Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: diagnostyka zz - prośba o podzielenie się Waszym doświadczeniem
Komentujesz wpis użytkownika
Marcin
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 10:12, dnia 2006-04-30 Marcin napisał(-a): > > O 00:43, dnia 2006-04-30 Baldi napisał(-a): > > > O 01:21, dnia 2006-04-29 Marcin napisał(-a): > > > istnieje znaczne prawdopodobieństwo, że może to być zz. > > a po czym to wnosisz? :/ > > trepano i inne badania, o ktorych pisales powyzej nie wykazuja zmian w kierunku ziarnicy. to gdzie Ty ja chcesz znalezc - w bolach kregoslupa? :/ > Czesc Baldi, > doceniam Twój sarkastyczny humor ;), ale ja w ogóle nie chce znaleźć zz ani innego nowotworu, jeśli miałbym wybór. I nie szukam go, takie wstępne rozpoznanie postawił lekarz. I w tym kierunku idzie diagnostyka. Szczerze mówiąc też mam wątpliwości, stąd te wszystkie pytania. I ciekaw jestem, gdzie wyczytałeś w moich postach, że boli mnie kręgosłup?:) Bolą mnie stawy, a Was zapytałem, czy to się zdarza w ziarnicy :) > > > > > Nikt nie wie więcej o zz niż lekarze, którzy ją leczą i osób, które na nią zapadły. > > ano, a lekarze szukaja u Ciebie zz? bo z tego co mi sie wydaje to nie za bardzo.. > A jednak. Mam to nawet na piśmie ;)Zdaję sobie sprawę, że z punktu widzenia osób rzeczywiście chorych, które wiele przeszły podczas leczenia irytujące są pytania osób, które reagują nadwrażliwością na każdą zmianę w swoim ciele. U mnie sytuacja wygląda tak, że mam do czynienia z lekarzami-profesjonalistami, a to co opisałem, to nie są moje wymysły. Starałem się przedstawić moją sytuację możliwie obiektywnie i wyczerpująco, właśnie po to żeby uniknąć posądzeń o hipochondrię. > > > > > diagnostyka w zz jest dość inwazyjna. > > ze co? > > BAC, CT, USG - zero blizn > > biopsja, trepano - niewielkie blizny 1-5cm > > CT, RTG - naswietlanie promieniami X, nie az tak grozne IMO > Chodzi mi przede wszystki o wycinanie węzłów (być może niepotrzebne, jeśli to fałszywy trop diagnostyczny). Jeden już wycięto, diagnoza jak w pierwszym wpisie, teraz pora na kolejny. Jeśli nie przyniesie to rezultatu, to co - mam sobie dać wyciąć następne? Gdzieś jest chyba granica rozsądku. Przy założeniu, że pozostałe badania są ok lub niejednoznaczne. > pozdrawiam
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź