Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Pora sie ujawnić :)

Autor: Edyta84 • 17.04.2012 10:47 • 108 odpowiedzi

Edyta84

19.04.2012 12:00

Odpowiedz

O 13:49, dnia 2012-04-19 Asowa napisał(-a):

O 13:41, dnia 2012-04-19 Edyta84 napisał(-a):

Dziś byłam na wizycie, w poniedziałek zdjęcie szwów :) od wtorku w końcu praca, chociaż pan dr chętny był dać dłużej zwolnienie :) Środa, czwartek wyniki badania histopatologicznego więc już będzie wiadomo co i jak. Pewnie to będzie czysta formalność, choć nadzieja umiera ostatnia jak to mówią. Rodzinka bardziej to wszystko przeżywa niż ja.

Ale co by się nie działo DAM RADĘ :D

U mnie też wszyscy na około przeżywali bardziej niż ja;)

Pewnie, że dasz radę, nie masz wyjścia...

Dobrze, że jest takie forum, gdzie można podzielić się swoimi troskami. Ale nie mam zamiaru się użalać nad sobą. Choć na pewno będzie nie jeden taki dzień gdzie będzie chciało się wyć.

Dziękuję :)

Janek

19.04.2012 17:01

Odpowiedz

Zaglądaj tutaj w chwilach trudnych i wtedy kiedy będzie ok. to jest taki konfensjonał,tu znajdziesz ludzi którzy cię nie oszukają nieraz dowiesz się prawdy, która nie raz będzie brutalna, nikt Cie głaskał tu nie będzie, ale uwierz to pomaga wiem to z własnego doświadczenia, 3-maj się będzie dobrze, pozdrawiam

Edyta84

19.04.2012 17:46

Odpowiedz

O 19:01, dnia 2012-04-19 Janek napisał(-a):

Zaglądaj tutaj w chwilach trudnych i wtedy kiedy będzie ok. to jest taki konfensjonał,tu znajdziesz ludzi którzy cię nie oszukają nieraz dowiesz się prawdy, która nie raz będzie brutalna, nikt Cie głaskał tu nie będzie, ale uwierz to pomaga wiem to z własnego doświadczenia, 3-maj się będzie dobrze, pozdrawiam

Wiem i dziękuje. Dlatego założyłam ten wątek, dobrze porozmawiać z ludźmi którzy wiedzą o co chodzi i są w podobnej sytuacji. Większość ludzi nie wie jak rozmawiać z osobą chorą (właśnie przekonałam się o tym na własnej skórze) a ja nie potrzebuje litości ani współczucia, przecież nie umieram :) (chyba...).

anetka_945

19.04.2012 17:52

Odpowiedz

tylko pamiętaj, ta stronka uzależnia :) muszę tu wejść codziennie zobaczyć co i jak pomimo tego że chorobę już pokonałam, mam nadzieję raz na zawsze!

Edyta84

20.04.2012 07:58

Odpowiedz

O 19:52, dnia 2012-04-19 anetka_945 napisał(-a):

tylko pamiętaj, ta stronka uzależnia :) muszę tu wejść codziennie zobaczyć co i jak pomimo tego że chorobę już pokonałam, mam nadzieję raz na zawsze!

Właśnie zauważyłam, że uzależnia :) Ale taki problem to nie problem :) Tego Ci życzę, żeby nie było powrotu!

Edyta84

23.04.2012 12:39

Odpowiedz
Witam :)
Teraz z innej beczki, czy może mi ktoś polecić dobrą maść na blizny po szyciu? Lekarz polecił mi CEPAN ale poczytałam na necie i w ogóle ta maść nie działa, a moje szycie póki co wygląda okropnie i wolała bym się jej pozbyć jak najszybciej.
W środę dzwonie po wyniki mojego węzła...aż strach się bać...

Krysia

23.04.2012 14:50

Odpowiedz

Edytko a mogłabyś przybliżyć opis USG, jak one wyglądały?? czy były podłużne albo kuliste, może zrośnięte ze sobą(pakiety)? dzięki z góry, trzymaj się będzie dobrze pozdrawiam.

annamarchewa

23.04.2012 15:30

Odpowiedz

O 14:39, dnia 2012-04-23 Edyta84 napisał(-a):

Teraz z innej beczki, czy może mi ktoś polecić dobrą maść na blizny po szyciu? Lekarz polecił mi CEPAN ale poczytałam na necie i w ogóle ta maść nie działa, a moje szycie póki co wygląda okropnie i wolała bym się jej pozbyć jak najszybciej.

na poprzednie blizny stosowałam contractubex,działał,na najświeższą sprzed 3 tygodni też zaczęłam stosować, z tym,że stosuje się ją na wygojone blizny;pozdrawiam

magda

23.04.2012 16:02

Odpowiedz

na blizny najlepsze są żele silikonowe. Cepan to tylko wyciągi cebulowe. Contratubex ma skład mieszany jest wyciąg z cebuli, allantoina i inne substancje zmiękczające. Jeśli możesz sobie pozwolić na żel silikonowy to one są najsilniejsze. Dermatix i veraderm. Skład ten sam tylko ceny rózne . Dermatix ok 180 zł a veraderm 90. Można je stosować juz 2 tygodnie po usunięciu szwów.

Edyta84

23.04.2012 18:44

Odpowiedz

O 16:50, dnia 2012-04-23 Krysia napisał(-a):

Edytko a mogłabyś przybliżyć opis USG, jak one wyglądały?? czy były podłużne albo kuliste, może zrośnięte ze sobą(pakiety)? dzięki z góry, trzymaj się będzie dobrze pozdrawiam.

W sumie to nic innego nie napisali na wyniku jak to co już napisałam, ale dokładny opis to:

"MAKRO"

Prawa okolica nadobojczykowa u podstawy szyi liczne węzły chłonne największy 26 mm.

"MIKRO"

Liczne komórki limfoidalne z komórkami typu Reed Sternberg oraz Hodghina. Zmiana o charakterze LGM. Konieczna weryfikacja histopatologiczna.

W środę dzwonie, to się dowiem :)

Musi być dobrze, dziękuje.

Edyta84

23.04.2012 18:50

Odpowiedz

O 17:30, dnia 2012-04-23 Annamarchewa napisał(-a):

O 14:39, dnia 2012-04-23 Edyta84 napisał(-a):

na poprzednie blizny stosowałam contractubex,działał,na najświeższą sprzed 3 tygodni też zaczęłam stosować, z tym,że stosuje się ją na wygojone blizny;pozdrawiam

No właśnie dużo ludzi pisało o tej maści...ale właśnie chyba też śmierdzi :) ale czego się nie robi dla urody :) Ja mogę stosować jakiekolwiek maści dopiero za tydzień bo dziś mi szwy zdjęli i jak na to patrze to mi słabo, mam nadz że zejdzie mi to wszystko, pewnie dlatego że opuchnięte jeszcze i dlatego to tak wygląda.

Edyta84

23.04.2012 18:54

Odpowiedz

O 18:02, dnia 2012-04-23 magda napisał(-a):

na blizny najlepsze są żele silikonowe. Cepan to tylko wyciągi cebulowe. Contratubex ma skład mieszany jest wyciąg z cebuli, allantoina i inne substancje zmiękczające. Jeśli możesz sobie pozwolić na żel silikonowy to one są najsilniejsze. Dermatix i veraderm. Skład ten sam tylko ceny rózne . Dermatix ok 180 zł a veraderm 90. Można je stosować juz 2 tygodnie po usunięciu szwów.

O żelach też coś słyszałam, ale właśnie ta cena...masakra. Też się nad tym zastanowię, może znajdzie się coś tańszego.

Dzięki wielkie za odpowiedź :)

Edyta84

27.04.2012 05:56

Odpowiedz
No i dupa... wyników jak nie było tak nie ma, obiecali środa, czwartek. Kazali zadzwonić dopiero za tydzień w piątek bo długi weekend, tragedia. Ja już chce wiedzieć na czym stoję...

Asowa

27.04.2012 06:51

Odpowiedz

O 07:56, dnia 2012-04-27 Edyta84 napisał(-a):

No i dupa... wyników jak nie było tak nie ma, obiecali środa, czwartek. Kazali zadzwonić dopiero za tydzień w piątek bo długi weekend, tragedia. Ja już chce wiedzieć na czym stoję...

Czasem czekanie na wyniki trzeba poczekać, to trudne ale nie da się tego przeskoczyć...

Monika89

29.04.2012 04:12

Odpowiedz

No to u Ciebie wszystko szybciej poszło, ja zauważyłam powiększone węzły 3 marca. Lekarz rodzinny -> badanie krwi i prześwietlenie klatki -> hematolog -> badanie krwi... Teraz jestem w szpitalu, na oddziale laryngologicznym, już po wycięciu węzła. Czuję się fatalnie.

Edyta84

29.04.2012 10:02

Odpowiedz

O 06:12, dnia 2012-04-29 Monika89 napisał(-a):

No to u Ciebie wszystko szybciej poszło, ja zauważyłam powiększone węzły 3 marca. Lekarz rodzinny -> badanie krwi i prześwietlenie klatki -> hematolog -> badanie krwi... Teraz jestem w szpitalu, na oddziale laryngologicznym, już po wycięciu węzła. Czuję się fatalnie.

Rozumiem, że teraz czekasz na wyniki histopatologiczne? Głowa do góry, będzie dobrze :) Na szczęście ja nie leżałam w szpitalu, w ten sam dzień wyszłam do domu. W sumie to dwa dni leżałam w łóżku bo nie umiałam się ruszać, tak mnie szwy ciągnęły.

Jak czytam wpisy na forum, to wszyscy piszą o prześwietleniach, badaniach itd. Ja od razu zostałam wysłana na biopsję, później wycinek węzła a teraz czekam na wynik. Może dopiero później zaczną się te wszystkie badania...

A właśnie, kazali dzwonić w piątek, a ja zadzwonię sobie jutro może już będzie coś wiadomo, ale w sumie wątpię :)

Tak więc, jesteśmy na tym samym etapie, miejmy nadzieje że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się. Pozdrawiam :)

Edyta84

04.05.2012 11:04

Odpowiedz
...czekania ciąg dalszy....

Asia86

04.05.2012 11:49

Odpowiedz

O 13:04, dnia 2012-05-04 Edyta84 napisał(-a):

...czekania ciąg dalszy....

_ja_

04.05.2012 14:05

Odpowiedz