Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy powinnam szukać dalej?
Komentujesz wpis użytkownika
znowu to samo
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:35, dnia 2017-10-15 znowu to samo napisał(-a): > > O 15:47, dnia 2017-10-15 madamme napisał(-a): > > Wasze opinie nie są ważniejsze od lekarzy, ale myślę, że niejednokrotnie były na tyle istotne, że pomogły komuś się zdiagnozować. Ja niestety nie potrafię na 100% zaufać lekarzom odkąd nie umieli mnie odpowiednio pokierować przy objawach boreliozy. Mimo, że miałam wiele książkowych dolegliwości ani jeden z kilku odwiedzonych lekarzy nawet nie wspomniał, abym wykonała badanie pod tym kątem. Gdyby nie ciągłe materiały w tv na ten temat oraz internet to pewnie jeszcze długo nie wiedziałabym co dokładnie mi jest. A mogłam się zacząć w końcu leczyć tylko dlatego, że sama poszłam zrobić prywatne badanie, którego wynik nie pozostawiał wątpliwości. Dlatego nie dziwcie się proszę, że nadal mam obawy. Poza tym, czytając wypowiedzi niektórych chorych osób tutaj czy na innych forach, widać, że lekarze dość często podchodzą zbyt lekko do wielu dolegliwości przez co tylko opóźniają postawienie prawidłowej diagnozy. > Madamme - przyznaję, że jakbym miała wątpliwości to też bym poszła na konsultacje do drugiego lekarza. Ale jak kilku mówi to samo, a badania ich słowa potwierdzają to nie szukam dziury w całym. Akurat lekarze sprawdzający czy nie masz nowotworu sprawdzili to badaniami, a nie tak jak miałaś nieprzyjemność przy boreliozie. Naprawdę nie masz się czego obawiać. > Michał - problem z bólami poalkoholowymi jest taki, że oprócz osób mających ziarnicę, mają je gęsto i często osoby które z jakiegoś powodu zbytnio zaczęły przejmować się swoim zdrowiem. Na podstawie tylko pojedynczych epizodów bólowych po alkoholu nie można zacząć się zadręczać ziarnicą. Jakby Madamme nie miała jeszcze badań, też bym ją na nie wysłała. Ale wyniki już ma i lekarz niejeden ją przebadał. > Kontrola prawidłowo powiększonych węzłów, co jakiś czas to rozsądny pomysł. Szukanie innych przyczyn niż ziarnica też będzie rozsądne. Trzymanie się kurczowo opcji szukania ziarnicy będzie stratą czasu, który można by wykorzystać na znalezienie prawdziwej przyczyny. > Pozdrawiam.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź