Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

o Zosi Stankiewicz - Burskiej

Autor: Anula • 28.03.2005 16:38 • 59 odpowiedzi

Anula

28.03.2005 16:38

Odpowiedz

Czy już wiecie, że Zosia z "Na dobre i na złe" choruje na ziarnicę?! Będę z uwagą śledzić jej tok leczenia, bo jak chorować to tylko w Leśnej Górze. Wyzdrowienie i miła obsługa zapewniona.

Anka

28.03.2005 17:29

Odpowiedz

Skąd wiesz, że to ziarnica? Nie oglądałam do końca, ale to chyba nie było stwierdzone. Pozdrawiam:)

koot

28.03.2005 18:25

Odpowiedz

2005-03-28 19:29... Anka napisał(a):

Skąd wiesz, że to ziarnica? Nie oglądałam do końca, ale to chyba nie było stwierdzone. Pozdrawiam:)

Moja mama czytuje gazete 'seriale' czy cos, i juz tydzien temu mi mowila ze bedzie na ziarnice wlasnie Zosia chorowac.

Ciekawe jak to pokaza ;) mogli by sie z nami konsultowac :P

Pozdrowienia ;)

Piotr

29.03.2005 00:35

Odpowiedz
Z dostępnych streszczeń wynika, że faktycznie ziarnica i że postać grana przez Foremniak będzie leczona przez "światowej sławy profesora".

Hela

29.03.2005 09:12

Odpowiedz

2005-03-29 02:35... Piotr napisał(a):

Z dostępnych streszczeń wynika, że faktycznie ziarnica i że postać grana przez Foremniak będzie leczona przez "światowej sławy profesora".

jak dla mnie "kanal", nie zamierzam sie tym pasjonowac:/ kolejny serial do ogladania mniej....w realu mi wystarczy...

nikomu_nieznajona

29.03.2005 10:23

Odpowiedz

Zgadzam się z Helą, średnia to atrakcja pasjonować sie chorobą w serialu.....

koot

29.03.2005 10:59

Odpowiedz

2005-03-29 12:23... nikomu_nieznajona napisał(a):

Zgadzam się z Helą, średnia to atrakcja pasjonować sie chorobą w serialu.....

Ja tego nie traktuje jako pasje... Ciekawi mnie poprostu jak pokaza te chorobe. Inna sprawa, ze ten serial oglada bardzo duzo ludzi, zatem bedzie to jakas 'lekcja o nowotworach' w tym naszym kraju...

Pozdrawiam.

Aisak

29.03.2005 13:26

Odpowiedz

A ja myslę że tak czy siak totalnie spłycą tą chorobę jak to w serialach. Wyjdzie na to, że Zosia jest wspaniała a my nie mamy się co użalać nad sobą, bo to uleczalne. W niczym nie pomoże to "zwykłym smiertelnikom" zrozumieć co przechodziliśmy czy przechodzimy. No i głupie jest też to że nawiedzeni widzowie będą rozczulać się nad fikcją tylko dlatego że chorować będzie cudowna Zosieńka;-), choć tylu ludzi wokół choruje naprawdę. Poza tym jak wyżej-nie lubię niczego co przypomina mi ziarnicę i mnie też raczej to zniechęci do oglądania. To tylko serial.

zosh

31.03.2005 14:15

Odpowiedz

Mam wrażenie, że prześladują mnie te wszystkie białaczki i chłoniaki. Nie jestem chora, ale gdzie się nie ruszyć to to gdzieś jest. Nie czytam streszczeń seriali. oglądałąm jednak ostatni odcinek i u Zosi pojawiła się małopłytkowośc ... pomyślałam jka wcisnął tu jeszcze jakąś białączkę czy Hogdkina to zwątpię. No i teraz czytam forum ... i co rzeczywiście ziarnica ?? Ciekawe tylko czy Ci wspaniali lekarze tak tylko po małopłytkowości to poznają ...?? byłoby to bardzo interesujące ... poczekamy zobaczymy... ale jeśli tak szybko to zdiagnozują to będę pełna podziwu dla szpitala w Leśnej Górze :) wiecej takich szpitali!! :):)

Aisak

10.04.2005 14:56

Odpowiedz

No i proszę..z ciekawości obejrzałam jeden odcinek. Grr...ochodzili się z nią podczas wszystkich badań jak z jajkiem, osobny pokoik w szpitalu, wszędzie ekstra znieczulenia i opieka, wyniki badań w ten sam dzień, a najpóźniej następnego dnia rano, subtelne rozmowy i rzetelna diagnoza, kompleksowy zestaw działań...no bajka!

baldi

10.04.2005 19:17

Odpowiedz

2005-03-28 20:25... KooT napisał(a):

Ciekawe jak to pokaza ;)

2005-03-29 12:59... KooT napisał(a):

Ja tego nie traktuje jako pasje... Ciekawi mnie poprostu jak pokaza te chorobe. Inna sprawa, ze ten serial oglada bardzo duzo ludzi, zatem bedzie to jakas 'lekcja o nowotworach' w tym naszym kraju...

koooocieeee i jakie odniosles wrazenie po obejrzeniu odcinku? warto bylo sie tym "zaciekawiac"?

Ali

10.04.2005 19:56

Odpowiedz
przeciez to jest serial... nie film dokumentalny.
oni na tym musza zarobic...

kto by chcial ogladac to co my mamy na codzien??? ani to ani przyjemne ani ciekawe.

mozna by zadzwonic do rezysera i zapytac czy przedstawiona historyjka w jakis sposob nie zaszkodzi naszej sprawie no a czasem mogla by pomoc. zreszta zadzwonie jutro i sie wypytam.

beata

11.04.2005 12:33

Odpowiedz

2005-04-10 21:56... Ali napisał(a):

mozna by zadzwonic do rezysera i zapytac czy przedstawiona historyjka w jakis sposob nie zaszkodzi naszej sprawie no a czasem mogla by pomoc. zreszta zadzwonie jutro i sie wypytam.

pisałam jakiś tydzień temu do nich @ w tej sprawie,ale niestety nie dostałam zadnej odpowiedzi..jak kamień w wodę

Zoisyte

17.04.2005 18:51

Odpowiedz
Ciekawe czy ten gościu szukając na Necie trafi tutaj :)
To by było powalające :)
Nie ma lepszego ZZsite :)

baldi

18.04.2005 07:17

Odpowiedz

2005-04-17 20:51... Zoisyte napisał(a):

wiesz, oni tam pewnie maja inny Internet ;) DOSC, ze w niedziele ogladalnosc strony wzrasta pieciokrotnie.. jezeli mieliby cos z tego serwisu pokazac, to po zakonczeniu odcinka serwer moze tego nie wytrzymac ;)

Aga

18.04.2005 08:08

Odpowiedz

2005-04-18 09:17... Baldi napisał(a):

2005-04-17 20:51... Zoisyte napisał(a):

wiesz, oni tam pewnie maja inny Internet ;) DOSC, ze w niedziele ogladalnosc strony wzrasta pieciokrotnie.. jezeli mieliby cos z tego serwisu pokazac, to po zakonczeniu odcinka serwer moze tego nie wytrzymac ;)

Kurka to by było ciekawe................dr Zybert do dr Burskiego "wiesz szperałem trochę w necie i cos znalazłem, stronkę wielka stopa, jest tam dużo ciekawych informacji....." :)) śledziłam ten odcinek wyjątkowo ale moi mili myślę, że dr Zosia wyjedzie na leczenie gdzieś pewnie do Stanów- reżyser ( ka ) nie będzie ryzykował leczenia w polskich realiach, słuzba zdrowia pewnie wytoczyłaby mu proces :) po fali sprzeciwów do NFZ, gdyby, np. dla dr Zosi zabrakło leków, bo szpital już nie ma kasy!

Piotr

18.04.2005 17:25

Odpowiedz

2005-04-18 09:17... Baldi napisał:

No właśnie, pomyślałem wczoraj że licznik sie skopcił - 2500 wejść? ;-)))

Z drugiej strony - na forach serialu o ziarnicy wypisuje się takie bzdety, że można się tylko cieszyć z tego zainteresowania (autentyczny dialog: "Co to ta ziarnica??? - To taki rak który leczy się jakimś soczkiem, tak słyszałam")

Zoisyte

20.04.2005 07:45

Odpowiedz

2005-04-18 19:25... Piotr napisał(a):

2005-04-18 09:17... Baldi napisał:

No właśnie, pomyślałem wczoraj że licznik sie skopcił - 2500 wejść? ;-)))

Z drugiej strony - na forach serialu o ziarnicy wypisuje się takie bzdety, że można się tylko cieszyć z tego zainteresowania (autentyczny dialog: "Co to ta ziarnica??? - To taki rak który leczy się jakimś soczkiem, tak słyszałam")

No to postanowiłem narobic trochę zamieszania :)

http://forum.serial.pl/viewtopic.php?t=2480

Mam nadzieję że się uda

koot

21.04.2005 13:44

Odpowiedz

2005-04-10 21:17... Baldi napisał(a):

koooocieeee i jakie odniosles wrazenie po obejrzeniu odcinku? warto bylo sie tym "zaciekawiac"?

Niestety od 4 tygodni nie ogladam TV :) I dobrze mi z tym.

Piotr

25.04.2005 15:58

Odpowiedz
Ostatniego odcinka nie dało się oglądać bez torebek lotniczych. Szukanie lekarza w Stanach i reakcje bliskich - na miejscu postaci granej przez Foremniak otworzyłbym do nich ogień z ciężkiej broni maszynowej ;-)
W każdym razie moja lwica miała ubaw.