Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Moja przyjaciolka pokonala ziarnice!!

Autor: Izabelinka • 09.06.2006 21:47 • 29 odpowiedzi

Izabelinka

09.06.2006 21:47

Odpowiedz
GG:2152786
Hej,wpisuje sie chociaz sama nie byłam, nie jestem i mam nadzieje ze nie bede chora.Chorowała natomiast moja przyjaciółka,która pokonała Ziarnice!Po pierwszym wyleczeniu ziarnica nie dała za wygraną i dwa lata później ujawniła sie ponownie.Teraz Magda(bo tak sie nazywa moja przyjaciółka)jest po leczeniu i autoprzeszczepie...i wraca do normalnego życia,będąc przykładem,że rak nie jest wyrokiem-jestem z niej naprawde DUMNA-to silny człowiek!!.Jeżeli ktoś mialby ochote pogadac służe pomocą!Wiem jedno-osoby chore nie mogą byc same i isc sam przez tą chorobe...mimo ze czesto udaja ze wlasnie tego chca,w glebi serca pragna aby ktos wspomagal ich duchowo w tych ciezkich chwilach.
p.s. Wierze ze wam wszytskim tez sie uda!!

Asica

10.06.2006 12:19

Odpowiedz

O 23:47, dnia 2006-06-09 Izabelinka napisał(-a):

Chorowała natomiast moja przyjaciółka,która pokonała Ziarnice! wraca do normalnego życia,będąc przykładem,że

rak

nie jest wyrokiem

To w koncu ta przyjaciółka miala Ziarnice=NOWOTWOR czy raka?:|

Izabelinka

10.06.2006 12:23

Odpowiedz
A jaka to strona?O ziarnicy tak?wiec masz odp

Asica

10.06.2006 12:44

Odpowiedz

O 14:23, dnia 2006-06-10 Izabelinka napisał(-a):

A jaka to strona?O ziarnicy tak?wiec masz odp

No wlasnie NADAL nie za bardzo mam :| bo w swej wczesniejszej wypowiedzi pisalas i o ZIARNICY i o RAKU..

O 23:47, dnia 2006-06-09 Izabelinka napisał(-a):

Chorowała natomiast moja przyjaciółka,która pokonała Ziarnice!(....) wraca do normalnego życia,będąc przykładem,że

rak

nie jest wyrokiem

ZIARNICA TO NOWOTWOR ZLOSLIWY ALE NIE RAK!!!!

ZASTANOW sie wiec co piszesz,bo co dla poniektorych takie niby malutkie przejezyczenie,znaczy BARDZO wiele...

Izabelinka

10.06.2006 12:47

Odpowiedz
Dobra to zmieniam zdanie :
nowotwor nie musi byc wyrokiem!!

aniarg

21.06.2006 13:19

Odpowiedz

proszę asica nie przesadzaj ok, przecież wszyscy wiedzą o co chodzi tak???? zamiast pogratulować przyjaciółce tej dziewczyny to walczysz z wiatrakami. Wątek nie był o "rak czy nowotwór" please

Asica

22.06.2006 07:27

Odpowiedz

O 15:19, dnia 2006-06-21 aniarg napisał(-a):

zamiast pogratulować przyjaciółce tej dziewczyny

Za szybko chyba forum "oblatywalas",co? Zajrzyj tu:

http://miniurl.pl/12783

i wtedy zarzucaj mi czy pogratulowalam, czy nie..

to walczysz z wiatrakami.

Taaaaaaa,"To ja, Don Kichot sie nazywam..."

Madziula

22.06.2006 21:28

Odpowiedz

O 14:47, dnia 2006-06-10 Izabelinka napisał(-a):

Dobra to zmieniam zdanie :

nowotwor nie musi byc wyrokiem!!

pisze bo chcialam podziękowac mojej przyjaciółce za wszystko co dla mnie zrobila i za to ze wogóle jest!!!

baldi

22.06.2006 22:24

Odpowiedz

O 23:28, dnia 2006-06-22 Madziula napisał(-a):

ta dyskusja czy to rak czy nowotwór zlosliwy nie byla potrzebna ,bo to tylko slowa

dla niektorych to "TYLKO" slowa, dla niektorych jest to

brednia intelektualna

. niektorzy moga takze wypowiedzi traktowac OSOBISCIE.

powinnismy starac sie pisac rzeczowo i precyzyjnie: faktem jest, ze ziarnica zlosliwa jest nowotworem.

Asica

22.06.2006 22:40

Odpowiedz

myśle ze ta dyskusja czy to rak czy nowotwór zlosliwy nie byla potrzebna ,bo to tylko slowa dla mnie nie mialo to znaczenia,kiedy byłam chora!!!

Ale wyobraz sobie,ze nie jestes jedynym uzytkownikiem tego forum. Dla Ciebie slowa "rak" czy "nowotwor" nie mialy znaczenia,ale dla innych mialy/maja.Dla mnie na przykład mialo to najwieksze znaczenie W TRAKCIE LECZENIA. Moze nie zauwazylas,ale ludzie patrza na Ciebie inaczej,gdy mysla/poinformowani sa,ze masz raka = patrza wtedy na Ciebie z litoscia.. a patrza inaczej,gdy mysla/poinformowani sa,ze masz nowotwor..

i tak to nic nie zmieni.

MYLISZ SIE.Zmieni,i to bardzo wiele zmieni..zmieni zacofana mentalnosc (niedouczenie?) polskiego spoleczenstwa..Zdaje sobie sprawe,ze hasla typu "Pokonalam raka"/"Wygralam z rakiem" sa bardziej "przebojowe" niz "pokonalam Ziarnice Zlosliwa"..na tym opiera sie caly m-ting "przebojowych" tytulow w tandetnych gazetach.

