Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

sposoby żywienia podczas chemioterapii

Autor: monika • 23.05.2006 09:29 • 44 odpowiedzi

E.la

01.03.2009 07:36

Odpowiedz

O 08:59, dnia 2006-06-22 121277 napisał(-a):

O 19:12, dnia 2006-06-21 Beta62 napisał(-a):

O 16:57, dnia 2006-06-21 121277 napisał(-a):

A wynalazek zwany "zalewajka" ktoś zna? Też należy do Kwaśnych zup:)

No jasne, że zna :) To taka trochę inna wersja żurku

luq79

01.03.2009 18:52

Odpowiedz

trochę się w tym pogubiłem, a szczególnie z nie piciem soku z marchewki, nawet z własnej sokowirówki, na czym lekarze który nie polecają opierają twierdzenia że nie można ich pić, ja robię sobie soki w sokowirówce, to jedyne picie poza wodą (na którą nie mogę patrzeć),soki sklepowe i napoje gazowane nie istnieją ,i gdzie jest lista 17 czynników ryzyka przy ziarnicy, bo nie mogę jej znaleźć? i kto ją stworzył , z tego co słyszałem, to jedynie obciążenie genetyczne podwyższa ryzyko a inne co dopiero 17 , skoro choroba ma nie określoną przyczynę.

dorotanyc

05.03.2009 22:21

Odpowiedz

O 19:52, dnia 2009-03-01 luq79 napisał(-a):

trochę się w tym pogubiłem, a szczególnie z nie piciem soku z marchewki, nawet z własnej sokowirówki, na czym lekarze który nie polecają opierają twierdzenia że nie można ich pić, ja robię sobie soki w sokowirówce, to jedyne picie poza wodą (na którą nie mogę patrzeć),soki sklepowe i napoje gazowane nie istnieją ,i gdzie jest lista 17 czynników ryzyka przy ziarnicy, bo nie mogę jej znaleźć? i kto ją stworzył , z tego co słyszałem, to jedynie obciążenie genetyczne podwyższa ryzyko a inne co dopiero 17 , skoro choroba ma nie określoną przyczynę

wszyscy w kolko o tym soku z marchewki, zdaje sie ze firma kubus maczala w tym palce.... a moze by tak do soku z marchewki, ktory dla mie jest za slodki dodac sok z selera, sok z kapusty (najlepiej kapusty wloskiej)- czy inne zielska - to sie nazywa zdrowy soczek... oczywiscie bez sokowirowki ani rusz!

Mika

10.01.2011 09:14

Odpowiedz

Czy można stosować jakieś preparaty, witaminy na wzmocnienie organizmu?

OCZYWISCIE, ZE MOZNA. jednak

moim zdaniem

nie zaszkodzi kazdy preparat z osobna skonsultowac ze swoim lekarzem.

Moja mama też ma raka i jej lekarz absolutnie zabronił witamin w tabletkach czy innej medycznej formie, bo jak stwierdził rak się żywi witaminami...

kodi

18.01.2011 14:44

Odpowiedz

Taaa, a mi powiedzieli, że można brać. W najgorszym wypadku będzie to przepis na dość drogi mocz. Lekarz mi powiedział, żeby tylko (jak ze wszystkim) z umiarem i w miare możliwości wcinać naturalne witaminy. A apropos diety - u mnie na oddziale praktycznie wszyscy piją Lucozade, ja wolę 7up-a. W ciągu chemii przytyłem prawie 40 kilo (fakt, że mam prawie 2m, ale kurcze...) i komentarz onkologa, że w sumie to dużo, ale odchudzać się będę po zakończenia leczenia.