waluszka
23.04.2016 07:41
Co u ciebie?
Czy rozpoczęłaś chemioterapię?
Jeżeli tak, jak się czujesz?
Autor: Ika • 28.03.2016 19:12 • 46 odpowiedzi
waluszka
23.04.2016 07:41
kinia-fifi
23.04.2016 19:14
O 09:41, dnia 2016-04-23 waluszka napisał(-a):
Kinia witam,
Co u ciebie?
Czy rozpoczęłaś chemioterapię?
Jeżeli tak, jak się czujesz?
Cześć waluszka
Tak rozpoczęłam chemioterapie ale miałam małe przejścia ponieważ dostałam lek który mnie uczulił spadło mi strasznie ciśnienie chcieli zostawić mnie na noc w szpitalu ale lekarz dyzurujacy postanowił że jeśli czuje się dobrze mogę jechać.
U mnie wszystko dobrze czuje ogólnie dobrze poza tym że bolą mnie troszkę zęby i buzia tak jakbym miała w środku uszkodzenia jak biorę coś do ust typu picie lub jedzenie szczypie przez pierwsze potknięcia później jest lepiej nie wiem od czego to może być
Jutro ostatni dzień jak wezmę sterydy może to od niego tak jest mam jeszcze hewiran na opryszczke bo miałam prawie zaliczona na ustach i lekarz dał profilaktycznie
Dostałam też lek przeciwwymiotny i układ moczowy
Na żołądek nie dostałam nic więc pije siemię lniane
W środę idę na kontrolę wyników krwi żeby sprawdzić czy mocno poleciały
Lekarz mi zalecił dietę lekkostrawna zero surowych produktów wszystko po obróbce termicznej zero słodyczy
Zakupiłam sobie maseczkę ochronna na twarz jak chodzę po pieczywo do sklepu czy po dziecko do przedszkola zakładam. Nie wiem czy dobrze robię czy nie ale nie mogę być odwzorowana od świata bo zwariuje w domu
Tak to.wszystko wygląda u mnie
A co u ciebie
Pozdrawiam
waluszka
24.04.2016 10:21
Nuria
24.04.2016 13:39
O 12:21, dnia 2016-04-24 waluszka napisał(-a):
Witam,
ja jutro mam drugie podejście do 2 wlewu. Tydzień temu wlewu nie otrzymałam z powodu złego wyniku krwi. Mam nadzieję, że zastrzyki pomogły. Mnie sterydów nie podają, najpewniej to zależy od schematu chemioterapii. Mimo tego mam wilczy apetyt 😏. Życzę powodzenia i wytrwałości w walce z wrogiem. Damy radę!!!
A nie dostajesz przed doksorubicyną (tą czerwoną) zastrzyku dexavenu? Bo to jest steryd ;)
waluszka
24.04.2016 15:42
O 15:39, dnia 2016-04-24 Nuria napisał(-a):
Witam,
ja jutro mam drugie podejście do 2 wlewu. Tydzień temu wlewu nie otrzymałam z powodu złego wyniku krwi. Mam nadzieję, że zastrzyki pomogły. Mnie sterydów nie podają, najpewniej to zależy od schematu chemioterapii. Mimo tego mam wilczy apetyt 😏. Życzę powodzenia i wytrwałości w walce z wrogiem. Damy radę!!!
A nie dostajesz przed doksorubicyną (tą czerwoną) zastrzyku dexavenu? Bo to jest steryd ;)
Nie, w karcie informacyjnej też nie ma wpisanego tego leku
Dostaję: Ondansetron; Adriamycynę; Vinblastynę; Bolemycnę i Dakarbazynę i na koniec płukankę z soli fizjologicznej. Lekarz, tłumacząc z czego składa się schemat również nie wspominała o sterydach. Jutro będę miała okazję dopytać.
waluszka
25.04.2016 16:07
Witam,
Na pewno nie otrzymuję sterydów. Lekarz prowadzący potwierdziła.
Nuria
25.04.2016 19:35
O 18:07, dnia 2016-04-25 waluszka napisał(-a):
Witam,
Na pewno nie otrzymuję sterydów. Lekarz prowadzący potwierdziła.
No to bardzo fajnie, że mimo to dopisuje Ci apetyt!