sylwiatal
06.10.2006 13:00
dotyczy http://tinyurl.com/pkeu6 .
bylem na kontroli w szpitalu. lekarz zrobil przeswietlenie pluc, porownal z 2 zdjeciami zrobionymi 2 miesiace i 3 miesiace temu i stwierdzil, ze wneki w plucach sie troche zmniejszyly. i dalej twierdzi, ze to sarkoidoza.
w ostatnim watku doradzaliscie mi, zeby zapytac o medianoskopie doktora jak juz bede u niego. pytalem i stwierdzil, ze na razie nie potrzeba. wyznaczyl mi termin nastepnej kontroli 'w szpitalu chorob pluc i gruzlicy' za 3 miesiace.
mam nadzieje, ze lekarz wie co robi.
pytalem jednej z osob z www.sowieoczy.pl jakie ewenetualnie badania we wlasnym zakresie powinienem sobie zrobic. zrobilem LDH i wyszlo w normie. mialem robic jeszcze beta2-mikroglobuliny, ale u nas jakos nie moge znalesc labolatorium ktore to robi.
ogolnie nie czuje sie zbyt ok. wrocilem do pracy i czekam na kontrole za 3 miesiace. rodzice mowia, ze prawdopodobnie za bardzo sie przejmuje i ze to oslabienie i bole to nerwy. brakuje mi sil juz nawet o tym myslec. na razie pracuje. poradzcie co ewentualnie moge jeszczcze zrobic. jakie badania? za jakis czas znowu zrobie sobie mofrologie. ostatnio byla ok.