Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Rzesy:)

Autor: Ania • 04.02.2008 19:08 • 46 odpowiedzi

Asica

12.02.2008 23:11

Odpowiedz

O 15:43, dnia 2008-02-12 grey napisał(-a):

Probuje wam uswiadomic jak blache i bzdurne pytania zadaje Ania

Dla Ciebie "blache i bzdurne", a dla Niej widocznie nie. Poza tym regulamin TEGO forum nie zabrania zadawac "blachych i bzdurnych" pytan, wiec Ty rowniez NIE MASZ PRAWA nikomu tego zabronic

slepy tlum, bezksztaltna masa,

piekne frazesy...

Przejrzejcie kobity na oczy.

"postaramy sie" ;)

Ania

13.02.2008 00:14

Odpowiedz
do Ewelki: dzieki bardzo za odpowiedz, w koncu ktos odpowiedzial na pytanie, pozdrawiam,

szkoda ze to forum takie ostre, bede uwazac zeby nie poruszac "niestotownych" tematow i nie zdenerwowac kogos niepotrzebnie bo dosc mamy nerwow w swoim pelnym niespodzianek zyciu

volcano

14.02.2008 22:09

Odpowiedz
Witaj,
Mi wypadly wlosy, brwi, rzesy... Z tego co pamietam, to zaczeły mi odrastac gdzies po dwoch miesiącach od skonczenia chemioterapii. Wlosy odrastaly mi dosc szybko, potem znow wypadly z tyłu przy radioterapii... teraz mam kręcone :)

kroooliczek89

11.04.2008 21:51

Odpowiedz
Widze ze tu całkiem ostro na tym wąteczku ;|
Przecież po to jest ta strona zeby pytać jeśli się ma jakieś wątpliwości... Dlatego nie rozumiem obużenia. Dla mnie tez włosy były bardzo ważne. Gdyby nie one pewnie nawet bym sie nie stresowala leczeniem ;/
A teraz na temat:
Chemie skończyłam w listopadzie... Naświetlania na początku stycznia... A rzęsy mi nadal nie odrastają :( Tzn nie wypadły mi wszystkie, ale zrobiły sie strasznie rzadkie i zostały tylko takie króciutkie :/

Ania

12.04.2008 18:14

Odpowiedz

w koncu mi rzesy odrosly, trwalo to 2 miesiace od ostatniej chemii, odrosly bardzo geste ale tez proste i sztywne, na glowie tez powoli rosna krecone, rosna gdzie 1cm na miesiac

Agatazz

12.04.2008 18:25

Odpowiedz

O 20:08, dnia 2008-02-04 Ania napisał(-a):

Witam, takie pytanie, jestem 5 tyg po zakonczonej chemii, juz praktycznie calkiem odrosly mi brwi, na glowie tylko taki meszek urosl.....a rzesy nic z tego...czy pamietacie jak to z rzesami u was bylo? jak dlugo i kiedy zaczely odrastac?no i co z ta glowa...czy mam ogolic ten rzadki meszek na glowie? czy on sie zagesci i urosna normalne wloski?

hej witam!!!...rzesy mnie tez wypadly..ale w niedlugim czasie odrosły.a włosy??..ja wogole nie ogolilam...zostala meszek i srodkiem Irokers hahahhaa..a teraz mam piekne krecone i czarne...geste..tak ze twoj wybor zorbisz co zechesz:)..i tak odrosna :P..pozdrawima papap

oliwcia

15.04.2008 11:42

Odpowiedz

O 20:08, dnia 2008-02-04 Ania napisał(-a):

Witam, takie pytanie, jestem 5 tyg po zakonczonej chemii, juz praktycznie calkiem odrosly mi brwi, na glowie tylko taki meszek urosl.....a rzesy nic z tego...czy pamietacie jak to z rzesami u was bylo? jak dlugo i kiedy zaczely odrastac?no i co z ta glowa...czy mam ogolic ten rzadki meszek na glowie? czy on sie zagesci i urosna normalne wloski?

Witam ciebie!!

Przykro mi, że niektórzy nie rozumieją jak ciężko jest żyć bez rzęs. Ja to rozumiem, moja przyjaciółka nie ma rzęs od dziecka i nigdy ich nie odzyska :( Czasami jej się śni że je ma.

Jeśli jednak chodzi o odrastanie rzęs po chemioterapii, to rzęsy są takimi włosami naszego organizmu, że mają najwolniejszy cykl wzrostu. Co oznacza że trzeba na nie poczekać od 3miesięcy do pół roku :)) Na pewno odrosną tylko jako ostatnie!! powodzenia.

Ps. Chłopacy więcej wyrozumiałości dla kobiecych sprawek, dla nas liczy się i życie i uroda. Zdrowi ludzie dostają depresji bo mają trądzik, a co dopiero biedna kobietka z ziarnicą po chemii bez rzęs :((