Czesc :) leczylam sie avd adcetris i radio klatki piersiowej. Pisze do Was bo mam problem z wlosami. Remisje mam 1.5 roku wyniki krwi swietne. Wlosy sa jak piorka rzadkie i buroszare. I wypadaja. Nowe nie rosna. Wlosy rosna tylko na długość. Probowalam naturalnych srodkow. Karboksyterspii oraz alopexy 5% u dermatologa. Zalamuje rece. Znacie kogos kto ma takie problemy?
Rzesy i brwi mam normalne. Owlosienie na reszcie ciala takze jest slabe.
Prosze o pomoc
Jeżeli masz tak jak ja (oby nie), to nie mam dobrych wieści.
Jestem 6 lat po leczeniu. ABVD + radio.
Przed chorobom włosy gęste, długie, za tyłek. Po chorobie pomimo stosowania różnych witamin, odżywek, szamponów jest ich zauważalnie mniej.
Jantar nic nie pomógł. Dermena dla włosów wypadających oraz szampon + odżywka wax sprawiły, że przestały mocno wypadać. Jednak nieaktywnych cebulek włosowych nie pobudziły do wzrostu.
Zaczynam wątpić, że można na to coś poradzić.
Owłosienie na reszcie ciała jest różne w zależności od tego w jakiej kolejności wypadało. Pod pachami i łonowe jest z dużymi brakami, bo wypadło pierwsze. Potem wypadły włosy na głowie i tu też jest źle. Następne zaczęło wypadać te na nogach, ale nie do końca i ono odrasta normalnie(gdy np. przestaję golić w zimie). Za to na rękach tylko minimalnie przerzedziło się podczas chemii i na lewej ręce odrosło normalnie. Natomiast na prawej ręce gdzie miałam wkłucia "zmutowało" i o ile gęstość pozostała normalna to długość zarostu dochodzi do 7 cm! Czuję się jak dziwoląg, gdy muszę golić włosy na rękach, a pod pachami prawie nic nie ma.
Dziewczynki ja miałam grube krecone włosy, rzęsy podkręcone brwi gęste. Miałam 8 wlewów abvd i miesiąc radio, głowę miałam ogoloną w sylwestra ,ponieważ miałam placki straszne i wolałam żeby rosły równo .dzis mija 11 miesięcy i mam szałas na głowie 😃 szybko mi dorosły muszę stwierdzić, a mylam tylko szamponem dla dzieci,są nadal grube i jest ich dużo, już nawet mogę prostować 😁 brwi i rzęsy super ,podczas chemi wypadly, ale szybko się zregenerowaly bez jakiś specyfików, reszta ciała ok włosy jak były przed leczeniem tak dorosły więc szybko musiałam się przeprosić z maszyną do golenia, choć mam wrażenie że nogach mam ich mniej.
Może spróbuj ścierki z mantra słyszałam że jest fajna,no i zakup sobie capivit a+e forte pomaga na skórę włosy i paznokcie. Gratuluję remisji i oby tak cały czas.powodzenia :):)