Smash Lady
15.05.2012 13:12
Witam. U mojej córki w październiku wykryto padaczkę. Leczenie szło dobrze, ataki zaczęły się zmniejszać, aż do grudnia. Córce powiększyły się węzły chłonne. Nie bolały jej, mogła swobodnie ruszać szyją. Lekarka zleciła badania krwi. Wyszła nam silna anemia oraz podwyższone OB. Badanie moczu wykazało zapalenie pęcherza. Dostała antybiotyk, i po 2 tyg stosowania węzły nieznacznie się zmniejszyły, a OB wróciło do normy. Byliśmy dobrej myśli, aż do nowego roku gdy węzły ponownie stały się ogromne. Nadal nie bolały. Anemia i OB podwyższone. Ewidentny stan zapalny a dziecko zdrowe, nawet kataru nie miała. Ataki zaczęły się nasilać. Neurolog zaczęła nam zwiększać dawki leków. Nic nie pomagało. Organizm normalnie zwariował! Raz OB i CRP wysokie, a po tygodniu się obniżało. I tak w koło macieju. Byłyśmy w marcu na szpitalu. Wykluczono nam choroby odzwierzęce, robaki, cytomegalie, bolerioze, i inne dziwactwa. Dostała antybiotyk dożylny, ale nie pomógł. A, że łóżek mało na szpitalu wywalili nas po 2 tyg. Podawałam jej baktrim. Też bez efektu. Węzły są odczynowo zapalne. Ale nikt nie ma pomysłu czemu. Neurolog jest załamana bo obiecano nam wycięcie węzła do analizy, i na obiecuje się skończyło. Mamy maj. Węzły powiększone już pół roku i urosły w tym czasie. Dodam, że są to węzły podżuchwowe oraz karkowe są powiększone. OB podwyższone, silna anemia u dziecka. Dziecko przez pół roku miewało stany pod gorączkowe, obficie pociło się w nocy, jest ospałe, osłabione itp. Neurolog nie wie co ma z nami zrobić, a ja już wychodze niemal z siebie. Zaliczyłam z dzieckiem laryngologa, reumatologa. Czysto... Ma ktoś może jakieś pomysły?? Bo mi już ręce opadają. Znów idę z dzieckiem na szpital, gdyż ataki padaczki nie pozwalają nam na w miarę normalne funkcjonowanie. I zapewne znów machną ręką na te węzły choć neurolog podejrzewa, że to one są przyczyną nasilonych ataków. Dodam, że na ostatniej morfologi mamy podwyższone OB, anemie, zbyt dużo limfocytów. Skąd u dziecka stan zapalny skoro JEST ZDROWE? Nawet kataru nie ma. Miał ktoś może podobną sytuację?