Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: od pierwszych objawów do diagnozy
Komentujesz wpis użytkownika
Justyna
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:09, dnia 2006-04-26 Justyna napisał(-a): > > O 17:00, dnia 2006-04-26 anuleczka napisał(-a): > > Witam wszystkich. Chciałam się zapytać jak długi był u was okres od pierwszych objawów do zdiagnozowania choroby?JAk długo czekaliście i lekceważyliście objawy? Ja od 2,5 roku mam powiększone węzły chłonne na szyi, po obu jej stronach. Nie są duże (od około 1cm do 1,5cm), natomiast utrzymują się. LEkarze wiążą to z przewlekłym zapaleniem migdałków, na które choruję, natomiast niestety ostatnio coraz częściej przy wszelkiego rodzaju badaniach pada słowo biopsja. Bardzo się boję, tym bardziej, że pare dni temu pod obiema pachami wyczułam ruchome zgrubienia o wielkości ok 1-1,5 cm. Niby morfologia krwi w porządku, niby nie chudnę ani nic, a jednak mam wrażenie, że coś złego dzieję się z moim organizmem. Najbardziej boję się powiedzieć o konieczności dalszej diagnostyki moim rodzicom. Martwię się o nich, o ich reakcję. Oj długi ten mój post, chyba chciałam się podzielić moimi obawami z wami, bo z moimi bliskimi nie chcę o tym rozmawiać. Wciąż staram się wmówić sobie, że wszystko oki, że nic złego nie może mi się przydarzyć,ale chyba najwyższa pora stawić temu czoła i wybrać się na tę biopsję:(Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco. > Nie leceważ objawów i domagaj sie badań. Ja zachorowałam rok temu, od chwili kiedy się źle poczułam do ostatecznej diagnozy, upłynęło 2 miesiące. Sama też szukałam, prywatnie robiłam badania krwi, nie czekałam. A dziś jestem już zdrowa. Pozdrawiam
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź