Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Ziarnica? Jakie początki...
Komentujesz wpis użytkownika
Kwiatuszek
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 13:00, dnia 2017-07-11 Kwiatuszek napisał(-a): > > O 13:33, dnia 2017-07-11 kacper napisał(-a): > > Jak szybko rosły węzły? Z dnia na dzień? Czy raczej to dość powolny proces przebiegający kilka/kilkanaście miesięcy? Rozumiem też, że oprócz najbardziej charakterystycznego objawu jakim jest powiększenie węzłów chłonnych, zawsze jakiś przynajmniej jeden dodatkowy jest? > Co do rośnięcia węzłów to nie jestem w Stanie określić jak szybko rosły. (w przeciągu miesiąca widziałam węzeł na. Szyi). Na szyi zauważyłam jeden węzeł ok. 4 cm, a głęboko pod tkanką były dwa, jeden z nich wyszedł na wierzch po zastrzykach przeciwzapalnych. > Do powiększenia ich może dojść w szybkim czasie przy spożywaniu napoi gazowanych lub zimnych. > Zazwyczaj pojawia się jakiś dodatkowy, W zwiazku z zapaleniem oskrzeli(później pluc) + powiększonymi węzłami chłonnymi w Klatce piersiowej kaszlalam strasznie. Do tego stopnia, że pytali sie, czy nie mam gruźlicy. > Te węzły nie bolaly mnie wcale, dotykac,uściskać można było. Nic nie Czulam. > Żadnego promieniowania do ucha, zęba nie bylo. > Najlepiej to zrobić dokładniejsze badania. Powiększone węzły chłonne mogą wynikać z przeziębienia. W. Najlepszym przypadku moga oznaczać sarkaidoze.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź