kinia-fifi
11.04.2016 20:45
O 19:38, dnia 2016-04-11 Maaarta38 napisał(-a):
Witam
Zacznę od tego ze mieszkam w USA i dostęp do lekarzy i szpitali jest utrudniony , wiec proszę o podpowiedzi
Kilka miesięcy temu zaczęłam złe sie czuć , ciagle zmęczenie , zadyszki i powiększony węzeł chłonny na szyi.
Oczywiście poszłam do przychodni , gdzie skierowali na badania krwi i usg węzła chłonnego ponieważ był duży , wyniki były ok wiec zostawili to w takim stanie jak było.
Po czasie samopoczucie sie pogarszało , do tego wyczułam w okolicy mostka takie zgrubienie , nie duże , oczywiście nie dawało mi to spokoju i poszłam znowu do lekarza który stwierdził ze to zebra :-)
Było to około 3-4 miesiąca temu .
Oczywiście pomyłka lekarza , bo zebra raczej nie rosną , miesiąc temu poszłam ponownie ponieważ guz na mostku urósł i węzły chłonne są powiększone na całej szyi, pod pachami , w pachwinach
Dostałam skierowanie na TK klatki piersiowej , antybiotyk na 10 dni
Węzły po antybiotyku bez zmian a nawet jest ich więcej , TK wyszło ze cos tam jest ale nie wiedza co to i zalecają TK z kontrastem, do tego mam taki ucisk w tych okolicach i ból pleców na wysokości mostka
, dostałam rownież skierowanie do hematologa , proszę napisać mi co o tym myślicie , mam powód do obaw ?
Pozdrawiam
Hej
Przedewszystkim naciskaj lekarzy żeby robili badania jeśli jeden nie chce szukaj innego który będzie szukać przyczyny. Co prawda nie wiadomo jak działa tamtejsza służba zdrowia.
Nie zostawiaj tak tego lepiej wiedzieć najgorsza prawdę której trzeba dać radę niż zmartwień się co to jest od czego itd.
Postawiona.diagnoza i włączone szybkie leczenie to szybki powrot do.zdrowia
Pozdrawiam