Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: diagnostyka zz - prośba o podzielenie się Waszym doświadczeniem
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:57, dnia 2006-07-21 Magda napisał(-a): > Witam > Tylko proszę mnie nie traktować jako hipochonryczkę :) Mam 24 lata i od wczoraj jestem przyjęta na oddział wewnętrzny, mam przepustkę do poniedziałku rana, kiedy to mają mi pobierać węzła chłonnego i kawałek mięsnia...mówią też o szpiku... > Wszystko zaczęlo sie 2 lipca, kiedy to przeglądając ostatnie notatki przed obroną pracy mgr dotknęłam swojego obojczyka i poczułam gule pod nim, a nad nim ze 3 węzły (nawet nie wiedziałam, że to węzły). Pojechałam na pogotowie, bo nie wiedziałam co to. Tam skierowali mnie na izbę przyjęć: po 5 godzinach wyszłam z rtg płuc (nie znam opisu, ale mówili, że ok), usg jamy brzusznej (wątroba niby powiększona) i zaleceniem pójścia do lekarza rodzinnego po badania krwi. Lekarka wielce zła, że ma mi wypisac skierowanie na badania jednak je dała i wyszła niedokrwistość (mam ją, bo jestem wegetarianką, a ponadto w czerwcu oddawałam krew - jestem honorowym krwiodawca od 200 roku, stąd mam badania HIV, żółtaczki, kiły - wszystkie ujemne). Dała żelazo i maść na węzły, bo powiedziała, że to po obojczykiem to na 100% jakiś zawiany mięsień... > Nic nie przeszło, więc mama zagnała mnie do prywatnego internisty (hematologa) i tam się zaczęło...na oddział mnie nie położono odrazu, bo podobno kolejki do badań gigantyczne, więc musiałam zrobić to za pieniązki. USG wykazało, że to pod obojczykiem to pakiet węzłów 5 cm na 2,6 cm (w nim kilka węzłow), a nadobojczykowo są węzły nawet 2 cm. Zrobiłam też przeciwciała przeciwjądrowe (ujemne), mononukleozę (ujuemna), odczyn (??) Walerego - Rosa (???nie pamiętam nazwy...) też ujemny. OB 16, Kwas moczowy 365 (norma 143-339), CRP hs 0,88 (norma do 0,50). Próby wątrobowe idealne. Leukocytoza lekka. > Dziś pobrano mi krew na oddziale na wiele badań - w tym odzwierzęce. W poniedziałek pobranie węzła. Mam od maja ból w małym palcu u stopy, ale go olewałam, taki ot ból się wplątał oraz w nocy bardzo się ostatnio pocę, ale także to olewałam, bo jest ciepło i już. Męczę się szybko i mam do kitu energię od paru już lat (brałam kiedyś encorton dość długo na ucho wewnętrzne i po tym jakoś mi się porozwalał organizm - w sensie mało energii i wogóle ciągle coś...). Nie wiem czego się spodziewać. Czy mnie po biopsji poniedziełkowej wypiszą?? > Czy możecie mi napisać jak Wy to widzicie?? Mam cechy charakterystyczne ZZ czy może jakiejś odzwierzęcej choroby??? Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale się zdenerwowałam i chciałabym coś wiedzieć, ehh...No nic, pewnie musze uzbroić się w cierpliwość i jak Wy Wszyscy dać węzła do badań... > Babcia miała czerniaka, w rodzinie dziadka kilku braci miało nowotwór. Hmm... > Trzymam za Was Wszystkich kciuki i podziwiam Was za walkę z chorobą!!! Pozdrawiam i jeśli będziecie chcieli, to napisze po powrocie ze szpitala co i jak... > Bardzo proszę, jeśli to nie problem o podanie mi namiarów na lekarzy w stolicy (ja mieszkam 100 km od Warszawy) na adres babro8@wp.pl > Magda
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź