Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

:-/

Autor: małgo • 24.12.2006 20:47 • 43 odpowiedzi

małgo

24.12.2006 20:47

Odpowiedz
Ehhhh siedze przy choince sącze wino i cierpie okrutnie z powodu bólu węzłów :-( cos czuje ze cięzki rok przede mną :-/
Wesołych Świąt.

baldi

24.12.2006 22:23

Odpowiedz

fak, mam nadzieje, ze to NIE TO.. nie wesolych tylko spokojnych, rodzinnych i czekoladowych ;)

DORTA

24.12.2006 22:42

Odpowiedz

ja powigili zaraz pasterka,spokojnych,zdrowych SWIĄT życzy DORTA

baldi

27.12.2006 09:49

Odpowiedz
sie mi przypomnialo:

CZY KTOS Z OSOB, KTORE MIALY NAWROT, MIAL PO LECZENIU BOLE WEZLOW PO WYPICIU ALKOHOLU?

sie okazalo, ze to nie tylko Małgo dopadło. zaczynam sie martwic. jesli ktos mial cos podobnego, a potem wlasnie nawrot - prosze o wypowiedz na forum.

Agata

27.12.2006 13:13

Odpowiedz

leczę sie już od 2003 na zz jestem po przeszczepie i też miałam nawrót teraz jestem w trakcie chemioterapii miałam pobierane wycinki z węzłów ale nigdy mnie nie bolały

Ewolak

28.12.2006 19:32

Odpowiedz

Mi w ten sposób wykryto chorobe, ból w środpiersiu po wypiciu alkoholu. Teraz znowu sie martwię (podobnie jak Wy) bo zaczęło mnie boleć w tym samym miejscu. Alkohol piłam co prawda przed świętami, ale juz dwa dni mnie bola te miejsca. stresuje mnie to. Może to te zwłóknienia? Bo wtedy na początku to bolało od razu po wypiciu tak 5 minut po, a po drugie w grudniu byl tomograf tak szybko by urosły takie żeby boleć?

Karkurt

28.12.2006 19:59

Odpowiedz
Bo wtedy na początku to bolało od razu po wypiciu tak 5 minut po, a po drugie w grudniu byl tomograf tak szybko by urosły takie żeby boleć?
Może spowodowane jest to tym że byłaś tam naświetlana .Zawsze te okolice mogą być poparzone .
Myślę że powinnaś spożywać alkohole mniej procentowe to powinno pomóc (chyba).

Ewolak

28.12.2006 21:00

Odpowiedz
Piję teraz tylko alkohole małoprocentowe (piwko, winko), ale może masz rację. Chociaż to nie boli skóra tylko ta okolica tam w środku, ale coś w tym jest. Twój argument jest dobry, ale ja ciągle panikuję, przydałby się taki uspokajacz jak Ty na co dzień. Czy kiedys pozbędę sie tego strachu. Czytam tu o tych nawrotach i przeraża mnie to, boje się. Wiem,że nie ma na to rady i że nie ja jedna, ale wkurzam sie na siebie. Chce normalnie żyć, a tru ciągle coś!

W ogóle to od świąt walczę z lewą stroną szyji. Nic tam nie ma a pobolewa. Doszłamże chyba od zęba. Teraz boli cała dolna szczęka. Męczę dentystę już dwa dni. Wczoraj wyleczyłam górę, a dzisiaj lekarka rozłożyła ręcę.Coś tam zrobiła, zobaczymy jutro. Jak to mówią "jak nie urok to ..."

Pozdrawiam cieplutko w ten zimniutki wieczór!

baldi

29.12.2006 06:44

Odpowiedz

O 22:00, dnia 2006-12-28 Ewolak napisał(-a):

ja ciągle panikuję, przydałby się taki uspokajacz jak Ty na co dzień

szykuje sie kolejny romans na forum? ;-)

sorry, nie moglem sie powstrzymac

Ewolak

29.12.2006 09:26

Odpowiedz

O 07:44, dnia 2006-12-29 Baldi napisał(-a):

O 22:00, dnia 2006-12-28 Ewolak napisał(-a):

ja ciągle panikuję, przydałby się taki uspokajacz jak Ty na co dzień

szykuje sie kolejny romans na forum? ;-)

sorry, nie moglem sie powstrzymac

Ewolak

29.12.2006 09:30

Odpowiedz
Hej Baldi zazdrośniku!

baldi

29.12.2006 09:56

Odpowiedz

O 10:30, dnia 2006-12-29 Ewolak napisał(-a):

Jak tam Twoje bóle poalkoholowe?

nigdy takich nie mialem - na cale szczescie. bo alkoholu "uzywam" dosc czesto.

Ewolak

29.12.2006 14:35

Odpowiedz

nigdy takich nie mialem - na cale szczescie. bo alkoholu "uzywam" dosc czesto.

To dlaczego o to pytałes wyzej? Myślałam że chodzi o Ciebie.

Ewolak

29.12.2006 15:32

Odpowiedz

W ogóle to od świąt walczę z lewą stroną szyji. Nic tam nie ma a pobolewa. Doszłamże chyba od zęba. Teraz boli cała dolna szczęka. Męczę dentystę już dwa dni. Wczoraj wyleczyłam górę, a dzisiaj lekarka rozłożyła ręcę.Coś tam zrobiła, zobaczymy jutro.

No i okazało się. Lekarz rodzinny stwierdził zapelnie nerwu trójdzielnego. Dentysta byl niepotrzebny, ale na wszelki wypadek mam zrobić po Nowym roku zdjęcie zębów.

Pozdrawiam.

Asica

29.12.2006 16:23

Odpowiedz

O 20:59, dnia 2006-12-28 Karkurt napisał(-a):

Może spowodowane jest to tym że byłaś tam naświetlana .Zawsze te okolice mogą być poparzone .

o ludzieeee...pierwsze slysze o skutku ubocznym radioterapii pt "poalkoholowe bole wezlow chlonnych" :/ ze to objaw ZZ to sie zgodze,bo sama takowy mialam przed wykryciem choroby..jednak nie mieszajcie objawow choroby ze skutkami radio :/ poalkoholowe bole wezlow chlonnych a poparzenia po radio to IMO dwie rozne sprawy..

baldi

29.12.2006 17:59

Odpowiedz

O 15:35, dnia 2006-12-29 Ewolak napisał(-a):

To dlaczego o to pytałes wyzej?

no jak to dlaczego.. bo sie martwie o wazne dla mnie osoby. to za malo? :-(

Karkurt

29.12.2006 18:06

Odpowiedz

O 17:23, dnia 2006-12-29 Asica napisał(-a):

O 20:59, dnia 2006-12-28 Karkurt napisał(-a):

o ludzieeee...pierwsze slysze o skutku ubocznym radioterapii pt "poalkoholowe bole wezlow chlonnych" :/ ze to objaw ZZ to sie zgodze,bo sama takowy mialam przed wykryciem choroby..jednak nie mieszajcie objawow choroby ze skutkami radio :/ poalkoholowe bole wezlow chlonnych a poparzenia po radio to IMO dwie rozne sprawy..

Ewolak napisała o bólach w śródpiersiu a Ty sprowadziłaś

je jednoznacznie do bólów węzłów.I jeżeli myślisz że naświetlania węzłów w sródpiersiu nie wpływają także na inne przyległe organy to się mylisz .

Ewolak

30.12.2006 08:58

Odpowiedz

Mam wrażenie,że nie czytacie całości wątków. Najpierw Baldi na początku mówi że ma chyba ten problem co Małgo, chodzi o bóle po alkoholu przy nawrocie i na ten post odpisałam, że bolały mnie przed rozpoznaniem choroby po wypiciu alkoholu. Jak się pytam Baldi jak jego ból to piszesz, że nie wiesz o co chodzi.

Teraz Asica.

Karkut (przepraszam jeśli przekręciłam litery) odpowiadał na inne moje pytanie,bo od świąt boli mnie szyja. Juz wiem co to, bo wyżej napisłam.

Najgorsze jest to, że leki mam na dwa tygodnie i nie mogę nawet szampana wypić w sylwestra

Ewolak

30.12.2006 09:01

Odpowiedz

no jak to dlaczego.. bo sie martwie o wazne dla mnie osoby. to za malo? :-(

tekst

! Teraz zobaczyłam Twojego posta. Oczywiście. ja też sie martwię o znajomych. Myślałam,że chodzi o Ciebie.

Ewolak

30.12.2006 09:07

Odpowiedz

Ach Asica, rzeczywiście byl ten wątek w rozmowie z Karkurtem. Dwa wątki w jednym? Przepraszam. Przy okazji zapytałam o swój problem, bo tak było, bolało w środku, ale to chyba od tego zapalenia. Namieszałam, przepraszam, ale Karkurt to miły człowiek, jak sie pojawia na forum to lubie Mu zadawać pytania, bo zawsze mi odpowie i pocieszy. Buziaki dla wszystkich.