Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

objawy zz ale wyniki badań krwi dobre?

Autor: renii • 26.08.2006 21:19 • 21 odpowiedzi

baldi

27.04.2007 05:59

Odpowiedz

O 23:09, dnia 2007-04-26 Asia napisał(-a):

USG szyi: Pojedyncze hipoechogenne węzły chłonne wzdłuż głównych naczyń szyi i przebiegu mięśni (czy jakoś tak) śr. do 1,2 cm..

Czy wyrażenie hipochogeniczne w opisie powinno mnie niepokoić, szczerze to nie wiem, czy oznacza to w tym kontekście powiększone czy obecność jakiś zmian??

czy Ciebie niepokoic to nie wiem, ale lekarz MOIM ZDANIEM powinien baczniej sie im przyjrzec. co prawda wezelki nie sa jeszcze duze, wiec na wyciecie w calosci zapewne by sie nie zapowiadalo, raczej na BAC, a to dosc zawodna metoda..

ja mysle tak - obserwuj sie i naciskaj na kolejne badania, niech zwracaja uwage na Twoje wezelki, bo jesli sa hipoechogeniczne to wydaje sie, ze moze cos w nich jest..

Asia

27.04.2007 08:38

Odpowiedz

Dziękuję Baldi za szybką odpowiedź, hematlog patrzył na mnie "jakbym zwariowała" albo z pytaniem w oczach "czego ja chce??", jak powiedziałam, że czasami pojawiają się żółte "siniaki", to obejrzał pachwiny, poza tym wyczuł lekko powiększonego węzła pod pachą po tej samej stronie, mam do niego wrócić jakby coś się powiękyszło. Dzisiaj odbieram wyniki badań krwi i rtg klatki. Ja naciskam, bo może faktycznie to nic nie jest, ale nie opuszcza mnie jakieś takie dziwne przecucie ;).