Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: diagnostyka zz - prośba o podzielenie się Waszym doświadczeniem
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:16, dnia 2006-08-08 Magda napisał(-a): > > no dlaczego? :/ > no napisałeś dlaczego, mądry chłopczyk > > a przez Internet ciezko wykumac co piszacy mam na mysli.. po poscie "ja to chyba hiva nawet mialem, bo tak sobie wymyslilem" to juz mnie zadna choroba nie zdziwi ^^ [oczywiscie pisze tutaj moje prywatne zdanie] > po tym wątku o którym piszesz śmiałam się ze trzy dni, a podczas czytania Twojej ostatniej odpowiedzi w nim popłakałam się ze śmiechu :) > > nie ma jednoznacznej odpowiedzi. > > KAZDY OSRODEK leczy wedle swoich doswiadczen. > > najlepiej gdyby ktos sie odezwal z podobna do Twojej charakterystyka. no bo moznaby debatowac, ze albo bedziesz miec samo radio albo leczenie skojarzone (2-3 kursy chemii + radio) > ja tak ogólnie pytam, dzięki za ogólną odpowiedź, przecież wiem, że każdy przypadek jest inny i każdy ośrodek ma swoje standardy. dzieki za odpowiedż. po prostu czytałam, że radio w tych przypadkach "mniejszych",a widze, że tutaj wiele osób miało chemię i/lub radio. Tak się chciałam zorientować. poczekamy zobaczymy. > > teoretycznie leczenie powinno zamknac sie w okresie 6 miesiecy. czy tak bedzie? ciezko powiedziec. malo komu sie to udalo.. z wielu przyczyn. > no tak...żeby tylko to leczenie już było...dalej będę się starać ze wszelkich sił, by mi się udało jak najszybciej - jak każdy, a co wyjdzie czas pokaże. > > USG wezlow. wychodza hipoechogeniczne? jesli tak to lecimy dalej: biopsja chirurgiczna (bron Was [jakiekolwiek bostwo] od biopsji cienkoiglowej], jesli hispat pozytywny pod katem zz/chloniaka (a co, uogolnie sobie, pozabieram czytelnikow od konkurencji ) to wtedy trepano i CT. z tymi wynikami wiadomo juz wlasciwie wszystko. niektorzy zrobia jeszcze scynto. potem, jak sie leczenie nie powiedzie to dalej: spirometria, echo serca i inne testy wydolnosciowe. i chemia kolejna, a potem byc moze przeszczepik. standard ;-) > nie rozpędzaj się aż tak :) A cienkoigłowej nie, będę miała normalną. Zbierasz czytelników Baldi, nawet takich co hiva już pokonali i to siłą woli :) > > > Pozdrawiam > > ja rowniez :-) > raz jeszcze :) > > > > a Ty sie sama boisz zaGGadac? > zaGGaduję do Niektórych. też chcesz?? > Magda
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź