm, więc trudno aby z tego względu wykazywać naukowo ich szkodliwość. Jeśli wierzysz natomiast że np homeopatia działa pozytywnie, to już wykazywałem, że powinna z jeszcze większą skutecznością działać negatywnie. Ponieważ, jak twierdzisz, homeopatia nie działa negatywnie, tym bardziej nie działa też pozytywnie.
Załóżmy, że homeopatia jest "inteligentna" i nie pokazuje swojej skuteczności wtedy, gdy poddaje się ją naukowo weryfikowalnym eksperymentom. To już jest jakiś punkt wyjścia, tylko że prowadzi on wprost do tezy farmaceuty.
Natomiast znam przypadki poważnych chorób, a nawet śmierci po podaniu niewłaściwych leków, bo lekarz się pomylił.
I co powiesz na to?? Która terapia potrafi być bardziej niebezpieczna???
Jeśli ktoś przedawkuje glukozę, to też nie wyjdzie mu to na zdrowie.
Uwaga! Powyższe nie jest wypowiedzią użytkownika o nicku farmaceuta! Być może będzie miała inne zdanie w jakiejś kwestii.
Asica
01.02.2007 16:53
O 21:09, dnia 2007-01-26 niefarmaceuta napisał(-a):
To jak wytłumaczysz Twoje własne słowa skierowane do mnie: 'Zaraz moze jeszcze napiszesz,ze teoria kopernikowska od razu "weszla w zycie"?' ? Co więc miałaś na myśli?
Trzymaj się lepiej jednej interpretacji własnych słów, bo wychodzi na to, że jesteś mądrzejsza od samej siebie...
Mi natomiast wychodzi,ze powinienes sobie powtorzyc troszke z historii (glownie o samym Koperniku)+ zapisac sie na kurs czytania ze zrozumieniem + na jakis kurs logiki ;>
Pytasz co mialam na mysli?;> To samo co Zoisyte,ktory pierwszy powolal sie na Kopernika;> Zacznijmy od poczatku:
O 08:23, dnia 2007-01-25 Zoisyte napisał(-a):
Homeopatia, podobnie jak alopatia (tradycyjne leczenie) wykorzystuje podobne metody eksperymentowania ze składnikami, rownież opiera się na doświadczeniach farmakologicznych.
Być może za sto lat będziemy korzystać tylko z tej metody leczenia a zarzucimy alopatię jako bardziej szkodliwą??
Tego nie wie nikt. Po prostu trzeba dać jej szansę.
Czy jest skuteczniejsza od alopatii?? NA RAZIE jeszcze nie.Ale obrzucanie się błotem wyznawców i przeciwników homeopatii nie ma najmniejszego sensu.
Pamiętacie taką książkę "O obrotach ciał niebieskich"??
O 09:25, dnia 2007-01-25 niefarmaceuta napisał(-a):
Kopernik bezsprzecznie udowodnił swoje racje. Homeopaci od momentu ogłoszenia swoich "rewelacji" jeszcze niczego nie udowodnili, a przecież ciągnie się to już od wieków...
No chyba raczej CHOC TROCHE udowodnili skoro czesc ludzi korzysta z homeopatii..i wlasnie Ci korzystajacy z tego sa DOWODAMI "rewelacji" homeopatii..(Bo niestety w zadnym swym poscie nie pokazales/nie przytoczyles przykladu,ze komus homeopatia zaszkodzila. Ze sie opiera na oszustiwe?na uzaleznieniu? NAJWAZNIEJSZE, ze POMAGA i na dodatek nie szkodzi!!!)
PAMIETASZ z lekcji historii,ze Kopernik byl uwazany na poczatku za heretyka za swoja teorie?? Niewielu wpołczesnych mu ludzi uwierzylo w jego racje. Tak samo JAK TY TERAZ nie wierzysz homeopatom
Zapewne Ty,Farmaceuto gdybys zyl w czasach Kopernika to rowniez nie uwierzylbys za szybko,ze to wlasnie Ziemia krazy wokół Slonca ;)> O 16:35, dnia 2007-01-25 Asica napisał(-a):> Zaraz moze jeszcze napiszesz,ze teoria kopernikowska od razu "weszla w zycie"?:/ Chyba wiesz,ze Kopernik byl za swoje racje potepiany i nie zaakceptowano ich ot tak siup ?;>NIE WIDZISZ, ZE "WESZLA W ZYCIE" JEST WZIETE W CUDZYSLOW??? Wiesz co to znaczy?? ze tego sie doslownie nie czyta/nie tlumaczy. "Weszla w zycie" = nie zostala powszechnie zaakceptowana..Juz Ci pokazalam wczesniej,ze teoria homeopatii zostala udowodnionia i DLATEGO jest nadal stosowana,tyle,ze "nie weszla JESZCZE w zycie" = NIE ZOSTALA POWSZECHNIE zaakceptowana.I tak samo bylo z kopernikowska teoria,nieprawdaz?? Choć od dawna-dawna Ziemia krazyla wokol Slonca,to pomimo dowodow Kopernika i jego teorii,minelo wiele lat nim "weszlo TO w zycie" = ZOSTALO POWSZECHNIE ZAAKCEPTOWANE ;>No i teraz wez to wszystko do kupy i WROC do poczatku
Danka
01.02.2007 17:34
Jeżeli homeopatia przyczyni się chocby do tego, że przestaniemy na tony żreć chemiczne lekarstwa to wystarczy, aby ją docenić.