Twoje wyniki z krwi wyglądają bardzo źle.
Powiem Ci że jak odebrałam te wyniki to sama się zdziwiłam... Przeczuwałam, że mogę mieć nieco, powtarzam nieco zmienione, ale tutaj faktycznie jest trochę dużo tego... Spróbuje jeszcze zrobić RTG klatki i świeże usg szyi. Ale to już bede musiała mieć skierowanie.
Aha, te wyniki są z dzisiaj, ale to zwykła morfologia, wiec może nie być tez tak do końca miarodajna.. A jeżeli mowa o objawach, to nie jest to coś tragicznego, porostu bardzo uciążliwe: nie mogę leżeć na plecach bo ciśnie w klatce, nie moge biegac, na rowerze jeżdzić bo bym padła chyba. Jest to bardzo irytujące.
Przepisz proszę wyniki wraz z normami.
WBC leukocyt 14.2 tys/mm3 (4-10)
RBC Erytrocyty 4.09 mln/mm3 (4.2 - 5.2)
HGB Hemoglobina 8.9 g/dl (12 - 16)
Hematokryt 29 % (37-47)
MCV 77 um3 (80-96)
MCH 26 pg (27-33)
MCHC 34 (30 - 35)
Płytki krwi 109 tys/mm3 (140 - 350 )
Glukoza na czczo 99
OB 89 (1-15mm/ 1 godz)
CRP 124 mg/l
a i TSH 3- cia generacja 0.902 mU/L
Momentami zastanawiam się czy to nie jest jakaś prowokacja...
Kamilio, przejęłam się Twoim losem, więc jeśli w rzeczywistości jesteś jakimś małolatem naigrawającym się z ludzi tutaj, to proszę przestań.
Jeśli tak nie jest, to zapierniczaj jak najszybciej do jakiegokolwiek lekarza! Natychmiast!
Jeśli nie będzie tępy, to połozy Cię do szpitala, a tam zrobią Ci wszystkie niezbędne dalsze badania.
Twój stan jest zły i wymaga pilnej diagnostyki. Nie możesz tego odłożyć do jutra, ani czekać na wyniki innych badań. Powinnaś jak najszybciej znaleźć się w szpitalu.
Nie, nie jest to żadna prowokacja i uwierz mi, że to że ktoś tak pomyślał zabolało. Mam konto na nk i Fb, jak Cie to uspokoi mogę podać.
Tak wiem, nie są dobre, nie spodziewałam się tego. I tak siedzę i ryczę, bo nie mam już chyba żadnych argumentów prócz tego że dziś już nic nie załatwię.
Nie płacz Kochana, na razie nic nie wiadomo. Wiadomo tyle, ze trzeba jak najszybciej Cię zdiagnozować. Najlepszy szpital, bo tam wszystko od ręki i na miejscu. Z takimi wynikami pewnie również bardzo źle się czujesz i nie powinnaś biegać po przychodniach i czekać w kolejkach. Spróbuj pójść dzisiaj do jakiegokolwiek lekarza, gdzieś się wcisnąć.
Wiesz co, no właśnie nie czuje się bardzo tragicznie.. I to mnie zastanwaia. Jedynie to mega zmeczona, czesto głowa mnie boli, poce się, bolą mnie kości, ale to wszystko nie jest jakies nie wiadomo jak straszne!! Dlatego moje zdziwienie po odebraniu wyników... Próbuje dodzwonic sie do przychodni.. może się uda..
i się nie udało... Jest komplet.. W poniedziałek najszybciej.. Cóż, to tylko weekend..
według mnie to zwykła infekcja. Nie panikuj. Nie umierasz.
matti
jesteś lekarzem ze diagnozujesz? Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, ze możesz zniechęcić swoim nierozważnym postem Kamilię do dalszej diagnostyki. Jeśli to coś poważniejszego niż infekcja, bierzesz na siebie odpowiedzialność za to?
Zgadzam się z Alex. Powinnaś iść do lekarza! Może to i faktycznie zwykła infekcja, ale nie sądzę. Na spokojnie idź, powiedz o co chodzi, a jak odmówi skierowania, to poproś o decyzje o odmowie na piśmie.
Może nasz Guru Baldi się wypowie? Z nim się nie dyskutuje :)
Mati nawet nie wiesz ile bym dala żeby tak było... Póki co jednak zdecydowałam sie pójść do lekarza. Ale jezeli powie mi to samo co ostatnio, to sie poddaje. W koncu to ona jest fachowcem, nie ja...
Ręce mi opadają...
Za bardzo się emocjonuję pisząc w tym wątku, dlatego postanowiłam nie wypowiadać się więcej. Wybacz Kamilio, życzę Ci dużo zdrowia, ale po prostu wymiękam...
Na zakończenie napiszę tylko jeszcze jedną rzecz. Chcę byś była świadoma, ze takie wyniki morfologii mogą oznaczać zarówno ostrą infekcję ogólną jak i zajęcie szpiku przez nowotwór...
Twoje zdrowie w Twoich rękach.
Wszystkiego dobrego!
dlatego pójdę w poniedziałek.. juz troche ochłonęłam. na spokojnie sprobuje porozmawiać...
dlatego pójdę w poniedziałek.. juz troche ochłonęłam. na spokojnie sprobuje porozmawiać...
Wcześniej też miałaś takie wyniki?
Trudno mi uwierzyć, że lekarz odesłał cię z kwitkiem...
Witajcie!
No i nie byłam u lekarza, nie zdążyłam..
Nie, ostatnio miałam ob 38 potem cos koło 50 o ile pamiętam.. , a reszty nie pamiętam. Jutro poszukam to napisze. Ogólnie hemoglobinę i hematokryt miałam zawsze dużo poniżej, ale mimo leczenia nie podnosił się (no może minimalnie), wiec uznano ze juz tak mam. Wiesz, tak myślałam, że może coś mnie bierze, stąd te wyniki, ale póki co cisza....
Tak podwyższone crp nie wskazuje na nic dobrego, a tym bardziej na przeziębienie, które ma Cię brać. Nie mam pojęcia dlaczego tak mało przejmujesz się swoim zdrowiem - tu trzeba miguśkiem uderzać do lekarza. Sorry, że tak wprost, ale denerwuje mnie takie gdybanie, gdy widać, że coś zdecydowanie jest nie tak.
no i byłam...
Zapalenie gardła :/ antybiotyk przez 7 dni a potem do kontroli.czy może być zapalenie gardła bez bólu?
Konkretnie dostałam Klacid.