zombiradok
01.03.2014 10:14
hihihih tesc ma na dzialce :)
Autor: Shearer • 18.02.2014 08:03 • 43 odpowiedzi
zombiradok
01.03.2014 10:14
hihihih tesc ma na dzialce :)
maria
08.10.2014 14:26
O 09:03, dnia 2014-02-18 Shearer napisał(-a):
Witam, kupiłem sobie ostatnio pestki moreli żeby zażywać je profilaktycznie ponieważ wyczytałem że ich działanie w naszych sprawach może przynieść korzyści. Moje pytanie brzmi, ile takich pestek należy jeść dziennie, czy ktoś wie ? Pozdrawiam
witam wyczytałam,że pestki moreli spozywa się w ilości 1 szt/ 5 kg wagi więc np. przy 85 kg wagi jest to 17 pestek pozdrawiam Maria
Truskawa
08.10.2014 22:54
Lena
09.10.2014 06:15
O 00:54, dnia 2014-10-09 Truskawa napisał(-a):
Uparliście się na te pestki, to i ja się nie dam i będę po raz setny pisać.
Przyjmowanie b17 jest niebezpieczne, "może doprowadzić do zatrucia cyjanowodorem" http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/nowotwory/witamina-b-w-walce-z-rakiem-czy-amigdalina-to-bezpieczny-lek-na-raka_37834.html
i "Dotychczasowe badania kliniczne na chorych z zaawansowaną nieuleczalną chorobą nowotworową nie wykazały pozytywnych skutków działania tego preparatu."
http://vitalia.pl/artykul395_Naturalne-substancje-szkodliwe.html
Jak nawet zielona herbata jest niewskazana w czasie chemioterapii, bo wpływa na działanie cytostatyków...
Naprawdę trzeba uważać z tymi "naturalnymi uzdrawiaczami", bo mogą wyrządzić więcej szkody niż pożytku (A tutaj nie ma żadnego pożytku udowodnionego, za to szkody są udowodnione) Jak zapytałam kiedyś hematolog o flavon to mi absoutnie zabroniła tego jeść.
Przepraszam, że się wtrącę, ale:
1. podczas chemii nie wolno stosować żadnych suplementów i to jest jasne, nawet zielona herbata może upośledzać działanie leków
2. amigdalina w wysokich dawkach jest szkodliwa i to też jest jasne; w przytoczonym artykule piszą o 60 sztukach, które mogą zatruć
3. amigdalina jest nieskuteczna w leczeniu zaawansowanego raka - "badania chorych z zaawansowaną nieuleczalną chorobą nowotworową nie wykazały pozytywnych skutków działania tego preparatu" - i z tym też nikt nie polemizuje
ALE:
Po wyleczeniu, aby zapobiegać nawrotowi można sobie kilka pestek dziennie zjeść i to nikomu nie zaszkodzi, a pomóc może bo jednak są kliniki na świecie, które tą metodą leczą.