Madziula

23.06.2006 17:43

Odpowiedz

O 00:40, dnia 2006-06-23 Asica napisał(-a):

myśle ze ta dyskusja czy to rak czy nowotwór zlosliwy nie byla potrzebna ,bo to tylko slowa dla mnie nie mialo to znaczenia,kiedy byłam chora!!!

Ale wyobraz sobie,ze nie jestes jedynym uzytkownikiem tego forum. Dla Ciebie slowa "rak" czy "nowotwor" nie mialy znaczenia,ale dla innych mialy/maja.Dla mnie na przykład mialo to najwieksze znaczenie W TRAKCIE LECZENIA. Moze nie zauwazylas,ale ludzie patrza na Ciebie inaczej,gdy mysla/poinformowani sa,ze masz raka = patrza wtedy na Ciebie z litoscia.. a patrza inaczej,gdy mysla/poinformowani sa,ze masz nowotwor..

ja myśle ze dla ludzi jest tylko jedno znaczenie "rak" nie mają pojecia ze to jest bardzo ogólne okreslenie i dla niektórych moze znaczyc wiele i na pewno nie bedą patrzeć inacvzej gdy powiem że miałam nowotwór :(

i tak to nic nie zmieni.

MYLISZ SIE.Zmieni,i to bardzo wiele zmieni..zmieni zacofana mentalnosc (niedouczenie?) polskiego spoleczenstwa..Zdaje sobie sprawe,ze hasla typu "Pokonalam raka"/"Wygralam z rakiem" sa bardziej "przebojowe" niz "pokonalam Ziarnice Zlosliwa"..na tym opiera sie caly m-ting "przebojowych" tytulow w tandetnych gazetach.

ewelina

24.06.2006 18:57

Odpowiedz

niech nie cieszy sie za wczesnie, bo po przeszczepie nie zawsze jest dobrze. ja po przeszczepie bylam w remisji pol roku i znowu nawrot wiec niech lepiej ma oczy szeroko otwarte

Madziula

25.06.2006 08:52

Odpowiedz

O 20:57, dnia 2006-06-24 ewelina napisał(-a):

niech nie cieszy sie za wczesnie, bo po przeszczepie nie zawsze jest dobrze. ja po przeszczepie bylam w remisji pol roku i znowu nawrot wiec niech lepiej ma oczy szeroko otwarte

tekst

fajne pocieszenie,mam sie narazie czym cieszyc więc sie ciesze!!

fantomasz

25.06.2006 13:57

Odpowiedz

tjaa a mogla bys sie podzielic o ile to mozliwe jak Ciebie teraz lecza?

Moze jakies namiary?

Izabelinka

27.06.2006 13:34

Odpowiedz

niech nie cieszy sie za wczesnie

*cieszy sie bo ma sie z czego cieszyc,nie bedzie siedziec jak na szpilkach ze moze to wrocic

bo po przeszczepie nie zawsze jest dobrze.

*nie zawsze ale czasami jest i ona bedzie (jest) ta osoba u ktorej bedzie dobrze!!

*wydawało mi sie ze piszac tutaj macie podnosic na duchu i pisac ze bedzie dobrze!!

ja po przeszczepie bylam w remisji pol roku i znowu nawrot

*ty to ty a ona to ona

wiec niech lepiej ma oczy szeroko otwarte

*a ty zacznij na swiat patrzac inaczej,moze troche przez rozowe okulary i zacznij cieszyc sie z zycia!!

ewelina

29.06.2006 18:32

Odpowiedz

ciebie choroba nie dotknela tylko twoja przyjaciolke wiec to jest roznica, wiec nie pisz mi jak mam sie zachowywac i co robic bo ja wiem najlepiej. I nie wymądrzaj sie tu za duzo!

Madziula

29.06.2006 19:25

Odpowiedz

O 20:32, dnia 2006-06-29 ewelina napisał(-a):

ciebie choroba nie dotknela tylko twoja przyjaciolke wiec to jest roznica, wiec nie pisz mi jak mam sie zachowywac i co robic bo ja wiem najlepiej. I nie wymądrzaj sie tu za duzo!

tekst

ojej po co te nerwy!!nikt nikomu nie chce tu krzywdy zrobić,wiadomo ten kto nie przeszedl przez to co my po cześci nie wie nic jak to jest!! i nikt się tu nie wymądrza i tak zrobisz jak zechcesz!!

Izabelinka

29.06.2006 20:38

Odpowiedz

ciebie choroba nie dotknela

*i bardzo sie z Tego ciesze bo wiem jakie meczarnie przechodza osoby chore na ZZ

wiec nie pisz mi jak mam sie zachowywac i co robic bo ja wiem najlepiej.

*a ty wez troche zwolnij...

I nie wymądrzaj sie tu za duzo!

*a ty wez troche wrzuc na luz.to ze ty zachorowalas ponownie po przeszczepie nie znaczy ze kazdy tak bedzie mial!!

renata

30.06.2006 06:58

Odpowiedz

O 22:38, dnia 2006-06-29 Izabelinka napisał(-a):

*i bardzo sie z Tego ciesze bo wiem jakie meczarnie przechodza osoby chore na ZZ

*a ty wez troche wrzuc na luz.to ze ty zachorowalas ponownie po przeszczepie nie znaczy ze kazdy tak bedzie mial!!

Kobiety !

spokój i nie pouczajcie się wzajemnie bo to nie ma sensu

Izabelinka

30.06.2006 11:08

Odpowiedz

O 08:58, dnia 2006-06-30 renata napisał(-a):

O 22:38, dnia 2006-06-29 Izabelinka napisał(-a):

Kobiety !

spokój i nie pouczajcie się wzajemnie bo to nie ma sensu

Masz racje spokoj-to nie jest strona www.klocimy sie.pl