ok 3 miesiace temu zdazylo mi sie kilkukrotnie obudzic kompletnie zlany potem, jednak od tamtego czasu nie zdazylo mi sie to ani razu.
1.3 lata przed wykryciem ZZ mialam poalkoholowe bole wezlow z prawej strony szyji(wowczas nie mialam w tym miejscu widocznego powiekszonego wezla).Objaw zniknal po ok.pol roku.Po ok.3 latach wyskakuje w tymze miejscu"pileczka"(guzek),ktora wpierw mi nakuwaja(biopsja cienkoiglowa) a pozniej tna i diagnozuja ZZ w trzecim stopniu zaawansowania.
2.2 lata przed wykryciem ZZ pojawiaja sie nocne poty..najpierw sa sporadyczne, pojawiaja sie na kilka dni i znikaja na pare tygodni/miesiecy..(Organizm sam zwalczal dziadostwo zw.komorkami nowotworowymi?:|)Pozniej pojawiaja sie czesciej,ponad pol roku przed wykryciem choroby "mokre nocki" staja sie norma..
Nie jestem oslabiony, mam dobra kondycje, nie mam goraczki itd.
Nie bylam oslabiona, mialam dobra kondycje, nie mialam goraczki,a mimo to "hodowalam?":| sobie ZZ,i "wyhodowalam?" "dobry okaz" = trojeczke
Niestety w moim przypadku wizyta u lekarza wiazala by sie z zawieszeniem i w dalszej konsekwencji z calkowitym zakonczeniem pracy,
W tych swoich pesymistycznych zalozeniach zapomniales chyba,ze Twoj pracodawca jest czlowiekiem (jest,prawda?)a nie robotem, i moze jednak zrozumialby koniecznosc wykonania badan?:|a co sie z tym wiaze udzielic Ci troche wolnego na ich wykonanie?
musze wiedziec jak dlugo moge zwlekac z leczeniem zanim choroba rozwinie sie zbyt powaznie.
Nikt Ci raczej nie powie/nie moze powiedziec "jak dlugo mozesz zwlekac z leczeniem",bo kazdy organizm/przypadek jest inny.Jedni"hoduja"sobie ZZ szybciej,inni dluzej..
gdyby chodzilo tylko o pieniadze to bym sie nie zastanawial ani chwili. Problem w tym, ze pracuje w tej chwili za granica i jedyny lekarz do ktorego moge sie zglosic to ten w miejscu pracy, a niestety nie jest to specjalista
MOZESZ/MASZ PRAWO ZGLOSIC SIE DO KAZDEGO LEKARZA nawet za granica.Jesli masz ubezpieczenie na pobyt za granica,koszty leczenia/badan zostana Ci zwrocone w kraju(nie wiem czy calkowicie czy czesciowo),jesli nie masz takiego ubezpieczenia to bulisz za badanie z wlasnej kieszeni(ale jak sam napisales,to nie stanowi problemu,prawda?)
zanim sobie wszystko przekresle.
Pewny jestes,ze badanie(ba,nawet wykrycie choroby)wszystko przekresli? Mozna leczyc chorobe i pracowac,nawet za granica...