Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

choroba

Autor: MARTA • 12.01.2007 06:50 • 37 odpowiedzi

misia

15.01.2007 07:16

Odpowiedz
Przykro, że tak zjechałeś Martę. Dziękuję Wam, że stanęliście w jej obronie.
Tak, co się będę powtarzać, też nie lubię tegi textu że "będzie dobrze", też nie lubię myśleć o tym, że mogę umrzeć, ale nie uważam, że post Marty był głupi i bez sensu.

Zoisyte

15.01.2007 10:40

Odpowiedz

O 08:16, dnia 2007-01-15 misia napisał(-a):

Przykro, że tak zjechałeś Martę. Dziękuję Wam, że stanęliście w jej obronie.

Tak, co się będę powtarzać, też nie lubię tegi textu że "będzie dobrze", też nie lubię myśleć o tym, że mogę umrzeć, ale nie uważam, że post Marty był głupi i bez sensu.

Zjechałem, bo jej post nie daje nic ludziom z tego forum.

No poza tym że informuje o kolejnym przypadku śmiertelnym ZZ.

Tak Was to bawi??

Ja się śmierci nie boję i mam ją gdzieś.

Ale nie wszyscy tutaj tacy są.

A pierwsze co przeczytają na forum to : "moja koleżanka zmarła na ZZ". No po prostu budujące. Ale skoro Wam to nie przeszkadza to zabawię się w informator o osobach, które umarły na ZZ.

Wtedy wszyscy poczują się podbudowani.

baldi

15.01.2007 10:43

Odpowiedz

O 11:40, dnia 2007-01-15 Zoisyte napisał(-a):

..czy aby na pewno?

zabawię się w informator o osobach, które umarły na ZZ

znaczy sie co zrobisz?

GABI18

15.01.2007 10:44

Odpowiedz

O 07:50, dnia 2007-01-12 MARTA napisał(-a):

WLśnie czytam o tej chorobie.Czytan i własnym oczom nie wieżę jakie to smutne.Wczoraj zmarła moja koleżanka właśnie na tą chorobę.Jest mi bardzo ciężko,trzymam za wszystkich chorujących mocno kciuki.Zobaczycie będzie dobrze.

Strasznie mi przykro z powodu Twojej kolezanki:(. Rozumiem Twoja gorycz. Przykro tylko,że inni tak to komentuja no ale kazdy ma prawo wyglosic swoja opinie. Dziekuje za kciuki:)

renata

15.01.2007 13:45

Odpowiedz

O 11:40, dnia 2007-01-15 Zoisyte napisał(-a):

Zjechałem, bo jej post nie daje nic ludziom z tego forum.

No poza tym że informuje o kolejnym przypadku śmiertelnym ZZ.

Tak Was to bawi??

Zostaw dziewczynę w spokoju.

Na ZZ też się umiera i nie ma powodu żeby o tym nie mówić.

Uwierz mi że rura mięknie przy 2-gim rzucie , już się nie jest takim pewniakiem.Marzy się wtedy o suchej bułeczce popitej wodą i o zdrowym organiźmie.Strach ,strach i jeszcze raz strach.

Pozdr.

baldi

15.01.2007 13:52

Odpowiedz

O 11:44, dnia 2007-01-15 GABI18 napisał(-a):

Przykro tylko,że inni tak to komentuja no ale kazdy ma prawo wyglosic swoja opinie.

JACY INNI? nie uogolniaj, napisz wprost! mnie sie wydaje, ze ja nie komentowalem tego "tak" :/

Optymistka:((((((((

15.01.2007 16:12

Odpowiedz

O 07:50, dnia 2007-01-12 MARTA napisał(-a):

WLśnie czytam o tej chorobie.Czytan i własnym oczom nie wieżę jakie to smutne.Wczoraj zmarła moja koleżanka właśnie na tą chorobę.Jest mi bardzo ciężko,trzymam za wszystkich chorujących mocno kciuki.Zobaczycie będzie dobrze.

Strasznie mi przykro z powodu Twojej kolezanki:(. Rozumiem Twoja gorycz. Przykro tylko,że inni tak to komentuja no ale kazdy ma prawo wyglosic swoja opinie. Dziekuje za kciuki:)

GABI18

15.01.2007 17:19

Odpowiedz

O 14:52, dnia 2007-01-15 Baldi napisał(-a):

Przykro tylko,że inni tak to komentuja no ale kazdy ma prawo wyglosic swoja opinie.

JACY INNI? nie uogolniaj, napisz wprost! mnie sie wydaje, ze ja nie komentowalem tego "tak" :/

Poprostu zrobilo mi sie szkoda Marty kazdy jest tylko czlowiekiem zachowuje sie albo taktownie albo nie taktownie a ona napewno nie chciala nikogo urazic nysle nawet ze chciala jakiegos wsparcia. A CI INNI- to tak na przyszlosc rowniez o innych troche wyrozumialosci. a no i zeby nie bylo ze nie pozwalam sie wypowiedziec poprostu gdybym to ja byla na miejscu Marty byloby mi smutno.

Karinka18

15.01.2007 17:48

Odpowiedz
jak dla mnie to tu nie ma czym sie bulwersowac. dziewczyna stracila bliska osobe chciała o tym napisac zeby dostac troche wsparcia a tu co?????? same wrzuty troche nie fer.trzeba sie jednoczyc a nie rozdzielac. kazdy przezywa to w swój sposób. zastanówcie sie nad tym
............

GABI18

15.01.2007 17:51

Odpowiedz

O 14:52, dnia 2007-01-15 Baldi napisał(-a):

A tak poza tym to ciekawa jestem czy tak samo pisalbys gdyby zamiast Marty napisala to zona o swoim mezu czy matka o dziecku ze to on czy ono umarlo z powodu naszej choroby.

Karinka18

15.01.2007 17:53

Odpowiedz

nie ukrywam ze nie jestem chora na te chorobe ale mam najblizsza osobe która na nia choruje i przezywam to tak samo mocno i nie potrafie sie z tym pogodzic ale ja wiem ze wszystko bedzie wygrana ta najwazniejsza rozgrywka zyciowa i szybko sie skonczy to wszystko. znow bedzie jak dawniej. podziw dla wszystkich którzy sie nie załamuja. Gabi18 kocham Cie i jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze Ty tez to wiesz:)

GABI18

15.01.2007 18:29

Odpowiedz

O 18:53, dnia 2007-01-15 Karinka18 napisał(-a):

nie ukrywam ze nie jestem chora na te chorobe ale mam najblizsza osobe która na nia choruje i przezywam to tak samo mocno i nie potrafie sie z tym pogodzic ale ja wiem ze wszystko bedzie wygrana ta najwazniejsza rozgrywka zyciowa i szybko sie skonczy to wszystko. znow bedzie jak dawniej. podziw dla wszystkich którzy sie nie załamuja. Gabi18 kocham Cie i jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze Ty tez to wiesz:)

Dzieki to wlasnie dla takich ludzi sie nie poddam:)

elephant

15.01.2007 22:15

Odpowiedz
Poznałem tę stronę tylko i wyłącznie przez, w pewien szczególny sposób, bliską mi osóbkę, która zaglądała tu w czasie jak zaczynała odkrywać swą chorobę - właśnie ziarnicę, i robi to nadal mimo, że staram się ją przekonać że powinna się starać naprawdę ograniczyć do minimum swoje nie mile wspomnienia z tego okresu, a wiem ile samo słowo ZIARNICA potrafi wywołać emocji. I wiem jak ważne były optymistyczne INFORMACJE i posty. Bo ponieważ zaraz po lekarzu, który mówi co uważa za słuszne swojemu pacjentowi o tym co się z nim właściwie aktualnie dzieje, właśnie Internet jest moim zdaniem pierwszym źródłem różnych informacji na nurtujący nas temat. A dzięki takim stronom jak wasza można wiele się dowiedzieć i poznać ludzi którzy dowodzą ze można przezwyciężyć te chwile słabości to lepiej czytać posty z których płynie wsparcie i optymizm aby mieć dużo pozytywnego nastawienia bo on jest też bardzo ważne do stawienia czoła sytuacji, jednocześnie uważam, że nie maja być to informacje obłudne i przekoloryzowane. Więc przykre info tez musi się pojawić ale życzę każdemu z was POWODZENIA.

Optymistko Tobie w szczególności i cały czas trzymam za CIEBIE kciuki i bardzo bardzo życzę radości i szczęścia i zdróweczka Pa

Zoisyte

16.01.2007 07:04

Odpowiedz
Ja już nie wiem.
Albo Wy czegoś nie rozumiecie, albo nie chcecie zrozumieć.
Więc będzie obrazkowo.
Jesteśmy sobie w Bronxie, wchodzimy do knajpy gdzie siedzą sami czarnoskórzy. I rzucamy tekst "cześć czarnuchy".
Ile sekund życia nam zostało??

Koleżanka Marta umieściła SWÓJ PIERWSZY POST na tym forum i od razu z grubej rury. Nic nie pisze o leczeniu, jakie przechodziła bliska jej osoba, ani słowa o chorobie.
Ot po prostu zmarło się jej i tyle.
Ja rozumiem, to straszny cios. Ja też straciłem ważną dla mnie osobę.
Ale, ku*** nie rzucam tekstami typu: "Co się cieszysz?? I tak masz raka."
Trzeba wiedzieć o czym i do kogo się pisze. Nasz Obecnie Panujący Kaczor jest palantem, ale nikt nie powie mu tego wprost.
Więc jeśli naprawdę Was bawi temat śmierci, to może niech Baldi założy dział "Kondolencje" czy jakoś tak i niech posty z tego działu się nie wyświetlają na głównej. Kto będzie chciał to będzie sobie tam zaglądał.
Ale są tu osoby które takich postów nie chcą czytać.
Setki razy tu i na GG pisałem do ludzi "ZZ to nie wyrok, walcz". A potem przychodzi taka jedna mądra i wyżala się.
Ja doła nie złapię, bo to nie w moim stylu :)
Ale trzeba myśleć o innych a nie tylko o sobie.

Ewa

16.01.2007 08:35

Odpowiedz

O 08:04, dnia 2007-01-16 Zoisyte napisał(-a):

Koleżanka Marta umieściła SWÓJ PIERWSZY POST na tym forum i od razu z grubej rury. Nic nie pisze o leczeniu, jakie przechodziła bliska jej osoba, ani słowa o chorobie.

Ot po prostu zmarło się jej i tyle.

Ja rozumiem, to straszny cios. Ja też straciłem ważną dla mnie osobę.

Zgadam sie z Tobą, jeśli był to jej PIERWSZY POST na tym forum, to masz rację.

Ale przeprosiła, my wybaczymy i tez przeprosimy za ostre słowa, wszyscy wyciągniemy z tego wnioski i będziemy dalej "postować".

Robi

16.01.2007 16:41

Odpowiedz

Witam tez jestem ziarniakiem i zgadzam sie ze takie posty nie wplywaja pozytywnie na psych dopiero rozpoczalem leczenie i pomimo tego ze jestem urodzonym optymista sadze ze posty zamieszczane na forum powinny byc przemyslane pozdrawiam wszystkich i zycze tradycynie zdrowka !!

Asica

16.01.2007 17:48

Odpowiedz

Nasz Obecnie Panujący Kaczor jest palantem, ale nikt nie powie mu tego wprost.

zapomniales DODAC,ze dla Ciebie jest,dla innych uzytkownikow tego forum MOZE nie jest..wiec uwazaj co piszesz.."przeciez" sam wczesniej napisales dla Marty "Zastanow sie zanim cos napiszesz"...mam rozumiec,ze Ciebie wymog myslenia/zastanawiania sie nad napisaniem czegos nie dotyczy,TAK??

Więc jeśli naprawdę Was bawi temat śmierci, to może niech Baldi założy dział "Kondolencje" czy jakoś tak i niech posty z tego działu się nie wyświetlają na głównej. Kto będzie chciał to będzie sobie tam zaglądał.

Skoro juz takie porzadki na forum zaczales robic, to MOZE powiedz gdzie zaplanowales umiescic "pamietnik Helki"??? "przeciez" tam TEZ jest mowa o smierci..

DOKLADNIE,trzeba myslec takze o innych,czyli o tych zmarlych rowniez,PRAWDA??

GABI18

16.01.2007 22:45

Odpowiedz

O 18:48, dnia 2007-01-16 Asica napisał(-a):

Nasz Obecnie Panujący Kaczor jest palantem, ale nikt nie powie mu tego wprost.

zapomniales DODAC,ze dla Ciebie jest,dla innych uzytkownikow tego forum MOZE nie jest..wiec uwazaj co piszesz.."przeciez" sam wczesniej napisales dla Marty "Zastanow sie zanim cos napiszesz"...mam rozumiec,ze Ciebie wymog myslenia/zastanawiania sie nad napisaniem czegos nie dotyczy,TAK??

Skoro juz takie porzadki na forum zaczales robic, to MOZE powiedz gdzie zaplanowales umiescic "pamietnik Helki"??? "przeciez" tam TEZ jest mowa o smierci..

DOKLADNIE,trzeba myslec takze o innych,czyli o tych zmarlych rowniez,PRAWDA??

O dokloadnie tak. Mialam sie tu juz nie zjawiac ale jednak jestem Asica zgadzam sie w 100%