Syringa
23.06.2014 15:44
Czuję się doceniona. Naprawdę. To zaszczyt w takim kontekście być straszakiem :)
Nie wiem co myślał twórca tego forum, lecz nie sądzę by jego intencją było dostarczanie Tobie rozrywki. Byś mogła się "uśmiać" i poczytać "zabawne" odpowiedzi moderatorów. Śmiem twierdzić, że od tego są inne strony.
Może jestem dziwna. Ale pomoc nie polega na tym, byś zaspokajała pustą ciekawość dotyczącą szczegółów mojej choroby. A takie informacje chciałabyś mieć. Pisanie artykułów nie upoważnia Ciebie do zachowań wręcz inwigilacyjnych. Tym bardziej, że artykuły o chorobach powinny pisać osoby kompetentne, a nie przypadkowe. Wystarczająco amatorów mamy w sieci, którzy robią podstawowe błędy i powielają stereotypy.
Uważam Twoje zainteresowania za nienormalne.
Nie żebym sama nie miała jakiś dziwactw. U każdego coś się znajdzie. Tylko, że Twoje mogą być potencjalnie szkodliwe.
I gdyby forum było takie jak sobie życzysz, to osoby naprawdę potrzebujące pomocy, nic by tu wartościowego nie znalazły. Przypominam ta strona jest o ziarnicy i innych chłoniakach. Twoja historia na tym forum żadnych moich wcześniejszych i przyszłych problemów nie rozwiąże. Tak jak i nie rozwiąże problemów innych ziarniaków. Tak samo jak moja historia nie pomoże Tobie, skoro nie masz chłoniaka. Czym chcesz się dzielić? Żebyś chociaż była lekarzem, to jeszcze mogłabyś w czymś pomóc. A tak...
Nie napisałam też, że tylko osoby chore mogą tutaj pisać. To była moja wypowiedź: "Ogólnie nie jestem przeciwna pytającym. Tym, których objawy nie pasują do zz też..." Napisałam tam też, które przypadki mi nie odpowiadają.
Podsumowując:
Twoje intencje wchodzenia na fora z różnymi chorobami budzą moje wątpliwości, oraz rozważania na temat moralności.
Zamierzam nie tylko straszyć, ale wręcz przerażać :P