Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: diagnostyka zz - prośba o podzielenie się Waszym doświadczeniem
Komentujesz wpis użytkownika
Zoisyte
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:29, dnia 2006-06-04 Zoisyte napisał(-a): > > O 22:26, dnia 2006-06-02 Monika napisał(-a): > > Hej! Ja mam ten sam problem co Ty ;/ Niestety zaden lekarz nie potrafi postawic diagnozy > > > > a.) limfocytoza w rozmazie 63 % > > b.) u mnie najbardziej powiekszony jest wezel podzuchwowy z lewej strony > > c.) jeszcze zadnego > > d.) niestey tak (kolana, lokcie, palce u rak) > > > > > Jak kiedyś pisałem jedynym 100%-owym środkiem diagnostycznym na ZZ jest pobranie wycinka powiększonego węzła. > Jeżeli stwierdzą obecność komórek R-S, to ZZ. Jeżeli ich nie ma to nie jest to ZZ. Może jest i dziwna i nieobliczalna, trudna do diagnozy też. Ale do cholery nie istnieje ZZ bez komórek R-S, albo ja nie znam się na tym. A z tego co wiem to chyba się znam :) > Więc jeżeli w pobranym (zakładam że pobrali właściwy :) ) węźle nie ma komórek R-S to lekarz powinien zacząć szukać innej choroby a ZZ wykluczyć. > Jeżeli tak nie robi to jest IQ- i trzeba szukać innego
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź