Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Jak to jest ??? czyli skroty myślowe doktorka ...
Komentujesz wpis użytkownika
Zdzisia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:01, dnia 2005-08-13 Zdzisia napisał(-a): > > O 10:08, dnia 2005-08-11 Moni napisał(-a): > > A ja czegoś nie rozumiem. Moje kochanie miało wczoraj 3 wlew. Do tej pory lekarz mówił że cykli będzie 4 - 6 (czyli od 8 do 12 wlewów). Morfologia robiona jest za każdym razem (podawane są zastrzyki krwiotwórcze ku pomocy). Badanie węzłów też. I za każdym razem po badaniu węzłów doktorek mówił, że "czysto". No jak czysto to czysto. Czyli jest OK. Wczoraj za to wypalił że cykli będzie jednak 6, bo choroba miała tendencję rozwojową (jak i kiedy się pytam ?? jak za każdym razem mówił "czysto"). Moje kochanie chyba ciut zdębiało bo się nie dopytało a mnie zmroziło na amen. Ja wiem, że lekarze mają mało czasu i czasmi mówią skrótami. Mogę mieć ciut pretensji do Aniołka, że sie dokładnie nie dopytał (ale on zapewne był bardziej przerażony niż ja i jakoś tak wyszło). Mam najbliższe dwa tygodnie z duszą na ramieniu. Zresztą czy lekarz na podstawie morfologii moze sprawdzić czy chemia odpowiednio na "zazdrośnice" działa ??? czy powinien zlecić jakieś dodatkowe badania w międzyczasie ??? Czy moze choroba zaczęła atakować między usunięciem węzłów chłonnych a chemią (minął jeden miesiąć więc miała czas)- a jezeli tak było to czemu nic nie powiedzaił .... Z tego co zrozumiałam teraz tez nic nie mówił że się powiększyły. Więc nie wiem już nic. > > Napewno następnym razem do doktorka udam się z nim i całym tym gradem pytan on zostanie zasypany, ale to dopiero za dwa tygodnie, które jakoś muszę przeżyć. I dokładnie się przygotować o co mam go zapytać.... > Często wiedziałam co chcę powiedzieć dopiero w domu.Zaczęłam wię zapisywać pytania iwatpliwości i "recytowałam" podczas wizyty.Zawsze wtedy otrzymywałam odpowiedzi.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź