Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: diagnostyka zz - prośba o podzielenie się Waszym doświadczeniem
Komentujesz wpis użytkownika
Beta62
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 17:52, dnia 2006-04-28 Beta62 napisał(-a): > Witam. > U mojej mamy, bo ona jest chora, objawy na poczatku nie były jednoznaczne. Choć od kiedy trafiłam na tą stronę i poczytałam co tu piszecie, niemalże bez pudla można było stwierdzić zz. > Zaczęło się od przeziębienia, które iby przeszło, ale dłuższy czas utrzymywał się niewielki stan podgoraczkowy (37,2-37,5). Potem niby przeszlo, ale pojawiły się bóle w dolnej części pleców. Bóle te z czasem "wędrowały". LEkarze początkowo myśleli, że to nerki, zrobili odp. badania, co wykluczyło ten powód. Były i podejrzenia choroby wątrobym,, kregosłupa, kości (nie można było tego wykluczyć ze względu na wcześniejsze przejście mastektomii pierśi i w następstwie kuracje cytostatykami). POjawiło się bardzo wysokie OB- rzędu 80-100, co było bardzo niepokojące, gdyż nie mozna było znaleźć przyczyny. Nocne poty, osłabienie, niewielki spadek wagi. Żadnych węzłów chłonnych nie miała powiększonych, choc jak się teraz okazało obraz tomograficzny wykazywał niewielkie zmiany węzłów chłonnych w jamie brzusznej. Co lekarze przegapili... (bez komentarza ) Jakimś cudem mam trafiła do szpitala ze skierowaniem na biopsję cienkoigłową (BAC). Nic nie wykryto. Dopiero po pobraniu wiekszego wycinka wykazano zz, a dokładnie MC IIIB. Obecnie mam jest po 4 cylku ABVD, czuje się dobrze i kolejne TC wykazało znaczne zmniejszenie węzłów w śródpiersiu i jamie brzusznej. > Cóż mogę powiedzieć? Trzeba "patrzeć lekarzom na ręce" i pytać, pytać... Oczywiście czekanie jest najgorsze, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość. JEśli już wiadomo i to faktycznie zz, wziąć sie w garść i zwalczać skorupiaka. > Życze wytrwałości i zdrówka!! :) POzdrawiam
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź