Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: O tym jak nie miałem Ziarniacy, ale przyda mi sie Wasza pomoc.
Komentujesz wpis użytkownika
rysiek
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:23, dnia 2007-02-07 rysiek napisał(-a): > > O 20:13, dnia 2007-02-07 Schirru napisał(-a): > > > > > Mam takie pytanie bo tez wlasnie zaczynam bieganie po badaniach i lekarzach moze na sile czegos szukam a moze po prostu jestem przezorny... czy wezel na szyi w okolicy wlasnie tetnicy ( bo tam tez go wymacalem ) wyskakuje tak bardzo ze widac zgrubienie na skorze golym okiem? czy tez trzeba bardziej palcami nacisnac w tym miejscu zeby wyczuc bo ja tak wlasnie mam.. jest na to jakas regula? i jeszcze jedno czy wyczucie guza na szyi w okolicy tetnicy jest rownoznaczne z wezlem? czy moze byc to np. torbiel albo cos innego... dziekuje i nie krzyczcie :) > > > > Ja odpowiem, bo zauwazyłem ze reszte to juz meczy (zrozumiałe). W moim wypadku wezeł był ogromniasty, było go widać bez nieczego, zniekształcał szyję, ale nie musi być tak duży. Nie ejstem lekarzem, ale pewnie nie każdy guz na szyii to wezeł ;) > > W przezornosci i wymuszeniu odpowiednich badań na lekarzach nie ma nic złego, ale w szukaniu na siłe juz coś złego jest. Czyli rób badania, ale po to żeby WYKLUCZYĆ, a nie potwierdzić. Ja sie starałem tej wersji trzymać i jakoś dałem rade. > Dzieki.. ale zanim zrobil sie ogromniasty byl tez chyba malutki prawda? dobra nie bede upierdliwy bo zaraz wszyscy na mnie siada ale niestety nie ma innego miejsca by o tym gadac.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź