Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: DORADZCIE PROSZE CO ROBIC BO JA NIE CHCE TYLKO CZEKAC
Komentujesz wpis użytkownika
Wtajemniczona
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 16:58, dnia 2007-03-23 Wtajemniczona napisał(-a): > > O 15:34, dnia 2007-03-23 Ryjek napisał(-a): > > ZOISTE o jakie ciezkie objawy chodzi bo moze ja czegos waznego nie napisalam > Płytki oddech i słaba kondycja to są jak dla mnie poważne objawy. Wideotorakoskopia to niby małoinwazyjna metoda, wiąże się jednak z dziurą w opłucnej, drenowaniem (w przypadku płynu), potem z szwami, zrostami i towarzyszącymi im bólami - to na pewno nie wpływa korzystnie na stan chorego, ale gdyby to był jedyna przyczyna, to samopoczucie powinno się z każdym dniem poprawiać. Z tego co wiem - badanie immunohostochemiczne musi długo trwać, to wynika z jedo specyfiki a nie z opieszałości służby zdrowia - najważniejsza jest diagnoza, jeżeli zostanie postawiona, wtedy będzie decyzja o leczeniu. Mój Mąż miał podobne objawy po wideotorakoskopii - każdemu oddechowi towarzyszył ból, miał problem ze zrobieniem kilku kroków, nie wspominając już o pokonaniu paru schodów, ilość płynu zbierającego się w jamie opłucnej z każdym dniem gwałtownie narastała (podczas samego zabiegu odciądnięto ok 6 litrów) - dopiero rozpoczęta terapia na chorobę zasadniczą spowodowała ustąpienie tych objawów.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź